בימים בהם משתוללת מגפת הקורונה בישראל, ישנן הנחיות ברורות שלפיהן מתבצעות בדיקות הקורונה. לדוגמא, אחת מההנחיות אומרת שאם אדם שאין לו רכב פרטי שוהה בבידוד וצריך לעבור בדיקת קורונה  - קופת החולים חייבת לשלוח בודק שיגיע אליו הביתה. ועדיין, למרות הנאמר, הנחיות לחוד ומציאות לחוד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מאי כדורי, צעירה השוהה בבידוד בשל החשד שנדבקה בקורונה, פנתה לקופת החולים שלה במטרה לקבוע בדיקת קורונה. בשיחה נאמר למאי שעליה להזמין מונית וכך להגיע לאחת מנקודות הבדיקה. אבל, להזכירכם, מאי בבידוד – כזה שאמור להרחיק אותה מהסביבה, כולל מנהגי מוניות.

זהו אינו המקרה היחיד שבו קופות החולים דרשו מלקוחותיהן המבודדים לסכן את הציבור. כיום, מבודדים שזכאים לבדיקה יכולים לעשות אותה באחת משתי דרכים אפשריות: הראשונה היא באמצעות אותן עמדות מיוחדות של קופות החולים, והשנייה היא באמצעות מתחמי הדרייב אין שהוקמו במיוחד לשם כך.

בשני המקרים נדרש כמובן רכב פרטי, אלא שקופות החולים חוסכות בכסף או במשאבי אנוש. הן שולחות את המבודדים - שעשויים להיות גם חולים לא מאומתים - לנסיעה בתחבורה הציבורית, באופן כזה שמסכן רבים אחרים. ואם לחשוב שכל זה לא מספיק, בסופו של דבר הנסיעה במונית היא על חשבון המבודד – ולא על חשבון הקופה.

בדיקת קורונה (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
בדיקת קורונה במתחמי הדרייב-אין|צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

צוות חדשות 12 התקשר למוקד הקורונה של משרד הבריאות על מנת לבדוק את הטענה. ואכן, לפי נציגה במוקד הקורונה של משרד הבריאות, "אין היום בית שאין לו לפחות רכב אחד". ועדיין, למרות הטענה במוקד משרד הבריאות, זהו אינו המצב כיום בישראל – כשלהרבה מאוד אנשים אין כל דרך להתנייד לבדיקת קורונה באופן עצמאי מאחר והם בבידוד.

איתי, שם בדוי, הוא אחד מאותם המבודדים שהתבקשו לסכן את הציבור על ידי קופת החולים שלהם. תחילה איתי הבין שהוא עשוי להיות חולה בקורונה, ושעליו להיכנס לבידוד באופן מיידי. עם זאת, לאחר שפנה לקופת החולים שלו, הוא נדרש לנסוע בתחבורה ציבורית לבדיקת הקורונה – זאת כשהוא עשוי להעמיד בסכנה את כלל נוסעי האוטובוס.

הדרישה הייתה לא הגיונית בעיניו של איתי, ולכן הוא החליט לברר את הנושא מול לשכתו של שר הבריאות - יולי אדלשטיין. כך התנהלה השיחה בינו לבין עוזרת בלשכתו של השר:

איתי: מפנים אותי לקשרי לקוחות, אז אני מתקשר לקשרי לקוחות ואומרים לי שאין שום בעיה, רק תגיע לבני ברק. (אמרתי להם) סבבה איך אני אמור להגיע? ענו לי "במונית או עם חבר או משפחה". שאלתי מה זאת אומרת? אני בבידוד, יש מגיפה והיא הורגת הרבה אנשים לא?! אז איך אני אמור לסכן בן אדם אחר?

עוזרת: איפה את גר?

איתי: בגבעתיים.

עוזרת: בגבעתיים ושולחים אותך לבני ברק?! תן לי... תן לי לראות מה אפשר לעשות. תראה, כל מי שהולך לבדיקה לקורונה אז הוא מגיע או למרפאות או לדרייב אין.

איתי: אם אין לי רכב, איך אני אמור להגיע?

עוזרת: אני לא יודעת לענות לך...

איתי: אז לי המליצו לקחת מונית, לסכן נהג מונית...

עוזרת: זה לא לסכן... אתה פשוט יושב מאחור ושם מסכה.

איתי: ברור שאני יושב מאחור...

עוזרת: לא לכולם יש רכב... אז יש אנשים שלפעמים משתמשים (בדרך לבדיקת הקורונה) באוטובוס, ויש גם אנשים שמשתמשים במוניות.

יולי אדלשטיין (צילום: החדשות 12, החדשות12)
שר הבריאות יולי אדלשטיין|צילום: החדשות 12, החדשות12

לאורך חלקים ממשבר הקורונה, היו צוותים שהגיעו לבתים עם המיגון הנדרש - ללא יוצא מן הכלל. אבל, כעת, נדמה שקופות החולים עושות הכל בשביל לחסוך במשאבים – גם אם זה אומר לסכן רבים אחרים בדרך. בינתיים לא מעט אנשים שאין להם רכב פרטי נופלים בין הכיסאות, ועל הדרך מסכנים את אזרחי ישראל - שאינם מודעים כלל לתופעה המטרידה.