בגלל "יכולות מתפתחות של חמאס": המלצה לעבות את חלונות הממ"דים בעזה
בצה"ל מתחילים להפיק את לקחי מבצע "שומר החומות" וממליצים לראשי הרשויות בעוטף לעבות את חלון הפלדה החיצוני במרחבים המוגנים • המלצה זו מתבססת על ממצאי תחקיר שני של פיקוד העורף בעקבות האירוע הטרגי שבו רסיס רקטה חדר חלון ממ״ד וגרם למותו של עידו אביגל בן ה-5 • מפקד פיקוד העורף הדגיש: "אנחנו פועלים להבטיח שלרשות האזרחים יעמדו אמצעי המיגון הרלוונטיים ביותר"

בצה"ל מעדכנים היום (שלישי) כי מפקד פיקוד העורף אלוף אורי גורדין המליץ לראשי רשויות בעוטף לעבות את חלון הפלדה החיצוני בממ"ד על רקע היכולות המתפתחות של ארגוני הטרור וכחלק ממסקנות הצבא ממבצע "שומר החומות". בפיקוד העורף המליצו כי חלונות הממ"דים בישובי העוטף יוחלפו לחלונות בעובי של 32 מ"מ.
ההמלצה מתבססת על ממצאי תחקיר נוסף שנערך בפיקוד העורף בעקבות האירוע הטרגי שבו רסיס רקטה חדר חלון ממ"ד בשדרות וגרם למותו של עידו אביגל ז"ל בן ה-5. כמו כן, הנחיית מפקד פיקוד העורף מתבססת על דוח מודיעיני מעודכן המעיד על יכולות רקטיות ואמצעי לחימה מתקדמים ומפותחים יותר של ארגוני הטרור.
מדובר בפעם בראשונה שבה החלטה כזו מתקבלת באופן רטרואקטיבי, זאת לפי הצבא במטרה להבטיח את שלומם של אזרחי ישראל בהתאם לאיומים הנשקפים.
"אנחנו מחויבים יותר מכל להגנתם של אזרחי ישראל ופועלים כדי להבטיח שלרשותם יעמדו אמצעי המיגון הרלוונטיים ביותר בהתאם לאיומים המתהווים", אמר מפקד פיקוד העורף אלוף אורי גורדין. "על בסיס תפישה זאת גיבש הפיקוד את המלצתו לעבות את חלונות הממ"דים".
