לראשונה מאז מחדל ה-7 באוקטובר, קיים ראש השב"כ רונן בר מפגש עם רכזי הביטחון השוטף (רבש"צים) של יישובי עוטף עזה. הפגישה, שהתקיימה לפני כחודש וחצי ונשמרה בסוד עד כה, נחשפה אמש (שישי) לראשונה באולפן שישי. במפגש, בהשתתפות ראש מרחב דרום הנוכחי ורמ"ח השטח האחראי על הפעלת סוכנים ברצועה, חשף ראש השירות את המגבלות שהוטלו על פעילות הארגון טרם המלחמה והודה בכישלון המערכתי.

ראש השב
ראש השב"כ, רונן בר: "מעולם לא אמרנו שחמאס מורתע. להיפך. דחפנו לפעול מולו באופן יזום"|צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

"מערכת הביטחון נכשלה ובאתי לומר לכם סליחה", פתח ראש השב"כ את דבריו. בניגוד לטענות שנשמעו לאחר המחדל, הדגיש: "אנחנו מעולם לא אמרנו שחמאס מורתע. להיפך, דחפנו לפעול מולו באופן יזום". בהמשך חשף את אחת הסיבות המרכזיות לכישלון: "עד השבעה באוקטובר, חופש הפעולה של השב"כ היה מוגבל ואפשר לעסוק רק בחיסול בכירים".

ראש השב"כ הדגיש את השינוי המשמעותי בפעילות הארגון מאז תחילת המלחמה: "עכשיו כשיש לנו רגליים על הקרקע אפשר לסכל גם דרגי השטח. עבודת המודיעין עכשיו היא כמו באיו"ש. הרכזים שלנו פועלים בתוך עזה".

רונן בר, בנימין נתניהו (עיבוד: אייל מרגולין, פלאש 90)
ראש השב"כ רונן בר ורה"מ בנימין נתניהו. "עד השבעה באוקטובר, חופש הפעולה של השבכ היה מוגבל"|עיבוד: אייל מרגולין, פלאש 90

בהקשר לקשר עם רכזי הביטחון, הודה בטעות נוספת: "אחת מהפקות הלקחים שלנו שהיינו צריכים להיות בקשר עם הרבש"צים בשטח, אתם סנסורים חשובים. לשמוע ולהבין מכם". כצעד ראשון לתיקון, דיווח על ביצוע "אימון של רבש"צים וכיתות כוננות במתקן האימונים והלחימה שלנו" והתחייב להרחיב את שיתוף הפעולה.

בתשובה לשאלה מטרידה של אחד הרבש"צים לגבי חזרת התושבים לכרם שלום, השיב: "נעשתה עבודה משמעותית, זה לא מה שהיה ואנחנו יחד עם צה"ל עושים עוד שינויים כדי שהתושבים יוכלו לחזור בביטחון הביתה". עם זאת, בר נמנע מלהצהיר באופן חד משמעי שהיה מחזיר את משפחתו שלו בשלב זה. בסיום המפגש התחייב ראש השירות: "בנינו תוכנית ליום שאחרי ונהיה חזקים יותר בשטח".