השמש עוד לא זרחה כש-21 הגברים נעצרו. רובם לא הכירו כלל זה את זה עד לאותו יום בתחילת חודש מאי השנה: הם חיים בערים שונות, עוסקים במקצועות שונים, לחלקם רקורד פלילי ולאחרים דף חלק. אחד מהם הורשע בהברחת קוקאין, אחד ישב במאסר, אחר הוא אחיו של נשיא המדינה לשעבר משה קצב, ועצור נוסף עשה כותרות בשנה האחרונה כרוכש אפשרי של בית"ר ירושלים. חלק מהעצורים הם אילי הון, חלקם קבלני בנייה, אחד מהם בכלל פושט רגל. בעצם היה להם רק דבר אחד במשותף: לכולם היה קשר ישיר או עקיף לשני הנאשמים המרכזיים בפרשה, אחמד קסאס – שהיה מוכר כאיש עסקים מצליח עד שמידע מודיעיני שהגיע לידי המשטרה סימן אותו כאיש הכספים של ארגון הפשע ג'רושי – ושותפו יוסף מנצורה, שמכונה "המעטפת של קסאס".

למעצר המתוזמן קדמה כחצי שנה של חקירה סמויה. היחידה הארצית לאכיפה כלכלית בלהב 433 (יאל"כ), יחידת יהלום ברשות המסים, ימ"ר מרכז, כונס הנכסים הרשמי, הרשות לאיסור הלבנת הון בליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה – כל הגופים הללו שיתפו פעולה כדי לפצח את אחת מפרשות הפשיעה הכלכלית הגדולות שהיו במדינת ישראל, פרשה שבבסיסה העלמות מס בסדר גודל של כחצי מיליארד שקל. במשטרה מכנים אותה "גרין מייל", קריצה לסרט בכיכובו של טום הנקס שבמקרה או לא במקרה מתרחש כולו בכלא.

עם סיום החקירה, ב-9 במאי לפנות בוקר, הופעלו עשרות שוטרים במתואם כדי לעצור את כל החשודים במעורבות הפרשה. השוטרים דפקו בעת ובעונה אחת על דלתות של וילות ענק, דירות יוקרה ומלונות פאר, וכשהחשודים עוכבו לחקירה פשטו על הבתים של חלק מהם. בפשיטה נתפסו מזומנים בסך מאות אלפי שקלים וחפצים בשווי מוערך של עשרות מיליוני דולרים. בחניית בית המלון שבו מתגורר קסאס הועלה על גרר צי של עשר מכוניות, ובהן מרצדס, אודי, BMW ופרארי בשלל צבעים.

צו ההרחקה (צילום: אינסטגרם)
צילום: אינסטגרם

אחמד קסאס הוא שיח' בן 54, אדם שהחזות המרשימה שלו – עיצוב שיער מוקפד, בגדי מותגים ומה שתואר אפילו על ידי חוקריו כקסם אישי – הפכה אותו לדמות מוכרת בחוג הסילון הישראלי

"בתיק הזה בוצע מה שנקרא הפשע המושלם", אומר סגן-ניצב אסף ולפיש, ראש מפלג החקירות ביאל"כ. "החבורה הזו ניצלה את חוסר הערנות, חוסר היכולות, חוסר המשאבים ושלל המורכבויות בכל הנוגע לחשבוניות פיקטיביות. החבורה הזו העלימה מאות מיליוני דולרים, ואני חושב שאם היינו ממשיכים לחקור את הסיפור הזה עוד שנה, כתב האישום היה נראה אחרת לגמרי. אבל היינו חייבים לעצור אותם, וכמה שיותר מהר, בגלל המסוכנות בעבירות".

נדיר לשמוע בנשימה אחת את המילים "חשבונית" ו"מסוכנות", אבל ברקע פשע הצווארון הלבן שנחשף עלה שוב ושוב השם ג'רושי, ארגון הפשיעה מרמלה שגורמי מודיען במשטרה מייחסים לו בין השאר סחר בקוקאין, בחשיש ובאמצעי לחימה, גביית חובות ודמי חסות, הימורים לא חוקיים וזיוף כסף. אומנם הארגון לא מוזכר בכתב האישום שגובש בפרשה, אבל די היה בקשירת שמו לזה של אחמד קסאס כדי לגרום לתופעה שזיהה סנ"צ ולפיש: "פחד כמו שהיה בחקירת העדים בפרשה הזאת אני בחיים לא ראיתי. עד כדי כך שאף אחד לא דיבר בכלל, אפילו הנהונים עם הראש הם סירבו לעשות. הפחד שלהם היה משתק, והאמת היא שאפשר להבין אותם".

