זה לא היה אתגר גדול במיוחד למצוא תמונות לכתבה הזו. בגיבושון שערכה הקואליציה שלשום (שישי) היה קשה יותר למצוא תמונות שבהן כל הנוכחים עטו מסכה - זאת בעוד שעלינו האזרחים עדיין חלה חובת עטיית המסכה בחלל סגור.

איילת שקד ובני גנץ בגיבושון של הממשלה
שקד וגנץ בגיבושון הממשלה - ללא מסכה
חברי כנסת ללא מסכות
חברי כנסת ללא מסכות
חברי כנסת ללא מסכות (צילום: כנסת ישראל)
ח"כים ללא מסכות גם בוועדות הכנסת|צילום: כנסת ישראל

גיבושון הקואליציה נערך בתוך חלל סגור ואליו הגיעו כל בכירי הממשלה, לרבות ראש הממשלה נפתלי בנט וראש הממשלה החליפי ושר החוץ יאיר לפיד. שניהם, כמו רוב הנוכחים, לא הקפידו על עטיית מסכה.

במשכן הכנסת ניתן לראות תמונה דומה - הן במליאה, במסדרונות ובדיוני הוועדות. בדומה לתו הירוק, הנהלת הכנסת לא יכולה לאכוף את חובת עטיית המסכות על חברי הכנסת אלא רק על האורחים. כך יוצא, שדווקא הפוליטיקאים שבחרו להשאיר את התקנות - לא נוהגים בדוגמה אישית ולא מקיימים אותן.

כזכור, חובת עטיית המסכות חזרה בקיץ:

במליאת הכנסת נמצאים לעיתים חברי כנסת רבים. המרווחים ביניהם לא גדולים במיוחד ואין חוצצים. בוועדות אומנם יש חוצצים מפלסטיק בין חברי הכנסת, אך כמו בכל מוסד אחר, הדבר לא אמור לפטור מחובת עטיית המסכה. כך למשל, בבתי המשפט נהוג לעטות מסכות למרות החוצצים - ומותר להוריד את המסכה לצורך דיבור בלבד.

חברי כנסת ללא מסכות
חברי כנסת ללא מסכות
חברי כנסת ללא מסכות (צילום: כנסת ישראל)
נתניהו במליאה ללא מסכה כנדרש|צילום: כנסת ישראל
חברי כנסת ללא מסכות (צילום: כנסת ישראל)
ח"כים במליאה ללא מסכות|צילום: כנסת ישראל

התחלואה נמצאת בירידה ויש מי שיטענו שהגיע הזמן להיפרד לשלום מהמסכות. בין אם כך או אחרת, מצופה מחברי הכנסת, מהשרים ומראש הממשלה לעמוד בתקנות שהם עצמם קבעו, ולשמש דוגמה לציבור.

ממטה ההסברה למאבק בנגיף הקורונה נמסר: "חובת עטיית מסכות הינה גורפת. מחברי הכנסת מצופה להוות דוגמא אישית ולנהוג על פי הנחיות משרד הבריאות".

מטעם מפלגות ימינה ויש עתיד נמסר: "אירוע הגיבוש אשר אורגן על ידי הקואליציה היה בחלקו במרחב פתוח ולא מצריך עטיית מסכה. לאחר שנכנסו חברי הכנסת לחלל הפנימי, הוגשו עבורם אוכל ושתייה ולכן בחלק מהזמן חברי הכנסת הסירו את המסכות. ניתן לראות כי כאשר החל החלק האומנותי בחלל הפנימי, חברי הכנסת עטו את המסכות על פי ההנחיות".