חמי רודנר, ירמי קפלן וחברי להקת "רוקפור" מבצעים יחד בחדר חזרות את השיר הקלאסי "See Emily Play" של להקת "פינק פלויד", אותו יצר סיד בארט, לקראת מופע שיוקדש לשיריו של הסולן והמייסד המנוח של הפינק פלויד, אשר יתקיים מחר (חמישי, 21.4) במסגרת פסטיבל המוזיקה של כפר סבא שנקרא "Arimfest" וייפתח החל מ-16:30 ברחבת כיכר העיר, סמוך לקניון "ערים".

כל החתיכים אצלי, שני/אחרון/אוקטובר, הקארסיטרס, הדייווידסונס

המופע משיריו של סיד בארט ושירים שנוצרו לזכרו הוא אחת הפקות מקור ייחודיות לפסטיבל. השנייה היא מופע הצדעה של "מופע הארנבות של ד"ר קספר" ללהקת תמוז. כמו כן תופיע בפסטיבל להקת הדג נחש עם שירי האלבום האחרון והמצליח "6" ושלל להיטיה.

במופע ההצדעה לסיד בארט ישתתפו גם הלהקות "כל החתיכים אצלי", "שני/אחרון/אוקטובר", "הקארסיטרס", "הדייווידסונס" - להקתו של ארי קטורזה, ועוד. במופע יבוצעו שירים שכתב בארט במסגרת פינק פלויד, בקריירת הסולו הקצרה שלו וכמו כן שירים שנכתבו בהשארת דמותו.

סיד בארט, פינק פלויד (צילום: Keystone Features, GettyImages IL)
סיד בארט (בחזית התמונה מימין) וחבריו ל"פינק פלויד", |צילום: Keystone Features, GettyImages IL

אגדה ושמה סיד בארט

סיד בארט נודע כדמות אגדית, מוטרפת וגאונית, שהמיתולוגיה סביבה עדיין מהלכת קסם על חובבי מוזיקה ברחבי העולם. בארט היה איש החזון המקורי של "פינק פלויד",  מי שהעניק ללהקה את שמה והיה הרוח החיה מאחורי אלבום הבכורה, "המחולל בשערי השחר", שיצא בימים האופוריים של קיץ האהבה של 1967.

אולם בארט, שהיה סמל של תקופה ואחד מכוחות היצירה הבריטיים החשובים של עידן הפסיכדליה, היה גם אחד הקורבנות של התקופה - הוא נאלץ לפרוש מהלהקה כשנה לאחר מכן בשל כשל תפקודי שהיה תוצאה גם של צריכת אל.אס.די לא מבוקרת.

למרות היעדרו, דמותו הייתה להשראה הגדולה ביותר של הלהקה ביצירות המופת האלמותיות שלה: "הצד האפל של הירח" (1973) ו"Whish You Where Here" מ-1975, שהוקדש לו. הופעתו במהלך ההקלטות של האחרון בעודו מגולח שיער וגבות הפכה גם לאחד מגלגוליו של הדמות פינק בסרט "החומה" בהמשך על-פי האלבום של הלהקה משנת 1979.

>> 17 אלבומי רוק ישראלי לפסח, ועוד 8 אלבומים ישראלים אלטרנטיביים