רוטב פיצאיולה
בצל שלם חתוך לחצאי טבעות
3 שיני שום
פלפל ירוק קטן
קופסת עגבניות מרוסקות
רבע כוס מים
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, אורגנו
צרור בזיליקום
כף שמן זית
אופן הכנה:
- קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים עד להזהבתם.
- חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות, מוסיפים למחבת ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות ואת המים ומבשלים מספר דקות.
- מתבלים עם שאר המרכיבים וממשיכים בישול על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות.
סטייק אנטריקוט על הפלנצ'ה
2 נתחי אנטריקוט במשקל 300 גרם כל אחד
מלח גס
פלפל
שמן קנולה
אופן הכנה:
- מתבלים את הסטייקים במלח גס ופלפל.
- צולים על הפלנצ'ה מוברשת במעט שמן קנולה כ-2-3 דק' מכל צד.
- מוסיפים לרוטב הפיאציולה.
ניוקי מוקפץ בשמן זית ומרווה
חבילת ניוקי תפוחי אדמה
סיר מים רותחים עם מלח (כף מלח לכל ליטר מים)
שמן זית
עלי מרווה
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל
אופן הכנה:
- מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן.
- מסננים את הניוקי כשהם צפים ומייבשים היטב.
- מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים עלי מרווה.
- לאחר טיגון של דקה מוסיפים את הניוקי, ומקפיצים במשך כ-2 דקות.
- מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.
לזניה צמחונית
חבילת דפי לזניה
קופסת עגבניות מרוסקות
צרור בזיליקום
בצל בינוני
תבלינים: מלח, פלפל, צ'ילי ואורגנו
3 ביצים
חבילת גבינת קוטג'
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
200 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
אופן הכנה:
- קוצצים בצל לקוביות קטנות, ומזהיבים אותו במחבת.
- מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והתבלינים, ומערבבים.
- מבשלים את רוטב העגבניות כ-6-8 דקות, עד לקבלת מרקם סמיך.
- בקערה מערבבים 3 ביצים עם חבילת קוטג'.
- בקערה נפרדת מערבבים את הקשקבל והפרמז'ן.
- מרכיבים את הלזניה: שמים בתחתית תבנית אפייה משומנת דפי לזניה, ומברישים אותם בתערובת הביצים והקוטג'. מורחים כמה כפות של רוטב העגבניות ומכסים בגבינות הקשות.
- חוזרים על השכבות עוד פעמיים ומסיימים בכמות נדיבה של גבינות קשות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שהלזניה מקבלת צבע זהוב.
טירמיסו בכוס
250 מסקרפונה
250 שמנת להקצפה
50 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות גרפה
כוס קפה אספרסו איכותי
חבילת בישקוטים
3-4 כפות אבקת קקאו לקישוט
אופן הכנה:
- מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים במיקסר את גבינת המסקרפונה. מוסיפים שמנת, וממשיכים להקציף עם הסוכר, הוניל וכף אחת של גרפה.
- כשמתקבל קרם חלק ויציב מפסיקים ומעבירים לשק זילוף.
- בקערה רחבה מערבבים אספרסו עם הכף הנוספת של הגרפה.
- שוברים כל בישקוטי ל-3 חלקים, וטובלים בנוזל הקפה והגרפה.
- מרכיבים את המנה בכוסות קינוח: בתוך כל כוס מזלפים מעט קרם מסקרפונה, מסדרים מעל הקרם שכבה של בישקוטים, ואז שוב קרם ובישקוטים בשכבות, עד שהכוס מלאה.
- בעזרת מסננת קטנה מפזרים מלמעלה לקישוט מעט אבקת קקאו ומגישים.