זה יכול לקרות לכל אחת ואחת מאיתנו: מצד אחד גבר, מהצד האחר אישה, וביניהם כימיה משוגעת. אחרי היכרות קצרה בין השניים, תושבי אזור המרכז, ורומן שלא נמשך יותר מדי אבל כן כלל יחסי מין מזדמנים, החליטו השניים, כמו זוגות זמניים רבים לפניהם, להיפרד, ופנו כל אחד לדרכו. הגבר היה משוכנע שכאן תמו יחסיו עם האישה, אך אחרי זמן קצר התברר לו שהמציאות הרבה יותר מסובכת משחשב אחרי שהפך בעל כורחו לאב לתאומים כאשר גילה שהאישה שיקרה שיש לה התקן תוך רחמי.

"בפעמים הבודדות בהם קיימנו יחסי מין ביקשתי ממנה להשתמש באמצעי מניעה אבל היא סירבה בטענה שיש לה התקן תוך רחמי למניעת הריון. בתמימותי הרבה האמנתי לה והייתי רגוע לגמרי", סיפר הגבר אחרי שהחליט להגיש תביעה נגד האישה. "היא הוסיפה ואמרה שאין סיכוי שהיא רוצה עוד ילדים כי יש לה כבר שלושה וזה מספיק לה".

לדבריו, כעבור כמה שבועות היא שיגרה לו הודעת SMS לפיו היא שיקרה לו, ולמעשה היא קיימה עמו יחסי מין כשאין לה שום התקן, וציינה בפניו שאם תיכנס להריון בכוונתה לעשות הפלה. מאוחר יותר גילה הגבר כי האישה אכן נכנסה להריון, ומיד לאחר מכן היא ביקשה ממנו 10 אלפים שקלים לביצוע ההפלה. כשסירב לבקשתה - היא הקפיצה את הסכום ל-100 אלף שקל. באופן טבעי, הגבר סירב לבקשתה גם בפעם השנייה.

לבסוף, אחרי מספר חודשים של נתק בין השניים, גילה הגבר לתדהמתו כי הסטוץ שנמשך כמה שבועות הפך אותו לאב לתאומים. הגבר ההמום לא התמהמה והגיש נגד האישה תביעה לבית המשפט לענייני משפחה בתל אביב בדרישה לחייב אותה לפצות אותו בסכום של 200 אלף שקלים. לטענתו היא הונתה אותו כאשר אמרה לו שהתקינה התקן תוך רחמי למניעת הריון וכי הוא הפך לאב מבלי שרצה זאת בכלל.

בטן הריונית בעירום (צילום: אימג'בנק / Thinkstock)
האישה גילתה שהיא בהריון. הגבר גילה שהוא אב לתאומים|צילום: אימג'בנק / Thinkstock

"אני מרגיש מרומה מהמעשים שלה ומלא בושה כלפי ההורים הדתיים שלי. בנוסף, עכשיו אני צריך גם לשלם דמי מזונות לתאומים", טען הגבר. האישה טענה מנגד בכתב ההגנה כי התובע הוא זה שאחראי למעשיו, וכי בעת קיום יחסי מין תמיד קיים חשש שעשוי להיוולד ילד. לטענתה, היא אכן אמרה לו שאין בכוונתה להביא עוד ילדים לעולם אבל מאחר והרתה, ומכיוון שעקב מצבה הרפואי היא אינה יכולה הייתה לבצע הפלה והחליטה להמשיך עם ההריון. יצוין כי בעקבות לידת התאומים הגבר חויב לשלם לאישה דמי מזונות מלאים.

השופטת שפרה גליק, אשר שמעה את טענות שני הצדדים, הגיעה למסקנה כי יש לקבל את התביעה באופן חלקי; השופטת ציינה בפסק הדין כי הוכח לגמרי שהנתבעת ביקשה מהתובע שלא להשתמש באמצעי מניעה מאחר ויש לה התקן תוך רחמי והיא אינה נהגה בתום לב כשהתחייבה לבצע הפלה בעת שהרתה - אך לשיטתה לא מדובר על במקרה של גניבת זרע.

השופטת דחתה את בקשתו של הגבר לקבל פיצויים בגובה דמי המזונות שהוא אמור לשלם לנתבעת, אך ציינה כי יש לפסוק לו פיצוי בגין הנזקים הנפשיים שנגרמו לו מעצם העובדה שהפך לאב בעל כורחו. עוד הדגישה השופטת גליק כי יש לגבר יש אחריות תורמת שכן עליו היה להשתמש באמצעי מניעה. בסופו של יום חייבה השופטת את האישה לשלם לגבר פיצוי של 40 אלף שקל וסגרה את התיק יוצא הדופן.