שותפים, אבל לא מדברים

בלב פרשת "גרין מייל" עומדת על פי החשד השותפות בין קסאס למנצורה. הראשון הוא שיח' מוסלמי, בן 54, אדם שהחזות המרשימה שלו – עיצוב שיער מוקפד, בגדי מותגים ומה שתואר אפילו על ידי חוקריו כקסם אישי רב – הפכה אותו לדמות מוכרת בחוג הסילון הישראלי. קסאס, הבעלים של מספר מסעדות גורמה, מתגורר בבית מלון במרכז הארץ; אשתו, קים קסאס, היא נוצרייה שעלתה ארצה מאורלנדו לאחר שהכירה את בעלה לעתיד ("הוא מעולם לא ביקש שאתאסלם", סיפרה בריאיון ל"ידיעות אחרונות"). בעבר הייתה קסאס הדיילת האישית של מייקל ג'קסון במטוס הפרטי שהחזיק, תפקיד שמילאה גם עבור מעסיקה נודעת אחרת, מדונה. כיום היא מנהלת, במשותף עם בעלה, את סלון שמלות הכלה והערב KK Couture בנווה צדק.

צו ההרחקה (צילום: Photo by Miriam Alster Flash90)
צילום: Photo by Miriam Alster Flash90

על פי כתב האישום, יורם קצב - בתמונה עם אחיו, הנשיא לשעבר משה קצב - ניהל בעצמו פנקסי חשבונות כוזבים והעביר אותם ישירות ליוסף מנצורה, שותפו של קסאס, כדי לחמוק מתשלום מס

שותפו היהודי של קסאס, יוסף מנצורה – 67, סב לנכדים קטנים – הוא הבעלים של "י.מ אבן ושיש", חברה משגשגת שבמשטרה מגדירים את פעילותה כ"לגיטימית בחלקה", אבל על פי כתב האישום מהווה פלטפורמה למעשים הפליליים של שני השותפים. בעוד שמנצורה הוא בעל הבית, קסאס מתפקד כמנכ"ל בפועל של החברה. "כבר 20 שנה שקסאס ומנצורה עובדים ביחד, מתנהלת נגדם חקירה פלילית בהקשר דומה בתיק משנת 2013", אומר ולפיש. "לקסאס אין בכלל חשבון בנק ולא רשומות על שמו שום הכנסות או הוצאות, ולכן בסיפור הזה מצא מין את מינו. מנצורה הוא האיש שעובד בפועל, וקסאס הוא המוח מאחורי העשייה. הוא גאון".

גאון?
"אני חושב שאם תחברי את רמת המשכל של כל המעורבים בתיק – חוקרי המשטרה, הפרקליטות, מע"מ ויהלום – לא תגיעי לרבע ממנת המשכל של אחמד קסאס, וחבל שהוא מתעל את הגאונות שלו למקומות הלא נכונים. בכלל, אם היית רואה ברחוב את השניים האלה, לא היית מעלה בדעתך שהם עבריינים. למנצורה יש חזות של גבאי בבית כנסת בדרום פתח תקווה".

ההבדלים בין קסאס לבין מנצורה בלטו בדיוני הארכת המעצר של השניים. בבית המשפט נראו השניים זה לצד זה מאחורי זכוכית תא העצורים; קסאס עמד בתוך התא, גבוה ומרשים ומחייך מאוזן לאוזן גם אחרי עשרות ימים במעצר. מנצורה ישב כפוף, נראה מרוט ומפוחד – מהדין, או אולי מהשותף. "הם לא הוציאו מילה, רק החליפו מבטים", מספר אדם שנכח באירוע. "זה היה מחזה סוריאליסטי".

ארבעה חודשים מאז הפשיטה על בתיהם, קסאס ומנצורה שוהים כעת במעצר עד תום ההליכים – החלטה חריגה עבור נאשמים בעבירות מס. "אפילו בתיקי רצח יש נאשמים שלא נשארים במעצר עד תום ההליכים, אבל האירוע הזה הוא בסדר גודל יוצא דופן", אומר ולפיש.

