דובר צה"ל הודיע הערב (רביעי) על מינויו של אלוף יניב עשור לתפקיד מפקד פיקוד הדרום, בהמלצת הרמטכ"ל הנכנס רב-אלוף אייל זמיר ובאישור שר הביטחון ישראל כ"ץ, כפי שפורסם לראשונה ב-N12. הקצין יחל את תפקידו בשבוע הבא.

במסגרת המינויים של זמיר במטה הכללי, תת-אלוף איציק כהן ימונה לראש אגף המבצעים. הקצין יועלה לדרגת אלוף, ויחל את תפקידו בחודשים הקרובים.
המטרות שהציב הרמטכ"ל החדש לקדנציה
הערב התקיימה שיחת פתיחה של הרמטכ"ל החדש עם פורום המטה הכללי, במהלכה הוא הציג את עיקרי הכיוונים וההחלטות עם כניסתו לתפקיד. לדברי זמיר, "החזרת החטופים היא חובה מוסרית. צה"ל יפעל להחזיר את כולם". בלשכת הרמטכ"ל יוצגו תמונות החטופים עד שיחזרו.
הוא גם ציין כי שנת 2025 תהיה שנת מלחמה - מול עזה, איראן ושימור ההישגים והעמקתם בשאר הזירות, והדגיש את חשיבות ערך "הניצחון" בקרב.
עוד הודיע זמיר כי אלוף (במיל') סמי תורג'מן ימונה לראש צוות לבחינת תחקירי 7 באוקטובר, הפקת לקחים קדימה ואופן יישומם בצה"ל, בכפיפות ישירה לרמטכ"ל ויגיש את מסקנותיו בחודשים הקרובים. טרם סוכמו חברי הצוות. "צה"ל יפעל בשקיפות ובשיתוף פעולה מלא עם כל ביקורת חיצונית ויפעל על פי חוק", הבהיר זמיר.

עוד נאמר כי סגן הרמטכ"ל יפעל גם כראש מטה לבניין כוח, וכי הרמטכ"ל החליט על פירוק אגף אסטרטגיה ואיראן בחודש הקרוב, והעברת התכולות לגופים אחרים תוך שיפור האפקטיביות במענה לסוגיית איראן, קשרי חוץ ואסטרטגיה.
הרמטכ"ל הנכנס הנחה לבחון את פירוק הגיס והפעלת זרוע היבשה כגיס בחירום, והורה על הקמת חטיבת טנקים נוספת, בחינת חטיבת חי"ר נוספת, הקמה מחודשת של פלס"רי השריון שפורקו ובחינת הפיכת אחד מהפלס"רים לחרדי. זמיר החליט גם כי אגף כוח האדם יוביל תוכנית אנשים תוך דגש לסיוע למשפחות הסדיר, הקבע והמילואים במאות מיליוני שקלים.
כמו כן, מפקד פיקוד הצפון אורי גורדין מיועד להתמנות לראש אמ"ן במקומו של שלומי בינדר, שחלקו במחדל 7 באוקטובר טרם התברר. ההחלטה הסופית בנושא תתקבל בכפוף לעתידו של בינדר בצה"ל, שייקבע בהתאם לתחקירי המחדל.