תשכחו מהקניות בסופר, צאו מהמטבח ותענו לעצמכם על השאלה "מה נשתנה?" בתשובה פשוטה: הלילה הזה אכלנו במסעדה - קונספט חדש ומרענן של מסעדות שף, מציע ארוחות חג מסורתיות (פחות או יותר) מתפריטים שהורכבו במיוחד עבור ערב ליל הסדר. למרות שמרבית המסעדות מציעות מנות ממרכיבים כשרים לחלוטין, ראוי לציין שהטרנד החדש לא רלוונטי לציבור הדתי משום שמסעדות פתוחות בערב החג ואינן מחזיקות בתעודת כשרות. 

אדורה

השף: אבי ביטון

מה תמצאו בתפריט:

ניתן למצוא בתפריט גם מנות חג הקלאסיות כמו מרק קנייעדלך וגפילטעפיש, אבל לצידם תמצאו גם מנות שף מושקעות כמו ריזוטו שורשים ותרד טורקי, סינייה מוסר ים ומטבוחה חצילים, פילה בקר בדמי גלאס וקדירת טלה עם סופריטו תפוחי אדמה. לקינוח יוגשו פטיפורים.

כמה זה עולה לנו? 

340 שקלים לסועד. המחיר כולל שתייה קלה וקינוחים. יין ללא הגבלה יוגש בתוספת של 25 שקלים.

מסעדת אדורה (צילום: תמר מצפי, גלובס)
אבי ביטון מגיש גפילטע פיש. אדורה|צילום: תמר מצפי, גלובס
באבא יאגה

השף: מריה פיסנץ

מה תמצאו בתפריט: 

תפריט אירופאי קלאסי הכולל מנות מסורתיות כמו פטה כבד וירקות מוחמצים לפתיחה ולעיקרית מנות כמו רוסטביף עם שום אפוי וחזרת אדומה, גרבדלקס, גפילטע פיש, כבדי עוף מטוגנים עם בצל, קדרת בקר, סטייק פרגית ועוד. עניין נוסף שכדאי להכיר: במהלך חול המועד למסעדת באבא יאגה יש הצעה מפתה מאד להורים- מנת ילדים במחיר של חמישה שקלים בהזמנת ראשונה ועיקרית של ההורה.

כמה זה עולה לנו?

380 שקלים לסועד. המחיר כולל שתייה קלה, קינוחים ויין ללא הגבלה.

אין תמונה
11 מנות מסורתיות. קורדליה של ניר צור
קורדליה

השף: ניר צוק

מה תמצאו בתפריט:

 למרכז השולחן יוגשו 11 הן מסורתיות והן מפתיעות. בין המנות תמצאו קרפצ'ו פילה בקר ברוטב חזרת, כבד קצוץ ביד וגפילטע פיש מעשה ידי אמו של השף. ומנות עיקריות כמו פילה מוסר ים בסלט אספרגוס, קדירת עגל ביין בורגונדי, ריזוטו פטריות יער רולדת עוף עם ירקות שורש ועוד. לקינוח יוגש לכל סועד גורמנדיז אישי.

כמה זה עולה לנו? 

350 שקלים לסועד.

עוד בבילויים:

"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24

>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן