מושיקו מור הוא זמר מוכר, נשוי ואב לילדים, שנאשם באונס. ע' היא אם לשניים, בת 27, גרושה מדרום הארץ שיצאה לבילוי עם חברתה במוצאי שבת וחזרה לביתה חבולה, מדממת והמומה ממה שקרה בבילוי הזה - ומאז. על מצבה כיום היא שיתפה: "אני לא ישנה, רוב מה שאני אוכלת אני מקיאה ולא מצליחה לתפקד. גם את העבודה שלי איבדתי".

בימים האחרונים, מאז שהוגש כתב האישום היא סיפרה כי אנשים מעיזים לשפוט או להניח הנחות, ואף אחד לא באמת שמע את הצד שלה. "נאמר שאני הלכתי עם גבר נשוי, אף אחד לא יודע מה באמת אני עברתי", הסבירה.

לדבריה, היא מעולם לא עקבה אחרי מושיקו מור וחוץ מלהכיר כמה שירים בסיסיים היא לא ידעה בכלל מי הבן-אדם. "לא ידעתי שהוא נשוי, זה דבר ראשון. דבר שני, אני לא חושבת שיש משהו שיכול להצדיק את המעשה הזה. אם אישה אומרת לגבר לא - זה לא".

המתלוננת נגד מושיקו מור
המתלוננת נגד מושיקו מור

 השתלשלות האירוע באותו הערב

"אני וחברה שלי קבענו לצאת במוצאי שבת. הגענו להופעה, ישבנו בשולחן יחסית קרוב לבמה, הרבה אנשים עמדו שם. צחקנו, דיברנו ויצאנו משם. לא הייתה ביני לבין מושיקו שום אינטראקציה בשלב הזה", סיפרה.

"אחרי ההופעה חברה שלי הציעה שנצא לרוטשילד. הגענו לבר שנקרא ג'ומה ויש שם אזור VIP של מושיקו והכניסו אותנו לשם וזו הפעם הראשונה שדיברנו. הוא נישק לי את כף היד ואמר 'נעים מאוד'. אני חייכתי והתיישבתי – לא הרגשתי קשורה לשם בשום צורה".

אחרי כמה דקות הגיעה ניידת משטרה שסגרה את המקום בטענה כי מדובר במסעדה ולא במועדון ושצריך לכבות את המוזיקה. חברתה של ע' רצתה להמשיך לבילוי במקום אחר והן נסעו למועדון נוסף. לפתע ג'יפ הגיע לכניסה למועדון, וכשהן התקרבו לכיוונו, הן ראו שמי שפתח את חלון הג'יפ זה מושיקו.

"מושיקו אמר 'טוב, תעלו לרכב, כל מי שהיה בג'ומה'", סיפרה ע' והמשיכה: "ואני חזרתי על המשפט ואמרתי שכל מי שהיה בג'ומה ממשיך לאפטר. אני הבנתי שכבר יש שם אנשים בישיבה הזאת".

במהלך הנסיעה לדירה, חברה של ע' שלחה לה הודעה וכתבה לה: 'לא משנה מה את לא משאירה אותי עם אחד מהם לבד, חצי שעה והביתה', ע' השיבה לה 'סבבה'. כשהגיעו לאותה הדירה, היא הייתה חשוכה לחלוטין ולא היה בה אף אחד. "אמרתי לחברה שלי 'אפטר זה לא. קומי נעוף מפה'. רציתי ללכת משם", אמרה ע'.

המתלוננת נגד מושיקו מור
המתלוננת נגד מושיקו מור

לפיה, מושיקו שלח את הנהג שלו לרכב להביא בקבוקי שתייה והוא הגיש לה כוס אך היא אמרה לו שהיא לא שותה אז הוא אמר לחברתה 'למה את מביאה לי אותה כזאת יבשה'.

"בשלב מסוים הוא אומר לנהג שלו 'תעשה טובה, אני גווע מרעב, לך תביא לי לאכול', אמרה ע'. "ובאותה נשימה הוא הסתובב אליי ואמר 'תעשי טובה, באנו מהצפון, הוא כל היום על הכביש, שהוא לא יירדם, תלכי איתו להביא את האוכל'. אבל אחרי ההודעה מחברה שלי שלא אשאיר אותה שם לבד אמרתי להם 'אני לא מבינה, למה אתם לא מזמינים וולט' אבל הוא התעלם ממני".

"אמרתי את זה כמה פעמים ואז כשכבר כעסתי אמרתי שאם אני יורדת מכאן אני הולכת לרכב והביתה", המשיכה ע'. "ואז נהיה שקט ולא עברו כמה שניות וחברה שלי נעמדה ואמרה 'טוב, אני הולכת להביא אוכל'".

לדבריה, היא חושבת שהיא עשתה את זה כי מושיקו ביקש ממנה שתשאיר אותנו לבד. "אחרי זה מושיקו פנה אליי ואמר לי 'למה את כזאת 'בשאלה'. כששאלתי מה הכוונה הוא אמר שאני מרוחקת. אז אמרתי לו 'לי נוח ולך? מה, אני צריכה להיות קרובה אליך?'".

על פי כתב האישום, בשלב הזה הוא תפס את ידה ומשך אותה בחוזקה אליו. היא מעדה, אז תפס את שתי ידיה והחל להרים את שמלתה. "התחלתי לצעוק והוא סתם לי את הפה", סיפרה בכאב. היא דחפה את עצמה ממנו והצליחה להשתחרר, ואז הוא הוריד את מכנסיו וחשף את איבר מינו. בתגובה היא ברחה במהירות למטבח. הוא אחריה ובדרך נעל את דלת הכניסה ונכנס למטבח.