בחודש יוני הגישו עורכי הדין נועה בורנשטיין ויובל שלום מפרקליטות מיסוי וכלכלה כתב אישום נגד תשעה אנשים ושמונה חברות לבית המשפט לעניינים כלכליים. רשימת הנאשמים לצד קסאס ומנצורה: הנרקומן המשוקם ראלב אבו עג'וואה, יזם הנדל"ן אליהו (אלה) עזרא, איש כוח האדם יורם קצב, בוגר פרשת "גן רווה" ניסים פינס, הקבלנים לירון אוזן ומקסים ביתן, והמסעדן אמין יעקובי. החברות הנאשמות הן בבעלותם של מנצורה, אוזן, עזרא וקצב.

צו ההרחקה (צילום: יובל חן, ידיעות אחרונות)
צילום: יובל חן, ידיעות אחרונות

קים קסאס, אשתו של אחמד, היא נוצרייה שעלתה ארצה מאורלנדו. בעבר הייתה הדיילת האישית של מייקל ג'קסון ושל מדונה; כיום היא מנהלת את סלון שמלות הכלה והערב KK Couture

כתב האישום מדבר על "מפעל" של הפצת חשבוניות פיקטיביות שאינן משקפות עסקאות אמת, ושמטרתו העלמת מס במיליונים. בין סעיפי האישום – מעשי מרמה, עבירות מס והלבנת הון בסך של כחצי מיליארד שקל. אחמד קסאס עצמו מואשם גם בעבירות של סחיטה באיומים.

טוב מכדי להיות אמיתי

הסיפור הזה מתחיל ב"גרין פילדס" בראשון לציון, חוות סוסים המשמשת מרכז לרכיבה טיפולית לילדים ולנוער. בעל החווה, גד גלאי, יצר לפני כארבע שנים קשר עסקי עם יוסף מנצורה. באוקטובר 2018 נחתם בין השניים הסכם שבמסגרתו התחייבה י.מ אבן ושיש לבצע עבור גלאי עבודות בנייה שונות בחווה בתמורה ל-5 מיליון שקל. "לגלאי לא היה מושג שקסאס קשור לחברה הזאת", אומר גורם המעורה בפרטי החקירה.

זמן קצר לאחר שהניירות החליפו ידיים הגיע לחווה במפתיע ניסים פינס, אדם שהורשע בעבר בהונאת חשבוניות פיקטיביות והעברת כספים בדרכי מרמה לעבריין יצחק אברג'יל – מה שנקרא בשעתו פרשת "גן רווה". פינס נשפט אז ל-11 חודשי מאסר. כשהגיע לגרין פילדס הוא מצא את גלאי בקשיים כלכליים, ועל פי גורמים במשטרה השתלט בתוך זמן קצר על החווה תחת הדרכתו של קסאס – וניהל אותה בפועל כשהיא עדיין רשומה על שמו של גלאי.

צו ההרחקה (צילום: מתוך חדשות 2)
צילום: מתוך חדשות 2

תחילת הפרשה בהסכם שנחתם בין החברה של קסאס ומנצורה לבין חוות "גרין פילדס". לאחר החתימה השתלט על החווה ניסים פינס, אדם שהורשע בעבר בהונאת חשבוניות פיקטיביות

"חוות הסוסים היא המקור הראשון בסיפור", מסבירה רב-פקד ולדה חברמן דוקר, ראש מחלק חקירות ביאל"כ. "בסוף שנת 2021 הגיע אלינו מידע מודיעיני שגורמים עברייניים שקשורים למשפחת ג'רושי השתלטו על החווה, ובחקירה סמויה גילינו שעל בסיס אותו חוזה שנחתם בין גלאי למנצורה על סך 5 מיליון שקל הוצאו חשבוניות על סך עשרות מיליוני שקלים. באותו רגע הבנו שיש לנו עסק עם חשבוניות פיקטיביות".

בשלב זה הובילה החקירה לקשר בין אחמד קסאס לראלד אבו עג'וואה. "ראלב הוא ה'קוף' הראשי של קסאס", אומר גורם המעורה בפרשה. "הוא איש מסכן, נרקומן לשעבר שיעשה הכל בשביל כמה שקלים". על פי כתב האישום רשם קסאס חברות על שמו של ראלב, והשניים השתמשו בחשבוניות מס מזויפות שהוצאו על ידי תושב הרשות הפלסטינית. החשבוניות, שהוכנסו לספרי הנהלת החשבונות של החברות, הביאו לניכויי מס בסך עשרות מיליוני שקלים.

