ידוע שכל ישראלי משוכנע שהוא יודע איפה למצוא את החומוס הכי טוב בארץ, אבל בין אם התשובה היא ביפו, בעכו או בחיפה, אבו גוש היא בירת החומוס, מכריז ליאור דיין כשהוא עולה לרגל אל בית המקדש, "חומוס אבו גוש" הנודע בכבודו ובעצמו. ראוי לציין כי אחת אחרי השניה מתקבצות בכפר לא מעט חומוסיות הנושאות את תואר "חומוס אבו גוש המקורי". מי היה שם קודם? אי אפשר לקבוע בוודאות. אבל ג'וואדת איברהים, הבעלים של החומוסיה המוכרת ביותר באיזור, מספר כי חלם לפתוח את המקום כבר כשהיה בתיכון, והיקום כנראה היה לצידו: "זכיתי ב- 23 מיליון דולר בלוטו האמריקאי, והחלטתי לעשות משהו בשביל הכפר ולפתוח את המסעדה. אמרו לי שאני משוגע, שאף אחד לא יבוא בגלל האינתיפאדה, אבל הלכתי על זה נגד כל הסיכויים". גם כאן ההימור של איברהים התברר כמוצלח, ו- 23 שנים אחר כך מגיע מבקר החומוס המכובד שלנו לבדוק את העניין מקרוב.

מדד הרעב: 3.5

בדיוק במידה.

מדד השירות: 3.5

מנה של "חומוס, פול וחיוך" נוחתת על השולחן אחרי זמן המתנה קצר, ואיתה גם מגוון צבעוני ואיכותי של סלטים מסורתיים.

מדד המנה: 4

"פותחים שולחן ברוחב לב".

וזה לא ממש מפתיע כשמגלים את הפרט הבא: מנת החומוס הגדולה ביותר בהיסטוריה, על פי ספר השיאים של גינס, הגיעה מכאן: 4 טון חומוס, בקוטר של שבעה מטרים, שנדרשו שבעים שפים כדי להכין. היינו קופצים לשם ראש בלי להתלבט.

מדד הפיתה: 3.5

"סטנדרטית וטובה".

מדד החריף: 2

בחומוס אבו גוש כנראה עשו תחקיר מעמיק וגילו את מגבלות החריפות של כתבנו. "חריף למתחילים", אומר איברהים כשהוא מגיש את הממרח הירוק אל השולחן, וליאור טועם ונחרד: "זה חריף למתחילים? אז פה זה מתחיל וגם נגמר".

מדד החך: 4

הגיע הרגע לפנות את הבמה לכוכב הראשי. ליאור טועם את החומוס ולא מתאכזב: "אתה מקבל את מה שרצית וביקשת. מאד צפוי, גם לטוב וגם לרע".

מדד הבילויים הסופי לחמוס אבו גוש: 4

"החומוס מדויק, כמו שצריך להיות על פי הספר. פה זה הסטנדרט".

רגע לפני שמתקפלים, ליאור מבחין בגלריית התמונות שמציגות את בעל המקום עם מלך ירדן עבדאללה, המלכה נור וגם הנשיא לשעבר שמעון פרס. כעת תוכלו לראות שם גם תמונה של איברהים עם מבקר החומוס הוותיק והנודע ליאור דיין, ורק בשביל זה שווה להגיע.

עוד בבילויים:

"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 12:00 עד 16:00, ערוץ 24

>> לדף הפייסבוק של "הבילויים" לחצו כאן