הוא תפס אותה, סובב אותה, אחז בשערה והצמיד את ראשה לשיש ותקף אותה. "ניסיתי להצמיד את הרגליים שלי הכי חזק שאני יכולה. הוא בעט עם הברך שלו בין הרגליים שלי והזיז אותי הצידה", סיפרה. "הייתי עם נעלי עקב ושמלה, לא הייתי יציבה, הייתי קפואה. בכיתי עם דמעות, הוא משך לי בשיערו קרא לי 'זונה'. הוא אמר לי: 'את יודעת שאני אמרתי לה להביא אותך? את הולכת לבוא לכאן עוד הרבה'".

המתלוננת נגד מושיקו מור
המתלוננת נגד מושיקו מור

"ביקשתי שיפסיק - אבל משהו בעיניים שלו היה כמו חיה"

הוא המשיך כאילו אחוז טירוף וביצע בה מעשה סדום. "אני ביקשתי שהוא יפסיק. כשאני על הברכיים שלי אני מסתכלת לו בתוך העיניים ואני בוכה. הוא היה בטירוף כזה כאילו הוא חיה", שיתפה בבכי. "אני נעמדת אחרי ואני מגלה שאני פצועה גם בגרון. הסתובבתי לכיור, ירקתי דם".

לאחר מכן היא שטפה את פניה, חזרה לסלון כדי לקחת את מכשיר הנייד שלה שנפל על הרצפה, ובזמן שהתכופפה תקף אותה שוב. "משהו בעיניים שלו היה כמו חיה כזה. ניסיתי להדוף אותו. ניסיתי לנשוך אותו, אבל הוא לא עצר".

ע' סיפרה שהיא הבינה בשלב הזה שהיא צריכה לנסות בכל הכוח שיש לה לדחוף אותו ממנה: "דחפתי אותו בפעם אחת, העפתי אותו ממני ורצתי, וברחתי מהדירה. לחצתי על כמה קומות במעלית מהלחץ, רק שהדלת תיסגר. ואז רצתי לכיוון הרכב של חברה שלי, לצאת משם".

"נכנסתי לה לרכב והתחלתי להשתגע, לבעוט ופשוט צעקתי לה שתיסע משם. היא לא הבינה מה קרה לי ואני רק צעקתי שתיסע משם, כל מה שעובר לי באותו רגע בראש זה שהוא לא ירד, שהוא לא ירוץ אחריי, שהוא לא יבוא. צעקתי לה 'הוא אנס אותי, הוא אנס אותי. הוא משך לי בשיער, ירד לי דם"'.

לאחר האירוע הקשה, היא סיפרה לקרוביה את שקרה. הם שיכנעו אותה ללכת להיבדק בבית החולים. לשם הגיעה שוטרת שהציעה לה להתלונן. לאחר מכן היא קיבלה הודעה מבחורה שמכירה אותה ובה כתבה לה 'בואי נסדר את הדברים בינינו - כמה כסף את צריכה'. "באותו רגע הבנתי שאם אני אשתוק זה ייתן לגיטימציה לעשות את זה לנשים אחרות, ולכן התלוננתי", שיתפה ע'.

כשבועיים לאחר המקרה, הוגש כתב אישום חמור נגד הזמר. בשבוע שעבר קבע תזכיר שירות המבחן שהוגש לבית המשפט כי יש להשאיר את מור במעצר ושלא ניתן לסמוך על בני משפחתו שיפקחו עליו במעצר הבית. סנגורו קבל על כך והשופט דחה את ההחלטה על המשך מעצרו ליום שלישי הקרוב.

"אי אפשר להשתיק נשים, לא בפחד, לא בכוח ולא בכסף"

"החיים שלי נעצרו, אני לא יודעת אם אני בכלל אצליח לתפקד בכלל, אם הוא יהיה חופשי", ציינה ע'. עו"ד מורן גז, המייצגת את הנפגעת הוסיפה: "המתלוננת מבועתת מהרעיון שהנאשם ישוחרר. המצב שלה מאוד לא פשוט היום. היא עוקבת בדריכות אחרי הדיונים והיא בטוחה שבית המשפט יחליט את ההחלטה הנכונה וייעשה צדק בסופו של דבר עם המעשים הנוראים שביצע בה הנאשם, לכאורה".

"חשוב לי שכל גבר, לא משנה כמה כוחות יש לו או מאיפה הוא בא, ידע שאין לו את הזכות לעשות שום דבר לאישה, ושנשים סיימו לשתוק", הוסיפה ע'. "אי אפשר להשתיק נשים, לא בפחד ולא בכוח ולא בכסף".

עו
עו"ד מורן גז, מייצגת את המתלוננת נגד מושיקו מור

תגובת עו"ד רומח שביט, פרקליטו של מושיקו מור: "המתלוננת ידעה כי מושיקו מעוניין לפגוש בה. היא שמעה זאת מחברתה ימים לפני אותו הערב, ולשם כך הצטרפה. המתלוננת הבינה היטב לאורך כל הערב כי מושיקו מעוניין בה. חרף כל אלה, בחרה המתלוננת לעלות עם מושיקו לדירה, והחליטה להישאר עימו ביחידות גם לאחר שהציע לה לצאת לנסוע עם חברתה להביא אוכל. כל אלה, ועוד נתונים רבים נוספים, אינם הולמים ואינם מסתדרים עם טענת המתלוננת ליחסי מין בכפייה. את חפותו המוחלטת של מושיקו ננהל ונוכיח באולם בית המשפט".