שקשוקה בלחם

לחם שחור
בצל אחד
פלפל אדום אחד
3 כפות אריסה
כף רכז עגבניות
2 ביצים
צרור פטרוזילה
צרור כוסברה

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במחבת עד להזהבתו.
  2. קוצצים את הפלפל האדום לקוביות קטנות.
  3. קוצצים את הפטרוזיליה והכוסברה.
  4. חוצים את הלחם ומרוקנים את תכולתו.
  5. את תכולת הלחם שהוצאה חותכים לקוביות, ומערבבים בקערה יחד עם הבצל המטוגן, הפלפל הקצוץ, ושאר החומרים, ומערבבים היטב.
  6. ממלאים את שני חצאי הלחם השחור בתערובת שנוצרה, ועוטפים כל חצי בנייר אלומיניום.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-15 דקות.

 סינייה

500 גרם בקר טחון
80 גרם צנוברים
בצל אחד
כפית לימון כבוש
3 שיני שום פרוסות
תבלינים לפי הטעם: בהרט, כמון, מלח, פלפל
צרור פטרוזיליה
טחינה לבנה

אופן הכנה:

  1. קוצצים את הבצל, ומטגנים במחבת עם ידית ברזל (מחבת שניתן להכניס לתנור).
  2. לאחר שהבצל משחים מוסיפים את הבקר הטחון.
  3. ממשיכים לטגן, ומערבבים כל הזמן. לאחר כ-2-3 דקות מוסיפים את הצנוברים והשום.
  4. מוסיפים לימון כבוש ותבלינים.
  5. ממשיכים בטיגון עוד כ-4-5 דקות, מכבים את האש ומזלפים טחינה מלמעלה.
  6. מכניסים לתנור למשך כ-3-4 דקות, מוציאים ומפזרים עלי פטרוזיליה טריה מלמעלה.

סלט עשבי תיבול

צרור פטרוזיליה
צרור שמיר
צרור כוסברה
עלי סלרי מ-3 גבעולים
100 גרם חמוציות
100 גרם אגוזי קשיו
מיץ מלימון שלם
מלח

אופן הכנה:

  1. קולים את אגוזי הקשיו במחבת חמה ויבשה במשך כחצי דקה.
  2. קוצצים את כל העלים הירוקים.
  3. מערבבים את העלים הקצוצים עם האגוזים והחמוציות
  4. מתבלים במיץ לימון טרי ומלח ומגישים.

פבלו אוכל וחברים- שישי ושבת 14:00 – ערוץ 24