"לא יהיה בהצבעה", רג'וב|צילום: רויטרס, חדשות

המאבק הפלסטיני כנגד ישראל בפיפ״א מגיע לנקודה מכריעה נוספת. בסוף השבוע יתכנס הוועד המנהל של התאחדות הכדורגל העולמית בהודו ועל הפרק, בין היתר, הדוח המיוחד שחיבר שליח פיפ"א לבדיקת טענות הפלסטינים כנגד ישראל, הדרום-אפריקאי טוקיו סקסוואלה. במרכז הטענה של הפלסטינים כנגד ישראל עמדו חמש קבוצות ישראליות ביישובים מעבר לקו הירוק שלטענתם פעילותן מהווה פגיעה חמורה בחוקי הארגון.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בסופו של הדו״ח גיבש סקסוואלה שלוש הצעות מהן יצטרכו לבחור 37 חברי הועד המנהל, כשהצדדים (יו״ר ההתאחדות הישראלית עופר עיני ויו״ר ההתאחדות הפלסטינית ג׳יבריל רג׳וב לא יהיו נוכחים).

על פי ההצעה הראשונה להתאחדות הישראלית תינתן ארכה של חצי שנה שבה היא תחויב להוציא את הקבוצות שמעבר לקו הירוק אל מחוץ למסגרת ההתאחדות, קרי להפסיק את פעילותן הרשמית. זוהי כמובן האופציה הרעה ביותר מבחינת ישראל.

על פי האופציה השנייה חברי הוועד המנהל יחליטו שמדובר בסוגיה פוליטית שאין לפיפ"א עניין לדון בה. במלים אחרות, מה שהיה הוא שיהיה ולא תהיה פגיעה בקבוצות המדוברות. זוהי ההצעה האולטימטיבית מבחינת ישראל.

לפי ההצעה השלישית תינתן המלצה על סבב דיונים נוסף. לא תהיה הכרעה בשלב זה והמשמעות העיקרית היא משיכת זמן נוסף.

כמו כן קיימת האפשרות שבוועד המנהל יחליטו ברגע האחרון להסיר את הנושא מהאג׳נדה, בין היתר בשל פנייה של הפלסטינים נגד פיפ"א במוסד CAS, בית הדין הגבוה לערעורים בספורט בשוויץ.

לפי שעה נראה שהסבירות שתתקבל החלטה גורפת כנגד ישראל אינה גבוהה. עם זאת, היועצים המשפטיים של ההתאחדות לכדורגל בראשות עו״ד אפרים ברק שמרכז את הנושא, כמו גם אף בכירים במשרד החוץ ובמל״ל לא מקלים ראש כלל באיום. הם קיימו מאמצים רבים לקראת הדיון בהודו, כדי לנסות להימנע מתרחיש שיהווה כאב ראש גדול לישראל.