תוצאות טוויטר לרבעון השני של השנה, שפורסמו במהלך המסחר ביום שישי, סימנו החמצה של ציפיות האנליסטים. החברה דיווחה על הכנסות של 1.18 מיליארד דולר, שגם ייצגו ירידה של 1% ביחס לרבעון המקביל אשתקד, וגם היו נמוכות מציפיות האנליסטים שעמדו על 1.32 מיליארד דולר.

בשורה התחתונה רשמה החברה הפסד של 270 מיליון דולר, או 8 סנט למנייה וזאת בניגוד לציפיות האנליסטים לרווח של 14 סנט למניה. גם הרווח התזרימי (EBITDA) של טוויטר החמיץ את ציפיות האנליסטים, ובשיעור ניכר: 111 מיליון דולר רווח לעומת ציפיות ל-288 מיליון דולר בתחזיות. ההעמקה בהפסדי החברה יוחסה לזינוק של 31% בהוצאות לכדי 1.52 מיליארד דולר ברבעון השני.

הירידה בהכנסות יוחסה לחיתוך רוחבי בהוצאות הפרסום של חברות בשל המצב בשווקים, משבר שרשרת האספקה, והמלחמה באוקראינה. גם המתחרה סנאפ דיווחה בחמישי בלילה על רבעון חלש במיוחד. עם זאת, הכנסות טוויטר מפרסום עלו במעט רבעון מול רבעון ב-2%, אך נתון זה אינו בהתאמה לגידול של 16.6% במספר המנויים הפעילים של החברה - שעומד על 238 מיליון, מהם 41 מיליון בארה"ב.

מאסק קונה את טוויטר (אילוסטרציה: מאקו סטודיו )
אילון מאסק. מזל שיש את מי להאשים|אילוסטרציה: מאקו סטודיו

טוויטר האשימה בהחטאת יעד ההכנסות גם את "סערת מאסק" שרובצת על החברה - העסקה שנחתמה לרכישת טוויטר ומחיקתה מהמסחר, שכעת מאסק מנסה לסגת ממנה והפכה לסכסוך משפטי אגרסיבי. במסגרת הדו"חות טענה טוויטר כי לדעתה המשפטית הנסיגה מהעסקה לא תקפה והיא צריכה לצאת לפועל.

האנליסט דן אייבס מוודבוש התייחס לדו"חות טוויטר: "המנייה תמשיך להיסחר בשווי ההוגן שלה בתופסת הסיכויים להשלמת העסקה בהוראת בית המשפט. לתפיסתנו, ברמה המשפטית, ידה של טוויטר על העליונה, וכעת השוק מתמחר את הקנס שמאסק עשוי לשלם על היציאה מהעסקה, בין 5 ל-10 מיליארד דולר".