התפתחות דרמטית בפרשת בריחתו של העבריין גולן אביטן בעקבות הדיווחים כי הוא נמלט בימים האחרונים ממרוקו לעיר הנופש מרבלה (Marbella) שבדרום ספרד עקב החשש כי משטרת מרוקו תעצור אותו ותעבירו לידי האינטרפול ומשם לישראל.
אביטן (51), תושב אשדוד, הוא אחד מ"גיבורי" פרשת 512 במסגרתה גייסה המשטרה עדי מדינה אשר הפלילו את בכירי ארגוני הפשיעה בישראל, ביניהם איציק אברג'ל וחייליו הבכירים, אבי רוחן ואחרים. אחד העדים הפליל גם את אביטן, וטען בעדותו כי האחרון היה מעורב בשנת 2003 בניסיון לחסל את העבריין זאב רוזנשטיין - יריבו המר של אברג'יל.
"גולן ברח מהפחד שבעקבות גל המעצרים של הישראלים במרוקו אשר היו חברים ברשת לזיוף דרכונים לעבריינים ולאזרחים ישראליים, הוא עלול להיעצר בעצמו בגלל שהכיר כמה מהמעורבים, בהם י', תושב אשדוד ששימש מדריך טיולים". מספר ממרוקו גורם המעורה בפרטי הפרשה. "י' היה מעורב על פי החשד בזיוף דרכונים תמורת סכומי כסף גבוהים, כחלק מרשת ששיחדה שופטים, שוטרים ופקידים במשרד הפנים. מיד אחרי שאביטן שמע על גל המעצרים הוא ברח מהמדינה לספרד".
שישה מחבריו של אביטן, כמו גם בתו, היו ערבים לשחרורו תמורת סכום של 12 מיליון שקל - סכום שרובו חולט לאחרונה על ידי המדינה עקב בריחתו ואי העמידה בתנאים שנקבעו בעת שחרורו. במשטרת ישראל עוקבים בדריכות אחרי נתיב בריחתו של גולן במטרה ללכוד אותו באמצעות האינטרפול או מדינות אחרות איתן יש לישראל הסכם הסגרה.
"אנחנו עוקבים אחרי ההתפתחויות בפרשת הדרכונים במרוקו והמעצרים של הישראלים שחלקם מבוקשים על ידינו בפרשת 512'. אני יכול לומר שכל מי שביצע פשעים חמורים יאותר על ידי משטרת ישראל - וזה ייקרה בכל מקום על פני כדור הארץ", מסביר קצין משטרה בכיר. "יש לנו המון סבלנות, ואנחנו אוספים עליהם מידע באמצעים טכנולוגיים משוכללים. למרות שלישראל אין הסכם הסגרה עם מרוקו, השלטונות המרוקאיים יכולים לגרש את השניים מהמדינה ואז נוכל לעצור אותם. לגבי גולן אביטן - אנחנו במצוד בלתי פוסק אחריו".
בסוף השבוע האחרון עצרה משטרת מרוקו חמישה ישראלים, בהם שני עבריינים החברים בארגון פשיעה גדול בישראל שאחד מראשיו עצור בפרשת 512', ושמותיהם של השניים מככבים ברשימת העבריינים הנדרשים למעצר על ידי האינטרפול. שניהם, כך על פי הדיווחים, הקימו עסק להשכרת כלי רכב במרוקו.
נכון לעכשיו נעצרו בפרשת הזיוף שישה ישראלים, אזרח פלסטיני, ועוד 25 אזרחים מרוקאיים שהיו שותפים ברשת שגלגלה על פי החשד מיליוני דולרים בשנה. "הפרשה פוגעת בשמה הטוב של מדינת ישראל ושל הקהילה היהודית במרוקו. חברים רבים בקהילה שמחים על כך שמשטרת מרוקו מנקה את המדינה מעבריינים ישראליים אשר גורמים נזק גדול לתדמיתה של הקהילה במדינה", מסכם גורם בקהילה היהודית.