רה"מ בנימין נתניהו שוחח בטלפון אמש (שני) עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן לאחר ארבעה חודשי נתק. זאת על רקע המשבר ביחסים בין המדינות, וסירובו עד כה של הנשיא ביידן להזמין את נתניהו לביקור רשמי בבית הלבן בשל קידום המהפכה המשפטית. לפי ההודעה שפרסמה לשכת נתניהו, השיחה הייתה "חמה וארוכה" וביידן הזמין את נתניהו "למפגש קרוב בארה"ב".
לפי ההודעה הישראלית, נתניהו וביידן דנו במאבק בפרויקט הגרעין האיראני ובשלוחותיה של איראן במזרח התיכון. בנוסף, שוחחו על הרחבת מעגל השלום האזורי ועל המשך המאמצים לרגיעה ויציבות ביהודה ושומרון. בבית הלבן הבהירו כי החששות מהרפורמה לא נעלמו או קטנו, וכי הנשיא האמריקני ביטא אותם במלואם, "כפי שאומרים בין חברים".
בהצהרה שהוציאו בבית הלבן "ביידן הדגיש לנתניהו את חשיבות ההסכמות בחקיקה", והביע את דאגתו גם לגבי התרחבות ההתנחלויות. עוד נמסר כי ביידן הדגיש בפני נתניהו את תמיכת ארה"ב בביטחונה של ישראל, וכי השניים ייפגשו "ככל הנראה לפני סוף השנה", אך לא מסתמן שהפגישה תתקיים בבית הלבן כנהוג.
לגבי קידום המהפכה המשפטית, ראש הממשלה נתניהו עדכן את נשיא ארה"ב בנוגע לחוק שיתקבל בשבוע הבא בכנסת ועל כוונתו לנסות לגבש במהלך פגרת הקיץ הסכמה ציבורית רחבה לגבי יתרת התהליך. בתוך כך, גורמים מדיניים בישראל טוענים שאם ישראל לא תיכנס לתוכנית הפטור מוויזה לישראל, זה יהיה ממניעים פוליטים ולא מסיבות פרוצדוריאליות, שכן לטענתם ישראל עמדה בכל הדרישות שהציבו האמריקנים.
לפי מקורות אמריקנים, הנשיא ביידן שוחח עם נתניהו על המהפכה המשפטית והתעניין בכוונותיו. בתוך כך, השניים עסקו גם בהתחממות הביטחונית ביהודה ושומרון וגל הטרור שפוקד את האזור. גם נושא ההסלמה הביטחונית בגבול הצפון עלה בשיחה. לפי שעה, עדיין לא התקבלה הודעה רשמית מטעם גורמים בממשל ביידן.
לשני הצדדים היה חשוב שהשיחה תקדים את ביקורו של הנשיא הרצוג בבית הלבן כדי לא להעמיק את המשבר בין המדינות. הרצוג צפוי להגיע לוושינגטון בשעות הקרובות, ובמהלכו ייפגש עם הנשיא ביידן. בשיאו של הביקור יישא דברים בפני שני בתי הקונגרס האמריקני, שיתכנסו למושב מיוחד לציין את שנת ה-75 של מדינת ישראל.
לקראת פגישת הנשיא הרצוג בארה"ב, בכיר בממשל ביידן אמר כי "הנשיא ביידן מצפה להגעתו של הנשיא הרצוג בבית הלבן לאחר ביקורו האחרון באוקטובר 2022". המכיר מסר שהשניים ידונו במגוון נושאים, בהם העמקת יחסי ישראל עם מדינות האזור והמחוייבות ההדדית שלאיראן לעולם לא יהיה נשק גרעיני.
נאום נשיא המדינה בקונגרס יהיה הפעם השנייה בהיסטוריה בה נשיא ישראלי ינאם בפני מושב משותף של שני בתי הקונגרס האמריקני – בית הנבחרים והסנאט, כאשר בפעם הראשונה נאם שם אביו, נשיא המדינה השישי חיים הרצוג, לפני יותר מ-35 שנה.
הרצוג צפוי לקיים גם פגישה עם סגנית הנשיא קמלה האריס, שר החוץ אנתוני בלינקן והיועץ לביטחון לאומי ג'ייק סאליבן. לאחר מכן, הוא ימשיך לביקור בבניין האו"ם בניו יורק, ושם ייפגש עם מזכ״ל האו״ם, אנטוניו גוטרש. אל הרצוג תצטרף לאה גולדין, אמו של סגן הדר גולדין ז"ל שנפל בקרב ברפיח במהלך מבצע צוק איתן, ומוחזק מאז על ידי חמאס בעזה.
נשיא המדינה יצחק הרצוג: "ארצות הברית היא ידידתה ושותפתה הקרובה והמשמעותית ביותר של ישראל.אדגיש את הצורך במאבק הנחוץ בשנאה ובטרור שאיראן מפיצה תוך כדי חתירתה לנשק גרעיני ובהרחבת מעגל השלום האזורי. בנאומי ובפגישותיי אתייחס למארחיי כשותפים קרובים בכל הנושאים שעל הפרק ובכלל זה האתגרים וההזדמנויות שלפתחה של החברה הישראלית".