רוטב פיצאיולה

בצל שלם חתוך לחצאי טבעות

3 שיני שום

פלפל ירוק קטן

קופסת עגבניות מרוסקות

רבע כוס מים

תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, אורגנו

צרור בזיליקום

כף שמן זית

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל והשום, ומטגנים עד להזהבתם. 
  2. חותכים את הפלפל הירוק לרצועות דקות, מוסיפים למחבת ומערבבים.
  3. מוסיפים את העגבניות ואת המים ומבשלים מספר דקות.
  4. מתבלים עם שאר המרכיבים וממשיכים בישול על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות.

 

סטייק אנטריקוט על הפלנצ'ה

2 נתחי אנטריקוט במשקל 300 גרם כל אחד

מלח גס

פלפל

שמן קנולה

אופן הכנה:

  1. מתבלים את הסטייקים במלח גס ופלפל.
  2. צולים על הפלנצ'ה מוברשת במעט שמן קנולה כ-2-3 דק' מכל צד.
  3. מוסיפים לרוטב הפיאציולה.

 ניוקי מוקפץ בשמן זית ומרווה

חבילת ניוקי תפוחי אדמה

סיר מים רותחים עם מלח (כף מלח לכל ליטר מים)

שמן זית

עלי מרווה

תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל

אופן הכנה:

  1. מבשלים את הניוקי במים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן.
  2. מסננים את הניוקי כשהם צפים ומייבשים היטב.
  3. מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים עלי מרווה.
  4. לאחר טיגון של דקה מוסיפים את הניוקי, ומקפיצים במשך כ-2 דקות.
  5. מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש.

 לזניה צמחונית

חבילת דפי לזניה
קופסת עגבניות מרוסקות
צרור בזיליקום
בצל בינוני
תבלינים: מלח, פלפל, צ'ילי ואורגנו
3 ביצים
חבילת גבינת קוטג'
200 גרם גבינת קשקבל מגורדת
200 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת

אופן הכנה:

  1. קוצצים בצל לקוביות קטנות, ומזהיבים אותו במחבת.
  2. מוסיפים את העגבניות, הבזיליקום והתבלינים, ומערבבים.
  3. מבשלים את רוטב העגבניות כ-6-8 דקות, עד לקבלת מרקם סמיך.
  4. בקערה מערבבים 3 ביצים עם חבילת קוטג'.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את הקשקבל והפרמז'ן.
  6. מרכיבים את הלזניה: שמים בתחתית תבנית אפייה משומנת דפי לזניה, ומברישים אותם בתערובת הביצים והקוטג'. מורחים כמה כפות של רוטב העגבניות ומכסים בגבינות הקשות.
  7. חוזרים על השכבות עוד פעמיים ומסיימים בכמות נדיבה של גבינות קשות.
  8. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-25 דקות, עד שהלזניה מקבלת צבע זהוב.

 טירמיסו בכוס

250 מסקרפונה
250 שמנת להקצפה
50 גרם אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
2 כפות גרפה
כוס קפה אספרסו איכותי
חבילת בישקוטים
3-4 כפות אבקת קקאו לקישוט

אופן הכנה:

  1. מכינים קרם מסקרפונה: מקציפים במיקסר את גבינת המסקרפונה. מוסיפים שמנת, וממשיכים להקציף עם הסוכר, הוניל וכף אחת של גרפה.
  2. כשמתקבל קרם חלק ויציב מפסיקים ומעבירים לשק זילוף.
  3. בקערה רחבה מערבבים אספרסו עם הכף הנוספת של הגרפה.
  4. שוברים כל בישקוטי ל-3 חלקים, וטובלים בנוזל הקפה והגרפה.
  5. מרכיבים את המנה בכוסות קינוח: בתוך כל כוס מזלפים מעט קרם מסקרפונה, מסדרים מעל הקרם שכבה של בישקוטים, ואז שוב קרם ובישקוטים בשכבות, עד שהכוס מלאה.
  6. בעזרת מסננת קטנה מפזרים מלמעלה לקישוט מעט אבקת קקאו ומגישים.