גיא מונסונגו, שנדון לשש וחצי שנים בגין הונאה של משקיעים בהיקף של 16 מיליון שקל, לא ישתחרר מהכלא. הוא ימשיך לרצות את עונשו זאת לאחר שוועדת השחרורים דחתה את בקשתו לשחרור מוקדם.

מוסנגו, 42, ששינה את שמו לחגי שטראוס, הורשע לפני כשלוש וחצי שנים מסגרת הסדר טיעון בביצוע הונאה של משקיעי נדל"ן בהיקף של כ-16 מיליון שקל ובביצוע עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הונאת נושים, רישום כוזב במסמכי תאגיד ועבירות נוספות. הוא נידון לשש וחצי שנות מאסר בפועל, ותשלום פיצוי של שמונה מיליון שקל לעשרות המשקיעים שהונה.

שנת 2015 הוכרז שטראוס כפושט רגל, אבל המשיך להונות משקיעים. הוא מכר זכויות בפרויקטים של נדל"ן מבלי שהייתה לו זכות חוזית עליהם או מבלי שהגיש בקשות להיתר בנייה. שטראוס גבה ממעל ל-100 לקוחות "דמי רצינות", בסכומים של כמה אלפי שקלים ל-200 אלף שקל עבור כל לקוח, ששימשו לצרכיו האישיים. הוא נהג לשווק את הפרויקטים באופן אגרסיבי באמצעות פרסומים שונים ושכירת משרדי פאר. לאחר שהורכז כפושט רגל, פתח שטראוס מספר חברות באמצעות אנשי קש, כדי להסוות את העובדה שהוא ממשיך ליהנות מהרווחים.

מכתב האישום שהוגש נגדו נטען כי גרף לכיסיו עשרה מיליון שקל. המדינה חילטה שני מיליון שקל שמצאה בחשבונותיו.

שטראוס ביקש לאחרונה מוועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר לקצר את עונשו וביקשה להתחשב במצבו הרפואי ואף הציגה לחברי הוועדה מסמכים רפואיים. לטענתו הוא הוגדר כפושט רגל ולכן אינו יכול לשלם את הפיצוי שנגזר עליו.

עו"ד חופית קנטרוביץ מפרקליטות מחוז דרום התנגדה בנחרצות לשחרורו של שטראוס, שכן זה לא שילם פיצוי של שמונה מיליון שקלים למשקיעים ולא השלים טיפול בסדנאות בכלא המיועדות לעברייני מרמה. לדבריה, הרשות לשיקום האסיר  ציינה כי מדובר באסיר בעל דפוסי אישיות מרמה בולטים וכי הוא מתקשה להרגיש אמפתיה לקורבנותיו. עו"ד קנטרוביץ ציינה כי הוצע לשטראוס להשתלב בסדנאות טיפול אבל הוא סירב מנימוקים שונים. לוועדה הוגשו התנגדויות של המתלוננים שאותם עקץ שטראוס שביקשו שלא לשחרור מהכלא בשחרור מוקדם.

חברי הוועדה דחו את בקשתו של שטראוס לשחרור מוקדם וקבעו כי הוא לא השתלב בסדנאות טיפול של עברייני מרמה ושחלק גדול מהעבירות שביצע היו לאחר שהוכרז כפושט רגל.