אלה (אליהו) עזרא הוא יזם מוכר בתחום הנדל"ן באור יהודה. בשני העשורים האחרונים בנה שני מתחמי בילוי גדולים, חנויות, תחנות דלק ובית כנסת על שם אמו. בחודש מאי האחרון פורסם שעזרא ניהל מו"מ לרכישת קבוצת הכדורגל בית"ר ירושלים, עסקה שלא הבשילה בסופו של דבר.

בשנת 2014 רכש עזרא בית מלון ביהוד. על פי כתב האישום, עזרא קיבל ממנצורה וקסאס חשבוניות פיקטיביות עבור עבודות תחזוקה של חברת י.מ אבן ושיש במלון – עבודות שמעולם לא בוצעו. החשבוניות הכוזבות אפשרו לעזרא להתחמק מתשלום מס בסך 6 מיליון שקל.

מה שהחל בחוות הסוסים הפך כעת לשיטה. חברת י.מ אבן ושיש המשיכה לספק חומרי גלם לפרויקטים לגיטימיים, ובה בעת הנפיקה חשבוניות פיקטיביות תמורת עבודות שלא הוזמנו ולא בוצעו. המעטפת החוקית של הפעילות העבריינית הקשתה על המשטרה לפענח את הנעשה בחברה, וגרמה לחלק מהנאשמים להאמין שלעולם לא ייתפסו.

אחד מהם היה יורם קצב, אחיו של הנשיא לשעבר שהורשע במעשי אונס. קצב הוא הבעלים והמנהל של חברת בוני הארץ, העוסקת באספקת עובדים זרים לאתרי בנייה. במסגרת הסכם שנחתם בין החברות, "בוני הארץ" התחייבה לספק עובדים זרים לפרויקטים של י.מ אבן ושיש; אלא שלפי כתב האישום, החברה של קצב לא סיפקה דבר. בשנים 2018–2021 הנפיקה עבורה י.מ חשבוניות פיקטיביות כנגד שירותים שלא סופקו, מה שסידר לבוני הארץ ניכוי מס בגובה של יותר ממיליון שקל.

"יורם קצב היה היחיד שידע על ההסכם בינו לבין מנצורה", אומרת רפ"ק חברמן דוקר. "זה היה הסכם סודי בין שני אנשים". על פי כתב האישום, קצב בעצמו ניהל פנקסי חשבונות כוזבים והעביר אותם ישירות ליוסף מנצורה – הכל כדי לחמוק מתשלום מס.

הנאשם לירון אוזן הוא הבעלים של חברת "אוזן", שמספקת גם היא פועלים זרים לאתרי בנייה; תדמיתו היא של אדם מצליח שחי בדירת פאר בירושלים ונוהג ב-BMW משודרגת בשווי 400 אלף שקל. אוזן שוחרר ממאסר בשנת 2018 לאחר שישב ארבע שנים בכלא על יבוא 50 ק"ג קוקאין מפרגוואי, וזמן קצר לאחר ששוחרר הוכרז פושט רגל. לפי כתב האישום, מאז פתח על שמה של אשתו חברת בנייה ששימשה פלטפורמה להפצה וקיזוז החשבוניות הפיקטיביות של חברת י.מ אבן ושיש.

אוזן הוא קרוב משפחה של הקבלן הנאשם מקסים ביתן, הבעלים והמנהל של חברת "ח.י.י.מ. ביתן בע"מ". על פי כתב האישום, בשנת 2020 קיבל אחמד קסאס לידיו את השליטה במסעדות "בא לי בגט" ו"בא לי טוסט" ביפו ובמסעדת "אל טראס" בהרצליה, ורשם אותן תחת "ביתן מסעדות" – שמצדה הייתה רשומה על שמו של ביתן. אלא שבינואר 2022, בהוראת קסאס, הועברה "ביתן מסעדות" לידי הנאשם אמין יעקובי. בפועל, השליטה במסעדות הייתה של קסאס, שלפי כתב האישום "נהג בקופתן כמנהג בעלים".

