האם התעשייה האווירית תציע רבע ממניותיה למכירה? ראש הממשלה בנימין נתניהו מוציא לדרך את הנפקת החברה הממשלתית במטרה לקיימה עד לחודש ינואר 2020. נתניהו, שמכהן גם כשר הביטחון, מקדם כבר במשך שנה את המהלך, אך בתקופה האחרונה הוא מפעיל לחצים אדירים להעביר את הנושא במהירות שיא.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
את המהלך מוביל יו"ר דירקטוריון התעשייה האווירית הראל לוקר בתמיכת רה"מ נתניהו. לפי התוכנית, המדינה תנפיק 25% ממניות החברה לפי שווי של 4 מיליארד דולר. מטרת המהלך כפולה: גם לגייס כספים לתעשייה האווירית לטובת מחקר ופיתוח, וגם להעביר כספים מהחברה הממשלתית למדינה.
מוועד עובדי התעשייה האווירית נמסר בתגובה לפרסום: "ועד העובדים טרם גיבש עמדתו הסופית בענייו וכל החלטה בענייו תעבור את העובדים כמובן".
הנפקת חברה ממשלתית היא אירוע חריג. שוויה של התעשייה האווירית הוא 12 מיליארד שקלים, וכאמור, רבע ממניותיה יוצעו למכירה לציבור לפי שווי של 4 מיליארד שקלים. כיצד מתכננת המדינה לחלק את הכספים שתקבל מההנפקה? כמיליארד שקלים צפויים לעבור לתעשייה האווירית ועוד כ-3 מיליארד צפויים לסייע לכיסוי כמעט כל התוספת התקציבית שדורשת מערכת הביטחון. לכן, יש כאן מצד אחד ניסיון לשפר ולייעל את התעשייה האווירית, ומצד שני לסגור את הבור בתקציב הביטחון.