תאגיד השידור הישראלי מגיב לסערה סביב בחירת השיר לאירוויזיון 2025, שיתקיים השנה בבאזל שבשווייץ. אחרי שהכריז בסוף השבוע האחרון כי יובל רפאל תבצע בתחרות שיר שנכתב והולחן על ידי קרן פלס, זו השנה השנייה ברציפות - התעוררה מהומה. בין היתר בעקבות טענות לניגוד עניינים בוועדה המקצועית לבחירת השיר, שבין חבריה נמנים גם נציגים מטעם טדי הפקות, מפיקת "הכוכב הבא לאירוויזיון".
על כך, מגיב היום (ראשון) בהרחבה התאגיד: "בכל הכבוד, העובדה שהיוצרת מנוהלת על ידי מנהלת אשר מנהלת גם את הזמרת הזוכה ב'כוכב הבא', אינה מעלה ואינה מורידה, מאחר שאותה מנהלת, מן הסתם, אינה חברה בוועדה ואינה שותפה לבחירת השיר". עוד נמסר כי "אנו מבינים היטב את תחושות היוצרים שהגישו שירים שלא נבחרו לייצג את ישראל בתחרות – ואולם לא מצאנו כי יש בסיס לטענות שהועלו".
באשר לניגוד עניינים עם פלס, שופטת "הכוכב הבא" שיצרה בשנה שעברה את "הוריקן" שהגיע למקום החמישי, יחד עם סתיו בגר ואבי אוחיון, נמסר מהתאגיד: "נמסר לנו על ידי טדי, כי החברה אינה מייצגת את היוצרת קרן פלס, לא במישרין ולא בעקיפין, ובפרט, אינה מייצגת כיום את היוצרת במופעיה". עוד צוין במכתב, שיועד ל"קבוצת יוצרים", כי במסגרת שיתוף פעולה עם קשת בשנים האחרונות, חברים בוועדה שני נציגים, ולא שלושה כפי שנטען. רוב מוחלט של חברי הוועדה הינם נציגי התאגיד. נציגי טדי הינם מיעוט בוועדה. לפיכך, ממילא, משקל הצבעת נציגי התאגיד - ולא נציגי טדי - הוא שהכריע בכל אחד משלבי ההצבעה", נמסר.
"מטבע הדברים, חברי הוועדה מטעם טדי מכירים היטב את הזמרת שנבחרה בתוכנית הכוכב הבא לייצג את ישראל באירוויזיון ואת יכולותיה המקצועיות, והינם בעלי ניסיון בהפקת מופעי שירה טלוויזיוניים ובהפקת משלחות קודמות לאירוויזיון, ולפיכך יש חשיבות להשתתפותם בהליך בחירת השיר, בין היתר מבחינת התאמת השיר לזמרת, התאמת השיר למופע טלוויזיוני גדול ומורכב כמו האירוויזיון, והאפשרות להפיק את השיר ולהעמידו על במת האירוויזיון בצורה הטובה ביותר".
באשר לנוכחים בוועדה, נכתב כי "כידוע, וכקבוע בתקנון, הליך בחירת השיר נוהל על ידי ועדה מקצועית בת שבעה חברים, מתוכם חמישה נציגי התאגיד (שהם רוב של 72% מחברי הוועדה) ובהם מנהל תחנות המוזיקה בתאגיד (יו"ר הוועדה), מר ברק איצקוביץ'; שתי נציגות חטיבת הטלוויזיה (כאן 11) – הגב' שרון דריקס, מנהלת מחלקת התרבות הבידור, והגב' טלי כץ, עורכת אחראית במחלקת התרבות והבידור; ושתי נציגות חטיבת הרדיו – הגב' טל ארגמן, עורכת מוזיקלית בכירה בכאן גימל/כאן 88, והגב' מאיה דרוקמן, עורכת מוזיקלית בכאן גימל/כאן 88".
הבחירה בשיר, שכולל פסוקים מתוך שיר השירים ונבחר פה אחד על ידי הוועדה, נתון אליו התייחס התאגיד כאל "תוצאה יוצאת דופן", עוררה סערה עוד קודם לבשורה בסוף השבוע האחרון, עם טענות על אופן הבחירה, בין היתר מצד יוצרים כמו רון ביטון, שהתנגד לכך שוועדה מקצועית של התאגיד תפנה ליוצרים ספציפיים להגשת שיר לתחרות, ויוצרים שלא יקבלו פנייה לא יוכלו להגיש מועמדות, כפי שנודע בדצמבר האחרון.