בית המשפט העליון קבע היום (שני) פה אחד כי מבחינה משפטית, אין חובת גילוי בין בני זוג נשואים באשר לנטייה מינית או אמונה דתית כלשהי. ההחלטה ניתנה בניגוד לקביעתו של בית המשפט המחוזי - שקבע כי יש לברר לגופן את הטענות שעלו בתביעה, ולפינן הנתבע הסתיר את נטייתו ההומוסקסואלית ואת אורח חייו החילוני.
גרושתו של הנתבע ואמה דרשו פיצוי כספי בסך 5 מיליון שקלים. לטענתן, נגרמו להן נזקים נפשיים וכלכליים כתוצאה מהונאתן והטעייתן על ידי בן הזוג לשעבר, טרם הנישואין ובמהלכם. בפסק הדין של בית המשפט העליון נכתב כי המשפט והכלים המשפטיים אינם המסגרת המתאימה לריפוי כאבי לב כתוצאה ממערכות יחסים בין בני זוג - והם לא נועדו למשטר את נטיות הלב.
"לא ניתן לבקש פיצוי בגין שברון לב במערכת יחסים זוגית, גם במקרים קשים של בגידה"
את פסק הדין המרכזי כתבה השופטת וילנר ואליה הצטרפו השופטים פוגלמן וסולברג. לצד זאת, השופט סולברג הדגיש כי למרות התוצאה, אין לראות בפסק הדין משום גושפנקא או הכשר מוסרי להסתרת מאפיינים ופרטים מהותיים בין בני זוג בטרם הנישואין.
פרקליטיהם של הגבר, עורכי הדין שמואל מורן ויפעת שכטר ממשרד שמואל מורן, מסרו: "זהו פסק דין חשוב לא רק לקהילה הגאה אלא לציבור כולו. המשפט אינו מרפא לכאב לב ויש דברים שפשוט אינם שפיטים ולא יכולים להוות עילה נזיקית. יש דברים בליבו וראשו של אדם שמוכרחים להישאר בגדר פרטיותו האישית. היום שבו יכריחו אנשים לשתף במחשבות על נטייה מינית או התנסות כזו או אחרת את בן או בת הזוג שאיתו רוצים להינשא, יהיה תמרור אזהרה לכולנו ופגיעה בדמוקרטיה ובחירות האישית של כל אחד מאיתנו".
ומנגד, עורכי הדין חגי קלעי (קלעי, רוזן ושות'), עידו דוד כהן ואור קרבקי, שיצגו את האגודה למען הלהט"ב, מסרו: "אנו מברכים על פסיקת בית המשפט העליון, שקיבל את עמדתנו וביטל את הטעות החמורה של בית המשפט המחוזי. מאז ומעולם, לא ניתן לבקש פיצוי בגין שברון לב במערכת יחסים זוגית, גם במקרים קשים של בגידה, התנהגות לא ראויה, ועוד.
"פסק הדין של העליון קבע כי דין זה חל גם מקום בו שברון הלב נוצר בשל טענה להתנהלות מינית או נטייה מינית כזו או אחרת של בן הזוג. מדובר בפסק דין נכון וראוי, שמונע ניצול של הליכים משפטיים על מנת לסגור חשבונות בין בני זוג. התוצאה הקודמת, של בית המשפט המחוזי, שבוטלה, הייתה מביאה להטלת נטל עודף על להט"בים ועליהם בלבד".