צוות חקירה משותף של השב"כ והמשטרה, בליווי הפרקליטות, הוא שמוביל את חקירת פרשת קטאר-גייט שעומדת בלב סערת פיטורי ראש השב"כ רונן בר. בסביבת ראש הממשלה נתניהו האשימו כי "החקירה הומצאה יש מאין", בין היתר על מנת למנוע את הפיטורים. גורמים המעורים בחקירה אומרים היום (שלישי) ל-N12: "ההליך משמעותי".

הגורמים הבקיאים בפרטים הגיבו על הביקורת, והטענות לגבי המניעים לבדיקת הפרשה. "החקירה מתנהלת באופן מקצועי ללא שיקולים פוליטיים", מסרו. בשלב זה מתבצע "איסוף ראיות ובחינה משפטית מעמיקה", כאשר לדברי אותם גורמים הוצאת צו איסור הפרסום "מעידה שמדובר בהליך משמעותי ולא בניסיון תקשורת ריק מתוכן".

את הטענות כי ראש אגף חקירות ומודיעין במשטרה פנה ליועמ"שית ואמר כי לא ברור מה העבירה בתיק, הם מכחישים. לדבריהם, בשלב זה מתבצע איסוף ראיות ובחינה משפטית, אף שטרם גובשו סופית סעיפי החשד.

חקירת פרשת קטאר-גייט, העוסקת בחשד לקשרים בין יועצים בלשכת ראש הממשלה לבין קטאר, מתנהלת תחת צו איסור גורף. הצו ניתן בעקבות בקשת המשטרה למשך 30 יום, ואינו מתיר לפרסם כל פרט מפרטי החקירה.

החקירה עצמה נפתחה לאחר פרסום חדשות 12 ולפיו בתקופת כהונתו של אלי פלדשטיין כדובר צבאי בלשכת נתניהו, הוא הועסק על ידי חברה בין-לאומית במימון קטארי במטרה לשפר את תדמית קטאר בנושא המשא ומתן.