מתחם הבילוי הלוהט משיק תפריט חדש
מאז נפתח מחדש אחרי הגל השני של הקורונה הפך ה"Hive", לאחד ממתחמי הבילוי המעניינים והנכונים בעיר. המקום מחולק לשני חללים, הראשון הוא גג עם נוף אורבני המשקיף על שדרות רוטשילד העמוסות והחלל השני הוא קלאב לא גדול אך מוקפד, שנהנה מקו מוזיקלי מגוון ומעודכן. בימים אלה, ההייב משיק תפריט קוקטיילים ואוכל חדש, שלטענת אנשי המקום אמור להרים אותו לגבהים חדשים. האם הוא באמת יצדיק את ההייפ?
תפריט הקוקטיילים של ההייב ורסטילי מאוד ומציג שישה קוקטיילים ייחודיים ומעניינים. הצטיין במיוחד "The Green Nun", המורכב על שרטרז, ליקר פלרנום, סירופ שקדים ואננס שהיה מצוין ומאוזן מאוד. לצד אלה, מציג תפריט הקוקטיילים גם משקאות שונים המבוססים ג'ין בטעמים המוגשים עם ערבובים שונים, המוצלח ביותר שבהם קולל ג'ין בטעם תפוז דם, המוגש עם מיץ מנגו תוסס שהוא אופציה מעולה לחובבי הג'ין שרוצים לצאת קצת משגרת הג'ין וטוניק. רוב הקוקטיילים נמכרים במחיר של 53-49 שקלים, סביר ביחס לברים בעיר וזול במיוחד לרוף טופ.
את התפריט בנה איש חיי הלילה יאיר עוז, מבעלי המקום שהיה מעורב בבניית התפריט בספוטניק, שהחליט לקחת צעד קדימה. "תפריט הקוקטיילים שלנו בנוי ברובו מקוקטיילים ייחודיים אשר רקחנו עבור החוויה הייחודית שאנחנו שואפים להעניק ללקוח בגג", מסביר עוז. "כל קוקטייל נעשה בתכנון ומחשבה קפדנית איך אפשר להעביר את האני מאמין שלנו באמצעות טעם ונראות. התפריט משלב בין קוקטיילים קלילים בכוס קלאסית, שמתאימים לצד ארוחה טובה בלי להשתלט על הטעם של האוכל, לבין קוקטיילים עם טעם יוצא דופן שמאפשרים חוויה בפני עצמה, בדומה לארוחה טובה".
מה הוביל אתכם לנסות ליצור תפריט מבוסס ג'ין שיוצא מאזור הנוחות של ג'ין אנד טוניק?
"שוב אנחנו חוזרים לאני מאמין שלנו, פתחנו את המקום מתוך תשוקה גדולה לתרבות שתייה ומוזיקה.
כחלק מהחוויה המוזיקלית הלא מתפשרת, חשוב לנו להעביר גם חווית שתיה ייחודית שלא ניתן לקבל במקום אחר. מכאן נולד לנו הרצון ליזום תפריט ג'ין ייחודי רק לנו. התפריט מאפשר ללקוח לשלב בין סוגי ג'ין שונים בטעמים כגון ג'ינג'ר, תפוז דם ולמון גראס, לבין משקה מנגו תוסס אשכולית אדומה תוססת ועוד ולקבל את המשקה בכוס ייחודית אשר משמשת ג'ין בלבד".
לצד הקוקטיילים, מציג המקום גם תפריט אוכל חדש של עמית דהן, בוגר פופ&פופ, טאיזו, וקלארו. הוא מורכב ממנות חלוקה, נשנושים ומתוקים וכולל בין השאר גרסאות של המקום לטרטר דג ים, באנז, צלעות תירס ועוד. אם בדרך כלל במקומות מהסוג הזה נרשמת אכזבה בתחום האוכל, כאן דווקא נרשמה הפתעה. המנות מגיעות בגודל מספק, מתומחרות בצורה הוגנת (המנה הכי יקרה בתפריט עולה 54 שקלים) ומותאמות מאוד לתפריט הקוקטיילים. אל תחמיצו את מנות הטרטר דג של המקום, שנמצאת בצמרת הגבוהה של מנות האוכל הכי טובות בברים בעיר.
"כשבניתי את התפריט חשבתי איך מצד אחד אני מביא אוכל של בר, אבל מצד שני הופך אותו לחד יותר ומעניין יותר. מנת דג נע, טרטר דג שמוגש עם צ'ילי מותסס ופרחי טעם שממחמיאים לדג בנראות ובטעם. הייתי צריך לחשוב גם על מנות תפוחי אדמה, אבן יוגורט ואיולי. המטרה הייתה לבנות תפריט אוכל באיכות ממש גבוהה ולעשות התאמות לכיס של הקהל, מצד אחד להתפרנס אבל מצד שני לא להיות חמדנים ולגבות סכומים סופר גבוהים, סטנדרט גבוהה אבל משהו שכיף לשלם עליו".
"כשבניתי את התפריט היה לי חשוב שהאוכל לא יראה כמו כל בר טיפוסי, שכן יהיו מנות שמדברות בר כמו הקרעים של התפוח אדמה עם האבן יוגורט או צלעות תירס, אבל אנחנו רוצים למשוך קהל שיקבל חוויה אחרת – האוכל חייב להיות מיוחד כמו המקום".
