חשיפה: ביום רביעי הקרוב יפנה הרמטכ"ל הרצי הלוי את לשכתו בקומה ה-14 שבקריה לטובת מי שכיהן לאורך כל המלחמה כמנכ"ל משרד הביטחון - אייל זמיר. טקס ההחלפה יתקיים כשבוע בלבד לאחר שצה"ל פרסם את תחקירי 7 באוקטובר. לשיטת זמיר אין די בפרסום תחקירים, ולדעתו, האמון בצה"ל ישוב רק על ידי הזזת אותם אנשים שהופקדו על המשמר במהלך השבת השחורה. לשם כך, מתכנן זמיר לבצע "ניקוי אורוות" יסודי, ולהדיח אלופים רבים שכיהנו בתפקיד במהלך 7 באוקטובר.
בסוף השבוע האחרון פורסמו תחקירי צה"ל לאירועי 7 באוקטובר. הממצאים חשפו מחדל מודיעיני ומבצעי רחב היקף. התחקירים חשפו קונספציה שאחזה בקרב ראשי מערכת הביטחון במשך שנים רבות: את תפיסתה של עזה כזירה משנית, את ההסתמכות הרבה על המכשול ואת המחשבה כי ארגון הטרור מורתע ומעוניין בהסדרה. רבים מתושבי העוטף מחו לאחר הצגת התחקירים ואמרו כי כל מי שהיה לו חלק במחדל – צריך לפנות את מקומו.

זמיר מבין כי האמון הציבורי בצה"ל ישוב רק לאחר מה שמכונה: "סבב מהיר של אלופים", או בלשון פחות נקייה – הדחתם של אלופים רבים. זמיר נכנס לתפקיד מתוך תפיסה כי פורום מטכ"ל הנוכחי לא מתפקד מספיק טוב, ושיש צורך לבצע ריענון שיזרים "דם חדש" באנשים שמובילים את הצבא. אלו האלופים, שנמצאים כרגע "על הכוונת":
- ראש אגף המבצעים האלוף עודד בסיוק
- מפקד חיל האוויר האלוף תומר בר
- מפקד פיקוד העורף האלוף רפי מילוא
- ראש אמ"ן האלוף שלומי בינדר

ייתכן שהמהלך הדרמטי יתרחש זמן קצר לאחר כניסתו של זמיר לתפקיד, בימים שמתוחים מאוד מבחינת צה"ל. שלשום בחצות הסתיימו 42 ימי הפסקת האש של הסבב הראשון, ולמרות שישראל עוד לא חזרה ללחימה בעזה – בצבא העלו כוננות לקראת אפשרות שכזאת. בישראל מנסים לתת עוד הזדמנות להארכת השלב הראשון בתמורה לחזרתם של עוד חטופים, כחלק מ"מתווה וויטקוף" שנחשף לפני יומיים. אבל אם המגעים לא יבשילו, מאיימים לחזור ללחימה עזה כבר בקרוב.
תגובת דובר צה"ל: הרמטכ"ל הנכנס לא קיבל החלטות בנושא מינויי אלופים