בג"ץ הוציא הערב (חמישי) צו ביניים לפיו השב"כ לא יוכל להפעיל אמצעים טכנולוגיים לאיתור חולי קורונה ללא פיקוח פרלמנטרי. בדיון בעתירה שהוגשה בעניין, החליט הרכב השופטים כי אם לא יוקמו ועדות הכנסת עד יום שלישי ב-12:00, לא ניתן יהיה לעשות כל שימוש בסמכויות של שב"כ לאתר חולים באמצעים טכנולוגיים. המשמעות של ההחלטה: שב"כ יכול כרגע לעקוב אחרי חולי קורונה בלבד ולעדכן את אלה שבאו איתם במגע, ואם עד יום שלישי לא יוקמו ועדות כנסת שיפקחו על כך - ייאסר עליו לעשות כן.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לפי החלטת בג"ץ, גם כאשר יהיה פיקוח פרלמנטרי, שב"כ יוכל להשתמש בסמכויותיו אך ורק לצורך איתור מי ששהו בסביבת חולים עם ממצא מעבדתי חיובי לנגיף הקורונה, "ובהתאם להנחיות המסווגות שהוצגו בפנינו, בהסכמת
העותרים, במעמד צד אחד ואשר אושרו על ידי היועץ המשפטי לממשלה".

עוד הדגיש הרכב השופטים בהחלטתו שכרגע המשטרה לא תוכל להתערב בהליך: "בשלב זה ועד החלטה אחרת, אין לעשות שימוש בסמכויות המוקנות מכוח תקנות המשטרה". השופטים הוסיפו כי המשטרה בכל מקרה עוד לא הפעילה את התקנות מכוח הסעיף הרלוונטי לחוק סדר דין הפלילי, ושכרגע ברור שאין כוונה להשתמש בסמכות מכוח תקנות אלה. 

לפי החוק, בג
בית המשפט העליון |צילום: נתי שוחט, פלאש 90, חדשות

הרכב השופטים ציין שאם יוחלט על סגר לפני יום שלישי, יהיה אפשר לשוב ולדון על הפעלת סמכויות שב"כ: "ככל שתתקבל החלטה בדבר הטלת סגר כללי לפני יום שלישי, 24.03.2020, ניתן יהיה אז לשוב ולבחון את הצורך בהפעלת הסמכויות על פי תקנות השב"כ ואת התאמת צו הביניים למצב דברים זה". 

עורך דין  חסן ג'בארין, המייצג את ארגון עדאללה והרשימה המשותפת שהיו שותפים להגשת העתירה מסר: "אנו מברכים על ההחלטה. בית המשפט הבין שאכן יש בעיה רצינית באי-כינוס ועדת חוץ וביטחון לאישור תקנות השב"כ. צו הביניים שניתן מותנה במידה מסוימת אך אנו מברכים עליו כי יש בו מסר חשוב כנגד העובדה שכל אזרח ימצא עצמו תחת מעקב של השב"כ ונגד ההחלטה להפוך את המגיפה שהיא נושא בריאותי לנושא בטחוני".