היום (רביעי), ערב ראש השנה, הותרו לפרסום שמותיהם של 8 לוחמי צה"ל שנפלו בפעילות המבצעית על אדמת לבנון. אחרי פרסום שמו של סרן איתן יצחק אוסטר ז"ל, מפקד צוות ביחידת אגוז - הותרו לפרסום גם שמותיהם של סרן הראל אטינגר, מפקד צוות ביחידת אגוז; סרן איתי אריאל גיאת, קצין בחיל ההנדסה הקרבית ביחידת יהל"ם; רס"ל נועם ברזילי, לוחם ביחידת אגוז; רס"ל אור מנצור, לוחם ביחידת אגוז; רס"ל נזר איטקין, לוחם ביחידת אגוז; סמ"ר עלמקאן טרפה, לוחם בסיירת גולני וסמ"ר עידו ברויר, לוחם בסיירת גולני. אלה הפרטים שניתן לספר על שתי התקריות.

ההיתקלות הראשונה התרחשה בשעות הבוקר המוקדמות בדרום לבנון. בכניסה לאחד הבתים נתקלו הלוחמים במארב מחבלים שפתחו לעברם בירי מטווח קרוב. המחבלים ביצעו ירי גם מטווחים רחוקים יותר, באמצעות מקלעים, טילי נ"ט ומרגמות. פעולת החילוץ נמשכה זמן רב בשל התנאים טופוגרפיים ותנאי מזג אוויר הקשים בשעות הבוקר המוקדמות. בפעולה נהרגו 6 לוחמים ו-5 נוספים נפצעו בדרגות שונות.

כוחות אוגדה 36 בלבנון (צילום: דובר צה
כוחות אוגדה 36 בלבנון|צילום: דובר צה"ל

לפי גורמים המעורים בפרטים, אוגדה 98 הרגה יותר מ-30 מחבלים מאז כניסתה ללבנון והצליחה להגיע לתשתיות רבות של חיזבאללה בדרום המדינה. הלוחמים אוספים אמל"ח מהבונקרים - ומשמידים אותם. בצה"ל שואפים להרחיב את הפעולה הזו, ולצרף גם את אוגדה 36 - שכבר החלה בפשיטה על כפרים שסמוכים לגדר.

מדובר כאמור בשתי תקריות שונות, שאירעו בשעות הבוקר המוקדמות. בתקרית השנייה, כוח של חטיבת גולני נפגע מירי פצמ"רים בידי מחבלי חיזבאללה - מטווחים קרובים ורחוקים. גם במקרה זה החילוץ לשטח ישראל נמשך זמן רב בצל התנאים הטופוגרפיים - ומותם של שני לוחמים נוספים נקבע בשטח.

אזור א-שויפאת, מקום התקיפה בדאחיה
אזור א-שויפאת, מקום התקיפה בדאחיה

האירוע הקשה הזו הוא תזכורת נוספת לכך שצה"ל נדרש לפעול מהר מאוד ובעוצמה גדולה נגד חיזבאללה. לא רק בגלל חלון ההזדמנויות המצומצם, אלא גם כי הקשיים הטופוגרפיים ומפת האתגרים בשטח שונה בתכלית מזו של עזה. לבנון בנויה אחרת מעזה וחיזבאללה ערוך אחרת מחמאס. הכוחות מוכנים, אך זה שכר לימוד כואב שאנו נדרשים לשלם. 

המפגש עם האויב שונה מאוד מן האימונים. הלוחמים בשטח יודעים כי אין כמעט מחבלים כעת בשטח דרום לבנון. מי שנותרו במרחב הם מחבלים שיש לחסל ותשתיות טרור שיש להשמיד. הפעולות צריכות להיות עצימות - גם באוויר וגם בקרקע. זאת מכיוון שיש מטרות אסטרטגיות חשובות, שאין יכולת להשמיד באמצעות מטוסים.