עליית המחירים מגיעה גם לחיי הלילה
מי שיצא לבלות בסילבסטר לא יכול היה שלא לשים לב לעלויות הכניסה המטורפות למסיבות השוות ובחלק מהמקומות גם לעלייה במחירי האלכוהול. ל-mako נודע כי בחיי הלילה כבר החלה עליית מחירים משמעותית, כזו שצפויה להתפשט בשבועות הקרובים ללא מעט מקומות ברחבי הארץ.
"אין ספק שמרגישים עליית מחירים גדולה: באוכל, בשכירות ובקניות – הכל סופר יקר ומה שקורה בחיי הלילה הוא דומה למה שקורה בשאר התחומים", מספר לנו איש חיי לילה מוביל מהמרכז. "הדיג'ייז למשל העלו את המחירים בכמעט פי 2 או 3. בנוסף אליהם כמעט כל איש שירות העלה את המחירים - תיקוני תאורה, סאונד, תפאורה - הכל יקר יותר ובעלי עסקים נאלצים לחשוב פעמים אם לתקן או לשדרג משהו. קשה להתמודד עם עליית המחירים הזו".
למה בעצם הם העלו מחירים?
"הם לא עבדו המון זמן וגם הערך של הכסף השתנה אחרי הקורונה. הדיג'ייז לא יוצאים מהבית בשביל כל סכום ורוצים למקסם את העבודה שלהם. בנוסף יש קהילה מסוימת של דיג'ייז שיודעים שדיג'ייז מחו"ל לא יכולים לבוא לארץ והם מנצלים את זה כי אין אלטרנטיבה כרגע".
איך אתם מתמודדים עם זה?
"מצמצמים את כמות הדיג'ייז שמנגנים בכל ערב. אני יכול לומר שבשלושת החודשים האחרונים חרגנו כל הזמן בתקציב הדיג'ייז כי לא הייתה ברירה. עוד לפני זה החלטנו לתת במה לאמנים צעירים שמתאימים לנו והם ברמה טובה מתוך רצון לחשוף אותם לקהל נוסף, והם כמובן באופן אוטומטי לוקחים פחות תשלום. עם זאת, קהל הבליינים רוצה שמות מוכרים והיום הם יקרים מאוד. אם הדיג'ייז לא ילכו לקראת המקומות הקטנים, בטח בחורף, לא יישארו מקומות כאלה ולא יהיה מי שישלם להם גם סכום קטן יותר".
אגב, אותם מקומות כבר קיבלו הודעה גם על עליית מחירים מצד ספקי האלכוהול. "קיבלנו הודעה מחברת האלכוהול על עלייה של 30% במחירי הליקרים. גם מחירי השתייה הקלה עולים בגלל החוקים החדשים, ויחד עם הליקרים זו כבר עלייה קיצונית מאוד. אני מאמין שבשבועות הקרובים בכל המקומות שעדיין לא העלו נראה עליית מחירים. זה יקרה בכל הברים וכל המועדונים כי אין ברירה – מקומות שלא יעלו מחיר יצטרכו להביא כסף מהבית או לסגור את הדלת".
תפריט הקוקטיילים שכולו מחווה לתל-אביב
בשבועות האחרונים שוטפים את הברים בתל אביב תפריטי קוקטיילים חדשים לחורף. אחד המעניינים בהם הוא תפריט הקוקטיילים החדש של "ג'וני בוי", הספוט הלוהט בפרישמן שכולו מחווה לעיר היקרה בעולם. התפריט מורכב משישה קוקטיילים שכולם מחווה למקומות בולטים במרכז העיר: שינקין, הבימה, גורדון, דיזינגוף/פרישמן, ביאליק ובן גוריון.
הרעיון לקונספט התפריט החדש הגיע מחברת הפרסום OaRT, ועל התפריט עצמו אחראי המיקסולוג ניב סגל, מבעלי המקום. "לכל קוקטייל בתפריט יש קשר אישי אלי, כל אחד מהקוקטיילים קיבל יחס אישי, ובעזרת זה הגענו למתכונים מנצחים", הוא מספר.
"בכל תהליך קריאייטיב שאנחנו עושים עבור חברה אנחנו חושבים מה יגרום לקהילה סביבה לחיבור ריגשי עם המקום", מספר אור רוזנברג מחברת OaRT. "החלטנו לצאת יחד למסע אל העבר לתקופה בה הבר השכונתי היה המקום שבו הכל קורה, משם הגיעו החיבור לתל אביב של פעם; אם זה הופעות הרוק שיש במקום, השפה שבה הג'וני מדבר ומשם הגענו גם לתפריט הקוקטיילים החדש. בתור יליד העיר, כל מקום בה מזכיר לי חוויות, ובטעימות שעשינו ניסינו לייצר את החוויה המשותפת שלנו סביב טעם, מראה ולוקיישן".
ואכן, תפריט הקוקטיילים של "ג'וני בוי" מספק את הסחורה, בטח בהשוואה לברים שכונתיים (ולא כאלה שמתמחים בקוקטיילים), כשלכל אחד מהם יש אופי ברור וייחודי. הצטיינו במיוחד "הבימה" - קוקטייל חמוץ מתוק שמורכב מג'ין, ליקר פרנום, סירופ שקדים ופסיפלורה, ליים ונענע, ו"שינקין" – קוקטייל מתוק עשוי וודקה, אפרול, סירופ אבטיח, לימון ופטל טרי.
המחירים של הקוקטיילים נעים בין 49 ל-56 שקלים, אך המקום מציע בימים ראשון עד חמישי שעות שמחות שוות במיוחד (18:30-21:00) בהן תוכלו ליהנות מ-1+1 אחד על הקוקטיילים (ושאר האלכוהול) וכל המנות ב-29 שקלים. "בזמן שהעיר היקרה בעולם ממשיכה לשבור שיאים, אנחנו החלטנו להישאר עם הרגליים על הקרקע", אומר אור וקנין, מבעלי המקום. "השעה השמחה אצל ג'וני נמשכת שעתיים וחצי עם הנחות משמעותיות על האוכל והשתייה".
דיוויד גואטה בטוח: "השיא עוד לפנינו"
אחת מהסצנות שנפגעו הכי קשה מהקורונה היא סצנת המוזיקה האלקטרונית, אבל אם שואלים את דיוויד גואטה, מהדיג'ייז הגדולים והאהובים בעולם – שיא ההצלחה של הסצנה עוד לפנינו. "אני חושב שהשנים הקרובות יהיו הטובות ביותר בהיסטוריה של סצנת הדאנס", אמר הדיג'יי בראיון והוסיף: "כל פעם כשיש משבר גדול – זה טוב לסצנה כי אנשים פשוט רוצים לשכוח מהכל, לרקוד וליהנות".
"הלהיט הכי גדול בקריירה שלי הוא '"I Gotta Feeling' וזה קרה בזמן המשבר הכלכלי הגדול", הוסיף גואטה, ופייר? אנחנו לגמרי מסכימים איתו, ולגמרי מקווים שהשיא הזה יגיע בשנת 2022.