להחטיא ועדיין לפגוע

החשבוניות הפיקטיביות המשיכו לזרום, ואחמד קסאס לא הרוויח דבר – לפחות על הנייר. לא רק חשבון בנק אין לו; גורמי מודיעין במשטרה אומרים שעסקיו רשומים על שמותיהם של אנשי קש, וכי המיליונים נכנסים לחשבונות של אחרים – של יוסף מנצורה, של אשתו קים, של חברים. על פי כתב האישום, חלק מהכסף עבר לחשבונות בנק בירדן וברשות הפלסטינית. "אחמד קסאס מנהל כאן את מפעל חייו", אומר גורם המעורה בתיק. "הוא עובד 24/7 בעבירות מס, כל היום יושב עם הטלפון שלו ומדבר עם אנשים, מתפעל וסוגר עניינים. זה מפעל של איש אחד, הוא מנהל את העניינים לגמרי לבד".

במשטרה מתארים עדים שחששו לדבר בגלל קסאס. יכול להיות שהנאשמים בפרשה שיתפו איתו פעולה מתוך תחושת איום?
ולפיש: "הוא השתמש בעסקים שלהם כדי לעשות כסף, אבל בסופו של דבר מדובר באינטרס משותף לכל הנאשמים. כל אחד מהם קיבל תגמול – החזרי מס שהוא לא היה זכאי להם בהיקף של מיליונים. זו הייתה תוכנית משותפת, אף אחד לא פעל מתוך כפייה או אונס".

מעבר לשיתופי הפעולה של קסאס ומנצורה עם כל אחד מהנאשמים, בשנים האחרונות השתלטו השניים על חברות מוחלשות כדי להוציא דרכן חשבוניות פיקטיביות. אחרי גרין פילדס השתלטו על מסעדות ביפו ובהרצליה, על בתי מלון ועל מיזמי נדל"ן.

חברמן דוקר: "כשקסאס רוצה להשתלט על עסק, הוא מצליח. הוא מזהה פרצות אצל אנשים עם קשיים כלכלים. הוא מציע בנחמדות לעזור ולהושיע, אבל בפועל רושם את העסקים על שם קופים מטעמו ודרכם מוציא חשבוניות פיקטיביות בהיקפים של מיליונים".

ולפיש: "שמענו על אנשים שנמצאים בבית כשפתאום מתיישבים להם בסלון קסאס, חיילים של ג'רושי וכלבי פיטבול. הם מגיעים ברכב יוקרה ולא מוציאים מילה, רק מפצחים פיצוחים. אי אפשר להסביר כמה הסיטואציה הזו נשמעת מפחידה".

צו ההרחקה (צילום: אינסטגרם)
צילום: אינסטגרם

"אחמד עושה הכל במתק שפתיים. בחקירה הוא אמר, 'תביא לי בן אדם אחד שאיימתי עליו שאני אהרוג אותו'. ובאמת לא קיים אדם כזה, כי הוא יודע בדיוק אילו מילים לא להגיד"

קסאס ומנצורה מתורגלים לא רק בעסקאות בזק, אלא גם בחיכוכים עם רשויות החוק. בשנת 2001 הורשע מנצורה בשורת עבירות שעניינן חשבוניות פיקטיביות; נפסקו לו 14 חודשי מאסר בפועל וקנס של 50 אלף שקל. ב-2014 נעצרו מנצורה וקסאס ביחד בחשד לקיזוז חשבוניות מס פיקטיביות שמקורן ברשות הפלסטינית; התיק עדיין נידון בערכאות. "אנחנו מתייחסים אל קסאס ומנצורה כפושעים מוּעדים", אומר סנ"צ ולפיש. "הרי זו כבר הפעם השלישית של מנצורה והשנייה של קסאס".

מאז שנת 2019 שוהה קסאס במלון "אוקיינוס" בהרצליה, השייך לרשת אורכידאה. על פי כתב האישום, קסאס לא העביר את מלוא התשלום עבור שהותו במלון וחובו עומד על יותר מ-3 מיליון שקל; מנכ"ל המלון פנה אליו מספר פעמים בדרישה לתשלום החוב, ובפברואר 2021 השיב קסאס לבקשותיו בהודעה קולית מאיימת: "אני אבוא, אני א***ן אותך". עוד עולה מכתב האישום כי במהלך שהותו של קסאס באוקיינוס הוא נהג לארח אנשים שהיו מזוהים עם משפחת פשע מוכרת; על פי גורמים במשטרה, מדובר במשפחת ג'רושי. מאז מעצרו של קסאס קיבלו עובדי המלון טלפונים מאדם שהזדהה כמקושר לגורמים עברייניים ודרש שלא יפנו את חדרו של קסאס כי "זה יכול להיגמר רע".

