לאחר שבירך את ארליך ואטדגי בשוודית, מספר מישה שההישג המרשים במשימת העוגה האימתנית אמש היה כנראה מזל של מתחילים' או פשוט תוצאה של פיקוד אפקטיבי מבית רחלי קדוש, שותפתו למשימה: "בחיים לא התעסקתי עם אפיה. לפני התחרות נסעתי לשוודיה לשבועיים, ולמדתי קצת מה זה קרם אנגלז ואיך לטמפרר שוקולד, וזהו בערך. אבל היה לי את רחלי – אני שרוף עליה, היא אלופה", הוא אומר בהערצה תוך שימוש בקאצ'פרייז של המפקדת.
ואיך אתה מרגיש כלפי האוכל הישראלי?
"אני חושב שאין ממש אוכל ישראלי - יש אוכל רומני והונגרי ומרוקאי, קיבוץ גלויות. ככה לפחות זה היה במשך שבעים שנה, ואז לפני חמש שנים קרה משהו", הוא מאבחן. "נהיה מיזוג של כל התרבויות באוכל, כי השפים כאן הם צעירים ואמיצים, הם מתחו את הגבולות ומשהו ממש מדהים קרה עם האוכל הישראלי".
ההסבר הזה מוביל באופן טבעי להתפעלות של המנחים מהעברית המרשימה שבפיו של העולה החדש, וגם את זה הוא מייחס לתחרות הבישול הטלווזיונית: "יום לפני האודישנים לא ידעתי איך אומרים מחבת, סיר, צנצנת. זה היה כמו אולפן שני בשבילי. אני ממליץ לכולם ללמוד עברית במאסטר שף", הוא צוחק. אבל עם כל הכבוד לדיבורים – הגיע הזמן לטעימות, והפעם בהובלתה של ארליך, שכן אטדגי מצוי בעיצומו של צום מיצים מאתגר במיוחד. לאחר שהיא מתמוגגת לחלוטין ממנת ה"סלמון עלום שנח על מיטה של פירות העונה", לאטדגי לא נותר אלא לברר בדחיפות האם למישה יש דייט ליום האהבה הקרוב. ותאמינו או לא, הבחור פנוי להצעות! אנחנו יכולים רק לקוות מכל הלב שהוא וארליך באמת החליפו טלפונים אחר כך.
עוד בבילויים:
אדון וגברת שוקו: רז ואלכסה מתוקים מתמיד
שירי מימון ארכאית, ריף כהן לוהטת בטורקית
"הבילויים" עם אסף אטדגי ועינת ארליך, א'-ד', 14:00 עד 11:30, ערוץ 24