וריאנט האומיקרון ממשיך להתפשט במהירות - וברחבי העולם מתקשים למגר את התחלואה. ארה"ב הודיעה הבוקר (שלישי) כי מספר חולי הקורונה המאושפזים בבתי החולים הוא הגבוה ביותר שנמדד מאז החורף שעבר. שיא מספר המאושפזים החדש שנקבע, מצביע על חומרת האיום של הנגיף ומוכיח את היותו מדבק במיוחד.

בתוך כך, מנכ"ל פייזר אלברט בורלה אמר אמש שככל הנראה יהיה צורך בפיתוח חיסון חדש - נגד וריאנט האומיקרון. לדבריו, פייזר תהיה מוכנה להשיק את החיסון החדש כבר בחודש מרץ. "אני חושב שזה התרחיש הסביר ביותר", אמר בורלה. "אנחנו עובדים על חיסון שעות נוספות ובלוחות זמנים דחוקים. גם עכשיו, בזמן שאנחנו מדברים, נעשים הרבה מאוד דברים". 

חיסון נגד קורונה של פייזר (צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90 )
החיסון נגד קורונה של חברת פייזר|צילום: אוליביה פיטוסי , פלאש/90

בתחילת השבוע ארה"ב דיווחה על 142,388 חולי קורונה המאושפזים בבתי החולים השונים ברחבי הארץ. למען השוואה, ב-14 בינואר אשתקד דיווח משרד הבריאות האמריקני על 142,315 חולים המאושפזים בבתי החולים. 

כמו כן, בשבוע האחרונים ממוצע המאושפזים ביומיים עומד על 132,086. מדובר בעלייה של 83% לעומת השבועיים הקודמים. נדגיש כי שכלול כמות המאושפזים כולל גם אנשים שנמצאו חיוביים לנגיף בבית החולים - לאחר שאושפזו בשל מחלות אחרות. 

סבתא מקבלת את פני נכדתה שבאה לביקור בנמל התעופה בווירג'יניה ארה
הקורונה בארה"ב: שיא הנדבקים נשבר|צילום: רויטרס

הביקוש עולה - הרופאים קורסים

מחוץ לערים כמו ניו יורק, שבהן אומיקרון פגע בשלב מוקדם ודחף את בתי החולים למצב של אי-ספיקה, התחלואה צפויה להמשיך לעלות. נדגיש כי כמות האשפוזים נחשבת לאחד המדדים החשובים ביותר לחומרת המגפה - זאת מכיוון שאינם מושפעים משינויים שגרתיים במספר החולים קל. ד"ר אנתוני ס. פאוצ'י, מומחה בכיר למחלות זיהומיות, אמר לחדשות ABC בשבוע שעבר כי "ההתמקדות באשפוזים רלוונטית הרבה יותר".

בצל העלייה בתחלואה, משרד הבריאות ושירותי האנוש בארה"ב מעידים על מחסור קריטי בכוח אדם. כמה מדינות, כמו אורגון, דרשו משירותי המשמר הלאומי להעניק סיוע, ואילו מדינות אחרות, כמו אילינוי ומסצ'וסטס, דחו ניתוחים עתידיים והתמקדו בניתוחי חירום בלבד. 

"אפילו האנשים המסורים ביותר הולכים ונהפכים עייפים ושחוקים"

מומחה ברפואת חירום במישיגן

לאחר כמעט שנתיים של עבודה סביב השעון, הצוותים הרפואיים מתקשים לתפקד: "אפילו האנשים המסורים ביותר הולכים ונהפכים עייפים ושחוקים", אמר ד"ר מחשיד אביר, רופא חירום באוניברסיטת מישיגן. "אפשר לומר שהם 'נשרפים' ומתמודדים עם בעיות נפשיות כתוצאה משעות ארוכות על הרגליים".

צוות רפואי במחלקת קורונה בבית חולים באוקלהומה, ארצות הברית (צילום: רויטרס)
"התקשרו ל-911 רק במקרי חירום, הרופאים נשחקים"|צילום: רויטרס

גורמים רשמיים בסן פרנסיסקו בארה"ב ביקשו מהתושבים לא להתקשר למוקד החירום 911, אלא במקרי חירום קשים בלבד - זאת כדי לא לבזבז משאבי חירום. "התקשרו למספר 911 רק במקרי חירום מסכני חיים", צייצה בסוף השבוע מנהלת המחלקה לניהול רפואת החירום של סן פרנסיסקו. "שמור על החובשים והפראמדיקים זמינים לטיפול בחולים במצב קשה". ראש עיריית סן פרנסיסקו, לונדון בריד, תמך בדברים והדגיש כי ביום שישי כי כ-400 עובדי עירייה נמצאו חיוביים לקורונה