הייב, רוטשילד 33, תל-אביב. הזמנת מקומות בוואטסאפ
אחרי שנים: קלאב חדש בירושלים
קשה להאמין, אבל בשנים האחרונות בירושלים אין באמת חיי לילה. כן, סצנת הברים של העיר תוססת ואפשר למצוא פה ושם מקומות לרקוד בהם, אבל ירושלמים שמחפשים איזה קלאב טוב להיות בו עד השעות הקטנות יתקשו למצוא מקום בעיר, וברוב המקרים יעשו את דרכם לתל-אביב.
בסוף השבוע האחרון נפתח "Monopoly", קלאב חדש ששואף להחזיר את חיי הלילה של בירת ישראל לימי הזוהר של האומן 17. "זה כבר תקופה ארוכה שאין מה מה לעשות בעיר הבירה", אומר ל-mako איש חיי הלילה אלעד אברהם שמסביר על ההחלטה לפתוח מועדון בבירה. "כשאני מפיק אירועים בתל-אביב, מגיעים הרבה ירושלמים שאומרים 'תעשה משהו בירושלים' וזה גם המקום שממנו הגעתי. לי ולשותפים שלי (כולם ירושלמים) כאב הלב לראות שבמקום שממנו באנו, העיר הכי גדולה בישראל, אין ממש קלאב טכנו אמיתי ושום מועדון שמכבד את עצמו".
הסיבה המרכזית לכך שבירושלים אין ממש קלאב היא ענייני ביטחון. אתה לא מפחד שזה יפגע גם בכם?
"זה ידוע שירושלים הכי בעייתית מבחינת הדברים האלה כי זו עיר מעורבת עם כל סוגי האוכלוסייה, אבל זה לא אומר שלא צריכים להרים את הכפפה ולעשות את זה. בסופו של דבר זו עיר הבירה שלנו, העיר הכי גדולה בארץ ומבחינתי אין שום סיבה שבעיר הזו לא תהיה תרבות בילוי. כבר שנים אין פה משהו מעניין מלבד הפקות פה ושם. טוב לי בתל-אביב, אני (אחד השותפים) גר ומפיק אירועים שם, אבל רציתי לקחת את האחריות על העיר הבירה והמקום שממנו באתי. כן, זה כאב ראש לא קטן, אבל זה לגמרי בא מהלב".
הקלאב, שמציג קו טכנו טהור עם תוכן שמושפע מקלאבים מובילים בתל-אביב, יכול להכיל עד 250 בליינים. כרגע, הוא פתוח בימי חמישי ומוצ"ש (וכמובן בחגים ואירועים מיוחדים), כשבקרוב המקום צפוי להיערך ליין גם בימי שלישי. "הפתיחה הייתה מדהימה", מספר אברהם. "הגענו למצב שבאירוע הפתיחה שלנו סגרנו שערים כבר ב-01:00. היינו צריכים לבקש מאנשים לבוא יותר מוקדם כי הייתה התנפלות. היה כיף לראות תמיכה בפרויקט וזה רק מראה כמה ירושלים הייתה צמאה לזה".
פרטים על המסיבות שמתקיימות במקום באינסטגרם
פסטיבל אמנזיה חוזר
אחרי שבשנה שעברה התקיימה בצל הגבלות הקורונה, פסטיבל אמנזיה יחזור השנה לאילת - בתקווה לאירוע נקי מהגבלות. "פסטיבל אמנזיה בשנה שעברה אופיין בעיקר בתזמון המיוחד שלו בן נגיף לנגיף", מספר טל פנחס, מפיק הפסטיבל. "זאת הייתה פעם ראשונה שהפסטיבל ערך מסיבת חוף מדהימה מהלילה ועד הזריחה, של אלפי בליינים מדהימים שרקדו עד הזריחה עם קאסט מדהים של סוללת הדיג'ייז המובילים בישראל, שניגנו ברצף ושיתפו פעולה מחצות ועד הזריחה בשילובי אלמנטים של תאורה וסאונד חדשניים ביותר".
מה מצפה לנו השנה?
"הפסטיבל השנה עולה מדרגה נוספת והולך לשלב עשרות דיג'ייז, שינגנו לאורך כל הפסטיבל כשהיילייט יגיע לשיא חדש בלוקיישן מדברי, ובו יעלה דיג'ייז בינלאומי מוביל לסט בלתי נשכח".
הפסטיבל, שיתקיים בסופ"ש של ה-11-9 ביוני, ישלב מסיבות בריכה במלון מרכזי לאורך כל הפסטיבל. בהפקה טוענים כי רמת המחירים תהיה סבירה ביותר ותיתן אפשרות להשתתף בכל אירועי הפסטיבל, כולל האירוע המרכזי.
"ברוח סיום המגפה, אין לי ספק כי פסטיבל אמנזיה השנה יהיה מדהים מיוחד, ייצור אהבות חדשות, זיכרונות חדשים, חברויות חדשות ומפגשים מדהימים", מסכם טל. "מבחינת חובבי הטכנו, הם יזכו לליינאפ מטורף עם סאונד ותאורה מגלקסיה אחרת".