סגן ניצב אסף ולפיש (צילום: באדיבות משטרת ישראל)
לא נתקל בפחד כזה. ולפיש|צילום: באדיבות משטרת ישראל

"סחיטת דמי חסות נחשבת למכת מדינה בשנים האחרונות, בעיקר בחברה הערבית", אומר ולפיש, "אבל הסגנון של אחמד קסאס זה לא דבר שרואים כל יום. הוא יודע למתוח את הגבולות – יש לו קסם אישי, כריזמה משוגעת, הוא חברותי ומדבר בנועם עד לרגע שהוא מרגיש שעובר הגבול. אז כל ארשת הפנים שלו משתנה באותו רגע. כחוקר יצא לי לשבת עם אנשים שסחטו באיומים, עבריינים. בניגוד לשאר, אחמד עושה הכל במתק שפתיים. בחדר החקירות הוא היה עם שיער מסודר, ישב בישיבה מזרחית. הוא ידע בדיוק מה מותר להגיד ומה לא, באילו מילים מפורשות לא להשתמש. בחקירה הוא אמר לי, 'תביא לי בן אדם אחד שאיימתי עליו שאני אהרוג אותו'. ובאמת לא קיים אדם כזה, כי הוא יודע בדיוק אילו מילים לא להגיד".

רפ"ק חברמן דוקר: "מחומר הראיות בתיק אנחנו מבינים שכשמשהו לא מסתדר לאחמד, הוא מפעיל אנשים מטעמו שידאגו שהדברים יסתדרו. את לא תשמעי אותו אומר 'אני אהרוג אותך'. עבריינים הם מתוחכמים היום, מספיקה הנראות. ברגע שהסביבה שלך עבריינית, אתה לא צריך להוציא מילה".

ולפיש: "יש תיקים שאתה זוכה בהם לשיתוף פעולה מצד העדים, ויש תיקים שלא. כאן לא זכינו לשיתוף פעולה בגלל אלמנט אחד: הפחד. אנשים מעדיפים לא לדבר ואפילו לשבת שנים בבית סוהר משאר להיפגש בקצה עם אותה משפחת פשע. אבל בואי נגיד ככה, אם היינו יכולים להמשיך את החקירה הזו עוד שנה – יכול להיות שהיינו מגיעים גם לראש הארגון של ג'רושי".

רפק ולדה חברמן דוקר (צילום: באדיבות משטרת ישראל)
הבנו שהחשבוניות פיקטיביות. חברמן דוקר|צילום: באדיבות משטרת ישראל

למה באמת אין בכתב האישום ולו זכר לארגון הפשע ג'רושי? גורם המעורה בתיק טוען שבמובן הזה, המשטרה החטיאה את המטרה המקורית שלה: "הסיפור של ג'רושי היה הרקע לפתיחת החקירה. בהמשך, כפי שקורה לא פעם, התגלו שורה של עבירות שקסאס ביצע כאדם פרטי בלי קשר לג'רושי. נגדו ונגד האחרים הוגשו כתבי אישום בלי קשר למשפחת ג'רושי. המשטרה מקבלת כל הזמן מידע שבעקבותיו נפתחות חקירות, והרבה מאוד פעמים המידע הזה לא מתגבש לכדי כתב אישום. מצד שני, פתאום מתגלים דברים אחרים".

תגובות: "כתב האישום מופרך וחוטא לאמת"

עורכי דינו של אחמד קסאס - יקי קהן, שמואל קליין ודריה גולדין – מסרו בתגובה לפרסומים קודמים בעניינו: "מרשנו איש עסקים ותיק ולגיטימי, ופעילותו מדווחת ברשות המיסים. הוא כופר מכל וכל במיוחס לו בכתב האישום, שהנרטיב עליו הוא נשען מופרך וחוטא לאמת".

עורכי הדין ששי גז, עידן שני ובני כץ, המייצגים את יוסף מנצורה, מסרו בתגובה למעצרו: "נגיב עניינית לאחר לימוד חומר הראיות, אולם אין לנו ספק שמרשנו שטוען לחפותו ישוחרר בהקדם".

