במציאות בה מאות אם לא אלפי קורות חיים נשלחים מדי יום למעסיקים בחברות הייטק שונות, חשוב שתדעו איך להתבלט על מנת להשיג את המשרה המיוחלת. אם גם אתם חוטאים בשליחת קורות חיים קבועים שהולכים איתכם כבר שנים, הגיע הזמן ללמוד כיצד לשדרג אותם ולהתאימם לדרישות המעסיקים והמגייסים בשנת 2022.

"מגייסים עוברים על כמויות גדולות של קורות חיים. ברגע שהם כתובים בצורה טובה, שמדגישה את ההתאמה של המועמד בצורה הטובה ביותר למשרה, יש סבירות גבוהה יותר שאלה יובילו לגיוס מתאים. כך, למגייסים תהיה מוטיבציה גבוהה יותר לפנות למועמד", מדגישה רותם עוז, מנהלת הגיוס בחברת Chegg Israel המפתחת פתרונות למידה לסטודנטים ברחבי העולם. יחד עם עוז, ריכזנו עבורכם את כל הטיפים החשובים לכתיבת קורות חיים מוצלחים.

  1. אל תזלזלו בנראות קורות החיים

    אומרים שאין שני לרושם ראשוני, והדבר תקף גם לגבי קורות החיים שלכם. "צמצמו את קורות החיים מבחינת תוכן. העדיפות היא לאורך של בין עמוד אחד לשניים", ממליצה עוז ומפרטת, "השמיטו מפירוט הניסיון התעסוקתי שלכם תעסוקה לא רלוונטית מלפני המון שנים, צמצמו את הפירוט על תפקידים מתחילת הדרך למשפט או שניים ופרטו בעיקר על תוכן התפקידים האחרונים שמילאתם".

    בהתאם, סדרו את התפקידים שמילאתם לפי הסדר הכרונולוגי בו עבדתם. "סדרו את קורות החיים שלכם כך שמקום העבודה האחרון והרלוונטי שלכם יופיע ראשון. זה הדבר הראשון שקוראים ומתמקדים בו, לכן חשוב שיופיע ראשון", היא ממליצה. שימו לב גם לפונט ולעיצוב הקובץ: "כתבו בפונט נעים וברור לקריאה. אפשר להשתמש בתוכנות עיצוב רלוונטיות כמו Canva. עם זאת, לא צריך  להיסחף, וחשוב שקורות החיים יהיו ברורים, פשוטים ונעימים לעין".

  2. כתבו את קורות החיים באנגלית

    גם אם אנגלית היא לא שפת האם שלכם, בשנת 2022 תפקידים רבים בהייטק דורשים אנגלית ברמה גבוהה, וחשוב שהדבר ישתקף גם בקורות החיים שלכם. "במידה ואתם פונים לתפקידים גלובאליים או לתפקידים שדורשים אנגלית ברמה גבוהה, כתבו את קו"ח באנגלית", עוז מדגישה.

     

    רותם עוז
    רותם עוז

     

     

    השקיעו בתרגום קורות החיים לאנגלית: "מעסיקים לוקחים בחשבון שאנשים נעזרים בדוברי אנגלית כדי לכתוב קורות חיים באנגלית ושהדבר לאו דווקא מגיע מהניסיון האישי שלהם, ולכן יתעמקו בכך בהמשך התהליך. עם זאת, אם תשלחו קורות חיים באנגלית וימצאו בהם טעויות כתיב או ניסוח לא נכון, לרוב הדבר עלול להוביל לפסילת קורות החיים ולכך שהמעסיק יעדיף להתקדם עם מועמד אחר".

  3. התאימו את קורות החיים למשרה הספציפית

    אם עד היום שלחתם את אותם קורות חיים לכל משרה, כנראה שעשיתם טעות משמעותית. על מנת להגדיל את סיכויי הקבלה שלכם למשרה, התאימו את קורות החיים לכל משרה עליה אתם מתמודדים. "הדגישו את מה שרלוונטי למשרה, השתמשו במילות מפתח ייחודיות שקשורות לתפקיד ומתארות מה עשיתם ובאילו מיומנויות השתמשתם", ממליצה עוז.

    איך מתאימים את קורות החיים במקצועיות? "אם התפקיד שלכם כולל 2 מיומנויות מרכזיות כמו ניהול מוצר וניהול פרויקט למשל, במידה ואתם מגישים קו"ח לניהול מוצר, הדגישו את מילות המפתח והמיומנויות הרלוונטיות לניהול מוצר וכמה ניסיון צברת בתחום בסך הכל".

  4. שיווק עצמי

    כשכותבים קורות חיים חשוב להבין שזה לא המקום להצטנע. "קורות החיים שלכם אמורים לשווק את מי שאתם ולבטא את האישיות שלכם, על מנת שהמנהל או המגייס יבינו למה כדאי להם לפנות דווקא אליכם", מתארת עוז ומדגישה, "לכן, חשוב להדגיש את ההישגים שלכם: יוזמות ופרויקטים שהובלתם, קורסים שלקחתם כדי להעשיר את הידע בתחום, או מיטאפים שאתם לוקחים חלק בהם".

    ולצד כל השיווק העצמי, שימו לב שאינכם מפריזים בתיאורים יתר על המידה. "לא כל משרה דורשת ניהול בכיר. יש למועמדים נטייה לכתוב טייטלים מפוצצים בקו"ח אך לעיתים זה לא משקף את מה שנעשה בפועל. גם אם הטייטל שלך מפוצץ כי אתה עובד בחברה קטנה, ובפועל זה לא בדיוק מה שאתה עושה, אל תמהר לציין זאת. במצב שכזה, המגייסים יתרשמו שאתה Over qualified ולא יפנו אליך", היא ממליצה ומוסיפה, "הדבר הראשון שמנהל מגייס יעשה לרוב, זה לגשת ללינקדאין ולחקור על המועמד. הוא יבדוק אם יש פערים גדולים מידי בטייטלים או בתחומי הפעילות. הלינקדאין קובע, כי הוא ציבורי, ולכן עדיף להימנע מטשטוש המציאות".

  5. קבלו חוות דעת נוספת על קורות החיים 

     אחרי שהשקעתם וסיימתם לכתוב את קורות החיים העדכניים שלכם, לא יזיק להעביר אותם לבחינה נוספת של עין חיצונית: "העבירו את קורות החיים לחברים ולקולגות על מנת לבדוק אם פספסתם משהו, או שלא פירטתם את הדברים החשובים בתפקיד שלכם. הראו לקולגות שאתם סומכים עליהם ומכירים את מה שעשיתם או את מה שאתם רוצים לעשות בתקופה הקרובה, כדי שהם יוכלו לראות מה פספסתם, איך המסר עובר ולבחון את כל מה שכתבתם".

  6. ובנימה אישית.      

אם המשרה בה אתם מעוניינים חשובה לכם באמת, אל תסמכו רק על אסטרטגיית "שגר ושלח", והוסיפו כמה מילים בנימה אישית שידגישו מה המוטיבציה שלכם: "בתקופה שבה חברות מחזרות אחרי מועמדים, אם יש חברה שאתם מעוניינים בה ברצינות - חזרו אחריה. ספרו לה במייל או בדף מקדים מדוע אתם פונים דווקא אליה, מה מושך אתכם וכיצד לדעתכם אתם חושבים שאתם מתאימים לתפקיד".