על פי נתוני משרד החינוך משנת 2019, 19% מהתלמידים ניגשים מדי שנה לבגרות באנגלית ברמת שלוש יחידות לימוד ו-20% מתלמידי ישראל לא ניגשים כלל לבגרות זו בכלל. אלו מספרים גבוהים מדי לנוכח הצורך הברור של כישורים מספקים בשפה האנגלית וללא ספק הם משקפים בעיה חמורה, שלא לומר – משבר. על מנת לשנות את המצב חברת Singit פיתחה אפליקציה ללימוד אנגלית בעזרת כוחה של המוזיקה – לימוד אנגלית עם שירים אהובים ומוכרים.

Singit היא פלטפורמה שהושקה בשנת 2020, שמאפשרת לתלמידים ללמוד אנגלית תוך האזנה לשירים מספריית השירים העדכנית ביותר. בשנת 2022, לאחר פיילוט מוצלח בשיתוף תלמידים בכל הגילים ובכל רמות הלימוד, SingIt קיבלה את אישור משרד החינוך לספק תוכן לתלמידים בבתי הספר. כיום, האפליקציה פועלת ביותר מ-800 בתי ספר בישראל וכוללת כ-60,000 משתמשים פעילים. בשנת הלימודים הקרובה סינגאיט צפויה להשתלב בבתי ספר נוספים.

איך האפליקציה עובדת?

האפליקציה נגישה לכל תלמיד ומורה בטלפון הנייד, בטאבלט ובמחשב, ומתאימה לכיתות ה'-י"ב. היא מציעה סדרה של שיעורים שונים בהתבסס על שירים, ביניהם "השלימו את החסר", "שירו יחד", "דקלום מילים" ועוד. את השיעור אפשר לנהל כשכל תלמיד עונה על השאלות בטלפון הנייד שלו או לחילופין באמצעות המורה שמציג את התכנים על מקרן, מפעיל את התלמידים ועונה על השאלות מהמחשב שלו.

 הכל התחיל כאשר מיכאל פלד, מנכ"ל ומייסד Singit, בן 21, השתתף בתכנית מצטיינים של מכון וייצמן ב-2017, והתבקש לתכנת פרויקט גמר. כאדם עם דיסלקציה הוא מספר כי חווה קשיי למידה לא פעם במהלך לימודיו, ואז גם החליט לבנות אפליקציה שתעזור לילדים ללמוד אנגלית. הרעיון עלה שלב במהלך שירותו הצבאי ביחידת אופק של חיל האוויר, כאשר פלד התחבר עם בני רוזנר, שהיה המפקד שלו וכיום הוא CTO (מנהל טכנולוגיות ראשי) בחברה, שמונה כ-15 איש.

"לא מעט אנשים שאני מכיר סיפרו לי שלמדו מילים בשפות שונות דרך מוזיקה, כי הרי מה יותר קל מלשיר את השירים האהובים עליך, ועל הדרך ללמוד את משמעויות המילים? כאן נולדה הגרסה הראשונה של Singit", מספר פלד ל-mako. "בני, שהיה אז המפקד שלי בצבא, ואני בילינו שעות רבות אחרי שעות העבודה בפיתוח ושיפור האפליקציה. הגרסה השנייה והמעוצבת הייתה מוכנה לקראת שנת הלימודים שנגמרה עכשיו, ותוך זמן קצר התקבלנו בברכה במערכת החינוך, עם יותר מ-800 בתי ספר ועשרות אלפי תלמידים שעובדים כבר היום עם Singit".

איך מתבצע השיעור בפועל?

"כיום, בבית ספר שמשתמש ב-Singit - המורה תיכנס לכיתה, תדליק את הרמקולים והמקרן, תערוך הצבעה קצרה איזה שיר לומדים היום - ופשוט תלחץ Play על השיר שהכיתה רוצה ללמוד. הכיתה בחרה למשל את Happy של פארל וויליאמס, אז השעה הקרובה תתמקד בשיר הזה. התלמידים מאזינים לשיר, ועל כל מילה שהם לא מכירים – הם לוחצים ורואים את הפירוש שלה. המערכת גם זוכרת את המילים הקשות שסומנו ותמשיך להזכיר אותן לתלמידים לאורך זמן. בסיום השיעור, המורה מקבל סקירה אוטומטית של המערכת על ההתקדמות ואזורי הקושי של כל תלמיד. התלמידים, מאידך, יקבלו בסוף היום מייל עם שיעורי הבית שלהם, שיתמקדו בעיקר במילים בהן הם הכי התקשו".

Singit מחוברת כיום לענקיות המוזיקה ספוטיפיי, אפל מיוזיק, דיזר (Deezer), יוטיוב ועוד, ומאפשרת גישה לספרייה של מעל ל-5 מיליון שירים שונים, מכל הז׳אנרים והסגנונות. "השירים עוברים סינון מתוחכם שפיתחנו, ושמאפשר שליטה מלאה על סוג המילים והתכנים אליהם נחשפים הילדים, כך שהאפליקציה בטוחה מאוד לשימוש", אומר פלד.

 מה התוכניות שלכם לעתיד?

"כיום אנחנו עובדים בעיקר עם מערכת החינוך - אז ההרשמה נעשית ישירות על ידי מנהלי בתי הספר דרך מערכת גפ"ן - והתלמידים מקבלים את האפליקציה בחינם לשימוש בבית הספר ובבית. בנוסף, אנחנו עובדים עם שורה של מורים פרטיים שמשתמשים ב-Singit  ופתיחת האפליקציה למשתמשים פרטיים נמצאת בפיתוח בימים אלו ממש".

 אתה בן 21, איך זה להיות מנכ"ל כל כך צעיר?

"אני נמצא כבר כמה שנים בתחום הטק. מאז ומתמיד אהבתי מחשבים ותכנות, וגם בסינגאיט אני לפעמים חובש את כובע המתכנת ועוזר לפתור תקלות טכניות. הגיל שלי הוא מבחינתי יתרון מובהק. אני לא רואה את עצמי כאיזה מנכ״ל בכיר - אלא כמנהל בשטח. אני יום יום, שעה שעה עם הצוות הנהדר שלי ויורד לרזולוציות הגבוהות ביותר. רק כך אני מכיר שאפשר להצליח ולהביא לשינוי אמיתי".