הבוקר (חמישי) אמר יו"ר הרשימה המשותפת בריאיון לידיעות אחרונות כי הוא "מוכן להצטרף לקואליציית מרכז-שמאל". האמירה הזו של איימן עודה, שספגה גינויים מצד בל"ד, אחת המפלגות המרכיבות את הרשימה, היא מתנה גדולה לליכוד בהנעת הבוחרים. אך המטרה שלה איננה באמת הצטרפות לממשלה, שכמובן לא תקרה.

מדוע באמת יצא עודה בהצהרה? הנה התשובה: לפי סקר של עמותת יוזמות אברהם, עמותת סיכוי ומרכז אקורד - שליש מהערבים שלא הצביעו באפריל עשו זאת כי הרגישו שאין בכך טעם, כשממילא הסיעה באופוזיציה. האיחוד מחדש של הרשימה המשותפת היה התרופה למחלה הלא נכונה, כי לא הפיצול הפריע למצביעים.

כשעודה מביע נכונות להיכנס לממשלה - בתנאים שלעולם לא יתממשו - הוא מנסה להעלות את אחוז ההצבעה. ההוכחה האמפירית לכך שזו אכן המטרה היא אחוזי ההצבעה המטורפים שהיו בבחירות המקומיות במגזר. כשיש השפעה, יש הצבעה.

ינסה לשחזר את המנדטים שקיבל ב-2015. עודה (צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות)
יצליח להביא את המצביעים לקלפיות? עודה|צילום: מרים אלסטר, פלאש 90, חדשות

לכן, אחרי שנים ארוכות שבהן לא שינו המפלגות הערביות את עמדתן ונשארו תמיד חלק מהאופוזיציה, הודיע יו"ר הרשימה המשותפת כי הוא מוכן כעת להצטרף לקואליציית מרכז-שמאל. עם זאת, הבהיר עודה כי על אף המוכנות להצטרף למהלך זה, הוא יציב לממשלה כזו, אם תקום, מספר תנאים.

"אנחנו נהיה שותפים בממשלה רק אם האזרחים הערבים לא יהיו יותר אזרחים סוג ב'", אמר יו"ר הרשימה המשותפת. בהמשך דבריו הוסיף לנקוט בקו הפייסני ואמר כי הוא אינו פוסל את האפשרות להמליץ על בני גנץ לראשות הממשלה, למרות שבתוך מפלגתו צפויה התנגדות חריפה למהלך.

אל תפספסו את ועידת המשפיעים 2019! בואו לראות את נבחרת הכתבים המובילה בישראל במפגשים יוצאי דופן, פנים אל פנים עם האנשים המשפיעים במדינה >>> מהרו להירשם עוד היום