לפני עשר שנים גנז אייל אבידור אלבום בכורה. בזאת, כך חשב, תם הפרק המוזיקלי בחייו. אבל אהבה כמו אהבה לא נגמרת כל כך מהר ובעזרת כמה חברים טובים, שלאחד מהם קוראים אהוד בנאי, אלבום הבכורה של אבידור "פתח הבית" עומד לצאת בקרוב ולא נראה שהפעם הוא עומד בפני סכנת גניזה.
"הדיסק הגנוז לא היה לטעמי", נזכר אבידור. "הוא היה פחות או יותר כמו זה הנוכחי מבחינת כתיבה, אבל ההפקה המוזיקלית הייתה בומבסטית ולא אהבתי את זה. באיזה מקום ויתרתי על הנושא של להוציא שירים ואז בא אלי אבי ברגר, חבר ילדות שגם מנגן איתי באלבום, ושאל אותי אם כתבתי משהו במשך כל אותה תקופה. השמעתי לו כמה קטעים והוא אמר שכדאי להקליט את זה. גילי סמטנה, גדי סרי ואהוד בנאי ועוד חברים עזרו לי להקליט את הקטעים כסקיצות. אחרי כן אהוד הציע לי לקחת את ההקלטות לחברת תקליטים, אבל לא הייתי שלם עם זה כי לא עשיתי את זה מתוך כונה להיות 'זמר'".
-איך התרצית לבסוף?
"החברים שעשו אותי את האלבום שאלו אותי אם אני רוצה לעזור לאנשים. לא הבנתי בהתחלה למה הם מתכונים, אבל אחרי שהם אמרו לי שהשירים שלי יכולים לעזור לעוד אנשים זה שכנע אותי. זה יצא כמו שרציתי, בלי יומרות. ככה דמיינתי את השירים כשכתבתי אותם. הם היו הרבה יותר אמיתיים ואינטימיים".
-על מה מדבר "כמה מתוקים" , הסינגל הראשון שלך?
"כמה מתוקים מדבר על הדברים שאליהם אנחנו מתגעגעים. זו התמימות שאולי אנחנו מכירים רק מהסיפורים או התמונות, אבל בכל זאת מתגעגעים לפשטות הזו. זו בעצם אותה אווירה נקייה ואמיתית שגם אם לא היינו בה פיזית אנחנו רוצים להיות שם ומחפשים אותה. השיר מדבר גם על ההתפכחות מהתמימות. בשורה האחרונה של השיר אני אומר 'בכל זאת יש אותך ויש את שאר האנשים', זאת אומרת שבסופו של דבר אתה חוזר לנקודת ההתחלה. בסוף היום אחרי שאתה משאיר את כל מה שעברת ועבר עליך אתה חוזר שוב לנקודת המוצא".
-הכרת את אהוד בנאי ובמקביל התקרבת לדת.
"לפני כמה שנים הגעתי לגור פה בשכונה ברמת גן. ברחוב לידי יש בית כנסת קטן וישן. לא היה לי מושג מה זה בכלל בית כנסת, אבל היה יום כיפור ונכנסתי. היו בו מעט אנשים ושם הכרתי את אהוד ועוד כמה חברים. ההרגשה שלי הייתה כמו משהו שלא הכרתי בעבר. מין שלווה כזו טהורה שאי אפשר להסביר. מאז יצא ששיפצנו את בית הכנסת והחלו לבוא עוד אנשים וזו הרגשה נעימה. אבל אין באלבום שלי שירי אמונה או שירים מהמקורות. זה אלבום של יוצר אישי וממש לא אלבום דתי, למרות שיש בו דברים שקשורים לענייני אמונה, כי אחרי הכל זה בא ממני. יש דואט באלבום עם אהוד בשם "שלי שלך" שמדבר על בית הכנסת שלנו ועל התפילות. זה יהיה הסינגל הבא".
-שידרת ברדיו ברסלב עד לא מזמן.
"שידרתי בעיקר לחילונים. לא ידעתי מה אני עומד לומר כשהגעתי לרדיו אבל דיברתי לאנשים ברדיו ואמרתי שאני לא בא להטיף. ביקשתי מהמאזינים לנסות לקחת את כוס הקפה שלהם, לשבת רגע במרפסת ולדבר לבורא עולם מתוך הנחה שיש סיכוי אחד למיליון שהוא קיים. להוציא את כל מה שיש בלב. זה בחינם ויכול לתת סיכוי לדברים להשתנות. התחילו להגיע עשרות שיחות של אנשים שאמרו שעזרתי להם. זה פשוט עבד והיו סיפורים על דברים שהסתדרו פתאום. הייתי בשוק. הטלפון לא הפסיק לצלצל".
ת.ז. אייל אבידור
גיל: 40 וקצת.
מגורים: רמת גן.
פרנסה חוץ ממוזיקה: "משדר ברדיו ברסלב, קופירייטינג ובעל אולפן הקלטות".
השפעות: "כל דבר שהוא אמיתי ומרגש אותי משפיע עלי. אין משהו מוגדר. זה יכול להיות בלוז, קלאסי, שיר בערבית. אם זה נוגע בי זה משפיע עליי".
לנצח את השיטה: "אני לא יודע מה השיטה ולכן לא באתי לנצח אותה. אני אשמח שאנשים יאהבו את השירים אחרת לא הייתי עושה אותם".
מהיום בעוד 10 שנים: "לא יודע איפה אני אהיה מחר בבוקר".
הדבר הכי טוב שקרה למוסיקה הישראלית בשנים האחרונות: "היום, בניגוד לפעם יש מגוון של תחנות רדיו ומקומות שכל אחד יכול למצוא את מה שהוא אוהב מכל סוג. אם זה מזרחית, קלאסי או רוק. יש מקום לכולם. אתה יכול לזפזפ לאן שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה ובכל רגע אתה יכול למצוא את מה שבא לך".
אלבום אחרון שקנית: "'נקודה טובה' של שולי רנד".
למי בא לך לתת סטירה: "לאף אחד. אני לא צריך כי אם אתה בא בטוב הכול מסתדר".