האוכל במטוסים הוא סוג של חידה לא פתורה. הוא מבושל, נארז ומובל אל בטן המטוס, ואז מחומם שוב. לא פעם התהליך והמוצר הסופי גוררים ביקורת, מה שיכול להסביר את הטרנד שכובש יותר ויותר חברות תעופה: שף גורמה שאחראי על התפריט האווירי.
"אל-על הכניסה את היד לכיס", אומר שגב משה – מעתה השף הראשי של החברה, "ואנחנו שקדנו מעל חצי שנה על שינוי דרמטי של התפריט. אין דבר שלא שינינו בו". אמש הוצג התפריט החדש של משה לאל-על, והוא מבטיח מהפיכה - לא פחות - באוכל המוגש במטוסים.
אלעל לא היחידה: בבריטיש איירוייס הקימו מועצה קולינרית המורכבת מעשרות שפים ובראשם מישל רו, בלופטנזה משנים את התפריט לפי היעד אליו טסים וחברת סוויס שדרגו את התרפיט בעזרת שף עטור כוכב משלן. אליעזר שקדי, מנכ"ל אלעל, מוכן להתחרות היום בכל חברת תעופה בעולם: "אין לי ספק שברגע שתטעמו – תראו", הוא מבטיח. ימים יגידו – נצטרך לטעום את ההבטחה לפני שנשתכנע כי מעכשיו נתחיל ללקק את האצבעות כשנצטופף במחלקת התיירים.