עורכי הדין עמית חדד, אלי פרי ואבי אלבו, המייצגים את יורם קצב, מסרו בתגובה להגשת כתב האישום: "בתחילה ייחסה המשטרה למרשנו עבירות בהיקף של עשרות רבות של מיליוני שקלים. לאחר בחינת הפרקליטות רוב רובם של החשדות התפוגגו. מה שנותר כעת הוא אישום נקודתי על עבירות מע"מ בהיקף של כמיליון שקלים. בשל העובדה שחלק מהמעורבים בפרשה עצורים, כתב האישום הוגש ללא שימוע. אם היה כזה, היינו מראים שאין ממש גם באישום התחום והמצומצם שנותר. אנו בטוחים שקצב יוכיח את חפותו בבית המשפט".

עו"ד שאדי כבהא, המייצג את ראלב אבו עג'וואה, מסר לאחר הגשת כתב האישום: "מדובר בכתב אישום שנופח מעבר לכל פרופורציה. לאחר שנקבל את חומרי הראיות נגיב בהתאם".

עו"ד מיכה גבאי, המייצג את מקסים ביתן בשיתוף עם עו"ד יהודית אביטן ועו"ד שלומי קלימיאן, מסר בתגובה: "מן היום הראשון של החקירה סברנו כי אין ממש בחשדות הכבדים בדמות הלבנת הון וסחיטה באיומים, כמו גם שאין זה נכון לייחס למרשי חשבוניות פיקטיביות בחצי מיליארד שקל. אני שמח שבכתב האישום שהוגש אין זכר להלבנת הון או סחיטה באיומים. אני משוכנע שסיומו של כתב האישום יוליד זיכוי של מרשי גם מהחלק השולי המיוחס לו וכפי שהסכום צנח מחצי מיליארד שקל לעשרים מיליון שקל, כך יסתבר שלא דבק רבב בהתנהגות מרשי".

עו"ד משה שמיר, המייצג את ניסים פינס, מסר בתגובה: "מרשי, מר ניסים פינס, אינו קשור לפרשיות מושא כתב האישום. האישומים המיוחסים לו בשולי כתב האישום הם שגויים ואין בהם ממש. מר פינס לא קשור לחשבוניות כוזבות כלשהן וכל עבודתו במסגרת חברת גרין פילדס נעשתה כחוק וללא דופי. אנו נמתין בסבלנות למשפט וסומכים ידינו על בית המשפט שיקבע כי לא דבק רבב בהתנהגותו".

עו"ד שלומי קלימיאן, עו"ד יהודית אביטן ועו"ד יגאל סער, המייצגים את מקסים ביתן ואלה עזרא, מסרו: "כתב האישום כנגד מרשינו הוגש בחיפזון, תוך חריגה מכללי המשפט המקובלים והפרת זכויות יסוד של מרשינו, לרבות זכותם הבסיסית לשימוע. אנו סמוכים ובטוחים כי לאחר שיישמעו טענות מרשינו יימצא כי לא היה כל בסיס עובדתי ומשפטי להגשת האישומים כנגדם".

עו"ד קובי בן שעיה, המייצג את לירון אוזן: "האירועים המפורטים בכתב האישום רחוקים מלתאר את העובדות לאשורן. טרם הוצגו הראיות בבית המשפט, ואין לנו כל ספק שהתמונה תתבהר ויתברר כי לא נפל רבב במעשיו של מרשי, שפעל בצורה חוקית ומסודרת בתיאום מלא עם הנהלת החשבונות של החברה".

עו"ד יעקב שקלאר, המייצג את אמין יעקובי: "אמין יעקובי הוא בחור צעיר אינטיליגנטי חרוץ ושאפתן שנקלע לזירה פלילית ללא עוול בכפו ונגרר לכתב אישום שאינו מגלה כנגדו כל עבירה. הגשנו בקשה להפרדת הדיון בעניינו מכתב האישום הכללי ואנו מחכים להחלטת ביהמש בענין זה. כל הטענות כנגד מרשי הן בתחום אי דיווח על הכנסות, כאשר כולן משויכות כלפי אדם אחר, ואחריותו היא אך ורק בתחום הבעלות הפורמלית בחברה, כשבפועל לא היו לו לא יד ולא רגל בביצוע העבירות. אנו בטוחים כי יזוכה בדינו".