כשבחוץ תור ארוך של ממתינים, נחנכה בשבוע שעבר ספריית בית אריאלה בתל אביב, אחרי שעברה שיפוץ מאסיבי במשך 5 שנים. העלות הכוללת של השיפוץ עומדת על כ-72 מיליון ש"ח, שהושקעו בשדרוג התשתיות הפיזיות והטכנולוגיות של המוסד, ובמטרה להציב אותו בשורה אחת עם המוסדות הגדולים בעיר. מלבד הנראות והארגון מחדש, בבית אריאלה מבקשים להפוך למקום תוסס שמכיל אירועי תרבות, שמתקיימים לצד הספרים ואהבת הקריאה. 

"החזון שלנו היה להפוך ממקום לספרים למקום של אנשים", מספר ל-N12 ד"ר אורי אליס, מנהל בית אריאלה ואף הספריות בעיריית תל אביב-יפו. "חלק ממדיניות השיפוץ הייתה לפנות ספרים כדי לפנות מקום עבור אנשים. הספרים עדיין נמצאים, אבל לא בתצוגה, ויש לנו מערך שירות שלם עבור מי שמעוניין בספר שלא נמצא בחוץ. אנחנו רוצים שאנשים יבואו ללמוד כאן ולעבוד כאן. יש לנו חללי עבודה מאובזרים טכנולוגית, אישיים וקבוצתיים והכל בחינם".

ספריית בית אריאלה בתל אביב (צילום: אמנון חורש, עיריית תל אביב יפו)
ספריית בית אריאלה בתל אביב|צילום: אמנון חורש, עיריית תל אביב יפו

ספריית בית אריאלה המחודשת (צילום: אמנון חורש, עיריית תל אביב יפו)
חללי עבודה. ספריית בית אריאלה המחודשת|צילום: אמנון חורש, עיריית תל אביב יפו

ספריית בית אריאלה - אחרי השיפוץ (צילום: אמנון חורש)
ספריית בית אריאלה אחרי השיפוץ|צילום: אמנון חורש


לצד הנוכחות השקטה, מול לפטופ או ספר, המטרה היא כאמור לייצר מרחב לאירועים. "חלל הספרייה יכול בשעות הערב להפוך למקום שאפשר להעביר בו הרצאה, לעשות בו מופע תיאטרון, מחול או מוזיקה - להיות משהו שהוא הרבה הרבה מעבר. כל זה מבלי כמובן לזלזל בשירותי הספרייה, שהיא עדיין הספרייה הציבורית הכי גדולה ועשירה בארץ. בחודשים הקרובים יתקיימו אירועי פתיחה חגיגיים, כשהשיא יגיע במסיבת תחפושות ספרותיות בפורים".

רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב-יפו: "סיום שיפוץ ספריית בית אריאלה והשקתה הוא הדובדבן שבקצפת החזון העירוני לחידוש ושדרוג כל מוסדות התרבות בעיר. בית אריאלה המחודש, הוא לא רק שדרוג של בניין, אלא בעיקר הגדרה מעודכנת של "ספרייה עירונית", שהפכה למרכז תרבות. לצד אולמות קלאסיים לקריאה והשאלה – ישנם גם חדרים לחזרות, ליצירה, לעבודה, או להתכנסות".

לכל האירועים בבית אריאלה