מחקר: תחושת משמעות מאריכה חיים (צילום: רויטרס, חדשות)
לא רוצים לפרוש, רוצים לעבוד!|צילום: רויטרס, חדשות

סקר חדש שנערך לאחרונה בישראל מגלה כי האוכלוסייה המבוגרת במדינה אוהבת לעבוד. מסתבר כי הקשישים אינם מעוניינים בכספי הפנסיה אלא מעדיפים לבלות את היום יחד עם חבריהם בעבודה.

בישראל חיים היום כ-750 אלף קשישים כשגיל הפרישה מהעבודה הוא 67 לגברים ו-64 לנשים. בהגיעם לגיל זה הם אמורים לקבל מידי חודש קצבת זקנה חודשית. נתונים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מצביעים על כך שבשלוש השנים האחרונות נשארו במעגל העבודה קרוב ל-13 אלף נשים וגברים שכירים שהיו אמורים לצאת כבר לפנסיה.

לאחר שהנתונים עובדו במשרד לענייני גמלאים, ששינה את שמו לאחרונה למשרד לאזרחים ותיקים התברר כי 11.5% מהקשישים עובדים. במשרד שמציין השבוע את יום הקשיש הבינלאומי בדק את עמדותיה של האוכלוסייה המבוגרת בנושא ומצא כי 82% מהם מעדיפים לעבוד אחרי גיל הפרישה שלהם. 51% מהקשישים סיפרו בסקר כי פרשו רק משום שהתבקשו לעשות זאת. 84% מהם אף חושבים כי הם מסוגלים לתרום למקום העבודה שלהם הרבה יותר מאשר עובד צעיר.

ומה מתכוונים סבא וסבתא שלנו לעשות יום לאחר הפרישה הכפויה? ספורט, והרבה. על פי הסקר 50% מבני ה-85 ומעלה מעוניינים לעסוק בפעילות גופנית מאומצת כמו שחייה, הליכה ואימון בחדר כושר כמובן. אזרח ותיק אחר ושמו נשיא המדינה שמעון פרס צפוי לפתוח היום במשכנו את חודש האזרח הוותיק ביחד עם סגנית השר לאה נס. עד 120 שיהיה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק