בני גנץ היה רוצה להתקדם בשני מסלולים מקבילים שאותם הוא מתכנן לקראת מועד סגירת הרשימות לכנסת, בעוד חמישה שבועות פחות יום. נתחיל בראשון והפשוט: גנץ נועד השבוע, שוב, עם אורלי לוי-אבקסיס, יו"ר מפלגת "גשר". הוא היה מאוד רוצה לרוץ איתה ברשימה משותפת, יותר מאשר לוי-אבקסיס רוצה לרוץ איתו.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

לפי מה שאנחנו מבינים, היא עדיין לא סוגרת לחלוטין את הדלת על איחודים כי כרגע היא עוברת את אחוז החסימה בכל הסקרים כבר קרוב לשנה. לא ברור מה יהיה בעוד כמה שבועות. אם יהיה שם איזשהו גמגום, אולי בכל זאת היא תעדיף להיות שכירה ולא עצמאית.

גם אם יצליח לשכנע אותה, גנץ לא יחתום על הסכם עם לוי-אבקסיס משום שריצה איתה, כמי שפרשה מישראל ביתנו, סוגרת את הדלת על החיבור הגדול עם יאיר לפיד, מסיבות חוקיות שלא נכנס אליהן עכשיו.

יכהן תחילה כשר החוץ. לפיד (צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות)
יאיר לפיד, יו"ר יש עתיד|צילום: Miriam Alster/FLASH90, חדשות

לגנץ יש עדיין את התקווה שהוא יוכל לרוץ ברשימה אחת מעל יאיר לפיד. כך הולך המסלול שהוא רוצה לבנות: קודם כל לחבור לגבי אשכנזי, שיהיו שני רמטכ"לים. אחר כך להוסיף את זה שכבר די מבושל, משה (בוגי) יעלון.

ואז, עם רשימה של שלושה רמטכ"לים, מקווה גנץ לזכות ליתרון משמעותי בסקרים על פני יש עתיד של יאיר לפיד ושיוכל לכפות עליו, בואכה סגירת הרשימות, ריצה ברשימה אחת שתתקרב לאזור של 25-30 מנדטים. הסיכויים לכך נראים די קלושים כיוון שלא סביר שלפיד יסכים להיות מספר שתיים.

עמית סגל (צילום: החדשות)
עמית סגל|צילום: החדשות

במקביל, יש כמובן את הרשימה עצמה, שם גנץ שוקל ברצינות לשריין מקום לענבר גיטי, פעילה חברתית מתנועות "אחריי" ו"פנימה". זה פחות או יותר מסדר חלק נרחב מהרשימה של גנץ, שיש בה את מיקי חיימוביץ', שאולי רוצה להיות השרה להגנת הסביבה; חילי טרופר; מיכאל ביטון; פרופ' יצחק קרייס, מנהל בית החולים שיבא; אולי גם את סגן ראש עיריית תל אביב אסף זמיר, זה עוד לא בטוח, ואלון שוסטר, לשעבר ראש מועצת שער הנגב. כמובן שלפי הסקרים יש עוד כמה מקומות ריאליים, אבל יש גם עוד חמישה שבועות.