בישראל מאושפזים היום (ראשון), נכון לשעה זו, 66 חולים במצב קשה בעקבות הידבקות בנגיף הקורונה, ומתוכם 54 חולים שזקוקים להנשמה. בשבוע שעבר משרד הבריאות הצהיר כי קיימות בארץ רק 1,437 מכונות הנשמה וכי צפויות להגיע מכונות נוספות בשבוע הקרוב, לצורך הנשמת החולים העתידיים, שמספרם אף צפוי לגדול. ירון יצהרי, מנכ"ל מדטרוניק ישראל, היצרנית העולמית של מכונות ההנשמה המתוחכמות שנמצאות בטיפול נמרץ, מסביר על הסוגים השונים של מכונות ההנשמה, העלויות שלהן וכמה זמן לוקח לייצר אותן.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"מכונות ההנשמה הרגילות שמשתמשים בהן בחדרי ניתוח ובמחלקות השונות הן לא מכונות ההנשמה שמשתמשים בהן בטיפול הנמרץ, כשהחולים מגיעים למצב קשה שבו הם מורדמים ומונשמים", מציין יצהרי. "אנחנו במדטרוניק, אחת מארבעת השחקנים הגדולים בעולם בתחום ייצור מכונות ההנשמה המתוחכמות, מייצרים מכשיר הנשמה שיש לו מצבים שונים של הנשמה ויכולות של התערבות במצבי קיצון".
יצהרי מסביר כי סוג מכונת ההנשמה תלויה בחומרת מצבו של המטופל: "כשמטופל מגיע לטיפול נמרץ הוא יגיע עם תחלואות נוספות שיסבכו עוד יותר את המצב שלו. זה יכול להיות הכליות שלו או דברים אחרים, אבל מכשיר ההנשמה של טיפול נמרץ יודע לתת למטפל יותר אפשרויות לדמה את המערכת שיש בגוף ונותן את המענה המכני הטוב ביותר, כאילו הבן אדם נושם - לעומת מכשיר הנשמה פשוט".
מכשירי הרדמה ישמשו כמכשירי הנשמה
עלות של כל מכשיר מגיע לעשרות אלפי דולרים ומדובר בתהליך ייצור מורכב. כבר מחודש ינואר הגדילה חברת מדטרוניק את הייצור שלה ב-40%, שהם 250 יחידות של מכונות הנשמה שמיוצרות בשבוע. מטרת החברה בחודש הקרוב היא להגדיל את הייצור ל-500 יחידות בשבוע, שיחולקו על פי תעדוף קליני למדינות העולם. יצהר ציין כי החברה פועלת כעת מול משרד הבריאות ומשרד הביטחון, שהזמינו מהם עד כה מאות מכשירי הנשמה.
"מעבר לייצור היתרון שלנו כחברה גלובלית זה שאנחנו רואים את זה כמערכה עולמית", הוא מוסיף, "כעת אנחנו מתחילים לנייד מסין למדינות אחרות. פנינו גם לבתי החולים בארץ שיבדקו במחסנים שלהם אם קיים ציוד ישן או לא תקין, שנוכל לתקן ולהשמיש אותו לשימוש מחדש ובכך להגדיל את מספר מכונות ההנשמה". הוא הוסיף כי מכשירי הרדמה לדוגמא, הם מכשירים שיכולים לשמש גם כמכשירי הנשמה, ובעקבות הצמצום של חדרי הניתוח בבתי החולים - אפשר להשתמש גם בהם.
"לישראל יש שני יתרונות עיקריים בנושא הטיפול בקורונה"
על רקע התבטאויותיהם של רופאים שונים מרחבי העולם, שאמרו כי בעקבות העומס הכבד הם צריכים להשתמש במכשיר הנשמה אחד לשני אנשים, יצהרי אומר: "אנחנו יודעים שמדינות אחרות בעולם כן עשו את זה, אך אנחנו לא ממליצים על זה".
בנוסף, הוא טוען כי למדינת ישראל יש שני יתרונות עיקריים בנושא הטיפול בקורונה: "היתרון הראשון הוא שהאוכלוסייה בישראל היא צעירה - מעל 10% מעל גיל 64, ביחס למדינות אירופה. היתרון השני הוא הפעילות הממשלתית וההסגר שנקטו בו לצמצום הפעילות ותנועת המרחב. זה עוזר לייצב את העקומה. במספר מכשירי ההנשמה ביחס לנפש - אנחנו יותר גבוהים מכל מדינות העולם".