כדי למצוא את מקום מבוקשו, נדרש ליאור דיין להיעזר הפעם בעצתו של תרמילאי שתר את ארץ ישראל. ככה זה כשהתפאורה היא קרחת יער בחבל לכיש. "שלום לך אדוני הנווד. אתה יודע איפה זה חומוס דואי?", הוא שואל, ושמח לגלות שמדובר בהליכה של פחות מקילומטר. "אם אני הולך מהסלון למטבח אני מקבל מדליה".
אז מה עושה בנאדם ש"נקלע" לחיק הטבע ורוצה לאכול חומוס? הפתרון הוא, כאמור, חומוס דואי. דואי עצמו הוא מושבניק ממושב שקף, שהחליט להאכיל את המטיילים הרבים באיזור בחומוס הייחודי שלו. "למה דווקא פה?", שואל אותו ליאור כשהוא מגיע אל המקום – שהוא למעשה בסטה על גלגלים באמצע היער. "כי אני מחובר לטבע", עונה דואי. "אני לא", מבהיר ליאור למקרה שעדיין לא הבנתם. אבל הלוקיישן יוצא הדופן לא מפריע לנסיין שלנו להיות רעב. להיפך:
מדד הרעב: 4.5
למזלו, דואי מגלה זריזות ומיד מגיש אל השולחן צלחת עמוסה בכל טוב.
מדד המהירות: 4
המקום מציע גם סביח, שקשוקה ולבנה. "אני מאד אוהב לבנה. אני מעדיף להיות מבקר לבנה, אבל זה לא תפס כמו חומוס".
מדד הצלחת: 3.
"נפלא, מאד סטנדרטי, אבל סטנדרט מעולה".
מדד הפיתה: 4.
"לא רק שהיא טרייה, היא גם חוממה על הטאבון. איפה עוד תמצא פיתה שחוממה על הטאבון".
בשלב הבא, ליאור לא מתאפק וחייב להשיק מדד חדש לרגל המאורע –
מדד הלימונדה: 4. "נהדר".
הגיע הרגע, וכתבנו מעמיס חומוס על המזלג שלו. מנגב עם מזלג- זה חומוס סטנדרטי, אבל מעולה, חוסר תחכום הוא לפעמים מדהים.
מדד החך: 4.5.
"חומוס מעולה. חוסר תחכום יכול להיות מדהים, ואני מעריך אנשים שיודעים לייצר פשטות נכונה".
מדד התוספות ליאור מסייג ומתנצל על הציונים הגבוהים שעפים לכל עבר, אבל לצד המנה מוגשים חצילים מטוגנים, וזה הופך את המדד הבא למכור מראש.
מדד התוספות: 4.5.
"חצילים מטוגנים זה אחד הדברים האהובים עלי בעולם".
מה שפחות אהוב עליו הוא חריף על כל גווניו, אבל הפעם שלב ההרחה של הממרח הירוק מסתכם במסקנה נדירה: "נראה לי שאני יכול לאכול את זה".
מדד החריף: 4.
"אני מופתע לטובה. עדין ומעניין. אני אפילו אעשה משהו שלא עשיתי אף פעם", הוא אומר ומנגב את החריף בלי פחד, "אבל היום אני עושה הרבה דברים שלא עשיתי אף פעם. כמו להיות במקום שיש בו יותר מארבעה עצים".
השלב הבא, בהתאם לאווירה האותנטית, הוא קפה שחור שמבושל בפינג'ן על גבי מדורה קטנה שהדליק דואי על הקרקע. "האווירה הפלמ"חניקית זה אחלה, אבל בתכלס זה ממש לא נוח לשבת ככה", מתלונן ליאור וממשיך לקינוח – מלבי מסורתי, בתוספת דבורה אחת שהתיישבה בנחישות על הכפית והצליחה להתחבב על ליאור, שכבר רוצה לקחת אותה הביתה.
מדד "הבילויים" הסופי לחומוס דואי: 4.5
"פשוט מנה טעימה, וחשוב להתייחס גם לאווירה ולתפאורה. מומלץ מאד".
עוד בבילויים:
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24