"בשביל הלקוח הגרמני – חובזה זה כמו אננס": לא בכל יום מגיע לישראל שף שכבר שנתיים ברציפות זוכה בכוכב מישלן. גל בן משה הוא השף של מסעדת "פריזם" בברלין, שנפתחה רק לפני שנתיים, אבל כבר זכתה לשבחים רבים - שהודות להם קיבל כוכב מישלן ראשון בגיל 34. בריאיון מיוחד ל"מהדורה המרכזית" סיפר: " אני חושב שיש יותר ישראלים שזכו בגראמי או זכו באוסקר מאשר ישראלים עם כוכב מישלן".

"בעיניי, זה הדירוג היחידי שמשנה באמת", אמר בן משה. "השאר זה היה חשוב ליח"צנית, חשוב למנהל המסעדה, זה הדירוג היחידי שלשפים אכפת ממנו. אני חושב שיש יותר ישראלים שזכו בגראמי או זכו באוסקר מאשר ישראלים עם כוכב מישלן".

השף גל בן משה (צילום: חדשות 12)
השף גל בן משה|צילום: חדשות 12

הגרמנים התאהבו מיד בבשורת המזרח התיכון שהביא בן משה. המנות של השף הישראלי מתבססות על המטבח הערבי והמטבח הים תיכוני, ולא, לא מדובר בחומוס או פלאפל. "בשביל הלקוח הגרמני, חובזה ועכוב זה כמו אננס", הסביר בן משה. "בשבילי יש בזה הרבה יותר סנטימנטים".

זה לא הביקור הראשון שלו הקיץ. גל הגיע לישראל על מנת לבשל ארוחת חג שבועות לפני כחודשיים במלון דן בתל אביב, ארוחה שלא התקיימה לבסוף בגלל מבצע "שומר החומות". עכשיו הוא ניצל את מעט הזמן הפנוי שלו והגיע לבשל בכל זאת לאורחי המלון. הפעם ובמיוחד לכבוד חג האהבה, ט"ו באב. "אנחנו עושים ארוחת טעימות של שש מנות", אמר השף הישראלי.

בביקור האחרון שלו גל שיתף פעולה עם השף חיים כהן, ועבורו זו סגירת מעגל, שכן חיים כהן היה מי שפתח לו את הדלת בתחילת הדרך. "חיים כהן שואל אותי מה לעשות עם האוכל שלו - אני חושב שעשיתי משהו בסדר בחיים", סיפר בן משה.

השף הישראלי שעכשיו כובש את פסגות העולם הקולינרי כבר חושב על העתיד ועל האתגרים הבאים. רגע לפני שהוא עוזב, יש לו גם מסר להעביר לשפים הצעירים בישראל. "אנחנו הדבר הבא", אמר. "גריל הפחמים, הטעמים האלה של הטלה במקום הבקר. עוד שנייה אנחנו דופקים בדלת ואנחנו אומרים - אנחנו פה".