הישראלים אוהבים מאוד ארוחות בוקר, בעיקר בחופשות בבתי המלון בארץ ובחו"ל. אך האם אתם שמים לב מה אתם אוכלים בארוחה שיש המכנים אותה החשובה ביותר ביום?
מחקר חדש מציג את המזונות הכי מומלצים לארוחת הבוקר שלכם, שיהפכו אותה לבריאה יותר ומשביעה הרבה יותר - פחות ביצים ולחם לבן, יותר ירקות ודגים. ביקשנו ממאיה בן אפרים, דיאטנית קלינית, לסייע לנו לבחור את המרכיבים המזינים ביותר.
"גבינות חומציות פחות טובות לנו לקיבה ולמערכת העיכול. אז קוטג' קיבל 50 נקודות, מי שקיבל 0 נקודות זה דווקא היוגורטים דלי השומן, אלה שיש בהם סוכרזית, ועוד ממתיקים כאלה ואחרים". כלומר, הגבינות העשירות בחלבון הרבה יותר טובות לנו מאשר הגבינות הלבנות עם אחוזי השומן הנמוכים. בן אפריים אף ממליצה על אכילת שוקלד בשעות אחר הצוהריים, "כדי להרים קצת את רמת הסוכר בשביל הנפש".
כמה כללי אצבע לבחירת המזונות הטובים ביותר עבורנו:
- לחם – עדיפות ללחם עם סיבים (שיפון, דגנים, שיבולת שועל).
- ביצים - יש בהן כמות חלבון יפה שתשביע אותנו לאורך זמן, עדיפות ללא מטוגנות.
- גבינות - כמה שיותר שמנות בכמות קטנה. יש בהן שומן אך גם איכות חלבון גבוהה.
- דגים – דגים כמו טונה וסלמון עדיפים על מטוגנים.
- שומנים – השומנים האיכותיים נמצאים בזיתים ובאבוקדו.
- להוסיף ירקות לארוחה.
אז בפעם הבאה כשאתם מול הבופה בבית המלון או סתם בשבת בבוקר בבית, שימו לב יותר למה שאתם מכניסים לגוף שלכם, הוא יודה לכם אחר כך.