כולנו משתמשים בשירותי הצפייה הישירה באינטרנט לצפייה בסרטים, מוסיקה וסדרות. תזכיר החוק שיזמה שרת המשפטים איילת שקד, שנועד להגן על זכויות היוצרים, מכוון לכל מי שלוקח חלק בתעשיית התוכן הזו. מדובר בין השאר באנשים שמפעילים אתרים שמאפשרים להוריד תוכן כזה ובין אם אלו גולשים שמשתמשים בתוכן, מורידים ומפיצים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בשלב הראשון יוכלו לחשוף את הגולשים ולהפר את האנונימיות שהיא מאבני היסוד של האינטרנט, יהיה אפשר גם להכריח ספקיות אינטרנט לחסום אתרים שמפיצים תוכן פירטי. בשלב מאוחר יותר יהיה אפשר לתבוע, להביא לדין, ואולי אף להכניס לכלא גם גולשים "תמימים" שמורידים תוכן פיראטי וגם אנשים שמרכזים תוכן פיראטי ומאפשרים להפיץ אותו.
המצוקה היא אמיתית, מתמודדים איתה בכל העולם. בארצות הברית שכבר עברו חוקים כאלה הוגשו תביעות נגד יותר מ-35 אלף משתמשים פרטיים. אלו משתמשים שצרכו סרטים, או מוסיקה, ולא פורנו או פדופיליה. זה מה שעזר לתעשיית המוסקיה או הטלוויזיה? לא ממש. זה אמנם מרתיע משתמשים, אבל קשה לראות מצב בו מתחילים לרדוף אחר כל אחד שמוריד תוכן פיראטי.
יש הרגשה שבמשרד המשפטים בחרו פה בפתרון הקל, אנחנו רואים שתעשיות שלמות משתנות בעקבות האינטרנט. במוסיקה יש את יוטיוב, ואת אפל מיוזיק ועוד שלל שירותים אחרים שמאפשרים לצרוך תכנים או בתשלום סמלי או צפייה בפרסומות. יש הרבה דרכים אחרות שתעשיית התוכן יכולה לגבות תשלום מהמשתמשים.