המקום: הוסטל 51, רחוב יהודה הלוי 51, תל אביב. לא מעט כבר דובר על מה שמכונה "המקום החדש של אלישע בנאי", אז שלחנו את מבקרת המסעדות שלנו תמרה אהרוני לבדוק את העניין מקרוב, והתוצאה? "מצאתי את המקום הכי מגניב בתל אביב".

אז לא מדובר בבעלות בלעדית של בנאי, אלא שותפות עם שני חברי ילדות, דויד שיסל ואיתמר לוי, ועם דנה ינקלביץ', הבעלים לשעבר של בר ה"שסק" האהוב. אלישע הוא "איש אשכולות רציני וטבח מדהים", כפי שמספרת תמרה, והוא מגיע עם ניסיון קולינרי שכולל בין השאר עבודה אצל יונתן רושפלד למשל.

השלושה לקחו את החלל הישן ברחוב יהודה הלוי שאכלס בעבר את מסעדת "ג'וז ולוז", ושיפצו אותו בעצמם לכדי מקום מיוחד משלהם: "הכל מדהים, הכל מתוקתק, והקונספט הוא של בר שכונתי, של מקום שמיועד לחבר'ה התל אביבים שגדלו ביחד. משבע עד עשר זה יותר מסעדה, ואז מגיע די ג'יי ומתחיל לאט לאט להרים... אנחנו הגענו בשבע וחצי והיינו ראשונים במקום, ובתשע כבר היה מפוצץ-  אנשים עמדו אחד על השני בין השולחנות עם דרינקים, נהייתה אווירת מסיבה, ובפנים אנשים כבר רקדו", מספרת תמרה לקול קריאות ההתפעלות של ארליך הבליינית.

 "את התפריט אלישע הרכיב בעצמו, והוא מדויק לגמרי, תפריט קטן וחכם שמחולק לשלוש קטגוריות: ספרדי, איטלקי וישראלי. המנות לא גדולות אבל מאד זולות- בין 20 ל 50 שקלים למנה, כשהרעיון הוא שאפשר לשבת ולפתוח שולחן או פשוט לשתות בירה ולנשנש משהו ליד. כשהגענו ישבנו עם איתמר לוי, שאמר שההמבורגר שלהם הוא הכי טוב בעיר. הייתי סקפטית, כי ברור שזה מהב שהוא יגיד - אבל זה ההמבורגר הכי טוב בעיר". אחרי ההצהרה המשמעותית הזאת מספרת תמרה גם על מנה של מוסר ברוטב בויאבז עם ניוקי- "הניוקי היה רך ואוורירי, הדג היה קריספי ומושלם", על בקבוק יין "טוב ולא יקר", ועל שני קינוחים מרוממי נפש – "מוס שוקולד עם קיק של צ'ילי חריף, ועוגת סולת, בסבוסה אמיתית כמו של פעם".

"אנשים בגילי יכולים לבוא?", שואלת ארליך בהתלהבות. "בטח! רצוי!" עונה לה תמרה. וגם לכם כדאי.

 עוד בבילויים:

"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24

>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן