זה הזמן הזה בשנה: כ-3 חודשים לפני אירוויזיון 2025, עצומה חדשה בפינלנד קוראת לאסור על השתתפות ישראלית באירוויזיון, ומציעה להימנע משליחת נציג פיני לתחרות במידה וישראל תשתתף. העצומה צברה מאות חתימות של מוזיקאים ושחקנים פיניים, והיא שייכת לארגון Sumud, שמכנה עצמו "הרשת הפינית-פלסטינית".
"אנחנו דורשים שאיגוד השידור האירופי (הגוף האחראי על התחרות) לא יכלול את ישראל באירוויזיון, ודורשים שפינלנד תחרים את התחרות אם האיגוד יאפשר השתתפות ישראלית", נכתב בדף האינסטגרם של הארגון. "זה מנוגד לערכים שלנו, לאפשר למדינה שאשמה ברצח עם ומדיניות כיבוש, להשתמש באירוע תרבות בינלאומי כדי לשפר את המעמד שלה תחת המסווה של מוזיקה".
פינלנד אינה המדינה הראשונה בעונת האירוויזיון הנוכחית שקוראת לחרם על ישראל. גם בסלובניה דרשו, בחודש דצמבר האחרון, למנוע את ההשתתפות הישראלית באירוויזיון. כך או כך, הקולות בסלובניה וגם בפינלנד, ככל הנראה, אינם רלוונטיים: איגוד השידור האירופי כבר פרסם את שמות המדינות המשתתפות וישראל נכללת, כמובן.