משפחת הפשע ג'רושי המתגוררת ברמלה מזה עשרות שנים, ונחשבת כבר זמן רב ליעד מודיעיני של יחידות מובחרות במשטרת ישראל - החל מלהב 433, ימ"ר מרכז ויחידת העוקבים - מה שמכונה 'הסמויה'. מעצרו של חוסם ג'רושי בחשד שסייע לח"כ דוד ביטן לצאת מחובותיו לשוק האפור (ג'רושי מכחיש את החשדות נגדו) חושף הצצה נדירה לפעילות של אחד מארגוני הפשיעה הגדולים והחזקים בישראל, שגורם כאב אחד גדול למשטרה.

מדובר בארגון המגלגל מידי שנה מאות מיליוני שקלים. החל מבוררויות בין אזרחים, אנשי עסקים ועבריינים שהסתכסכו, גביית דמי חסות מבעלי עסקים ומקבלנים באתרי בנייה בתמורה לאי הריסתם ופגיעתם, ניהול 'קלאבים' (מועדוני הימורים), מחרטות לזיוף מטבעות של עשרה שקלים, סחר בקוקאין המוברח מאירופה ודרום אמריקה לישראל ועשרות חיסולים של עבריינים מתחרים או חמולות שניסו להשתלט להם על הטריטוריה.

משפחת הפשע שולטת ב'כספומטים' למכירת סמים בלוד, רמלה, רחובות ובישובים אחרים בשפלה, ומעורבת בהלבנת הון וברכישת קרקעות, עסקים ודירות באזור ראשון לציון ורחובות. בני המשפחה עוסקים בסחר בנשק ולא פעם המשטרה ביצעה בשנים האחרונות מבצעים גדולים כדי להחרים כסף, סמים ואמצעי לחימה שחברי הארגון החביאו במתחם המשפחה ברמלה.

כמה מחברי הארגון היו מעורבים, על פי חשד המשטרה, בחיסולים של עבריינים בכירים באשקלון, בהם מקורבים לראש ארגון הפשיעה - שלום דומרני. למרות שבארגון טוענים שאין להם שום יריבות עם דומרני ואנשיו, הרי שבמשטרה חושבים אחרת.

"זה ארגון שבו פועלים, בין השאר, רוצחים שכירים", טוען גורם במשטרה, "הם נחשבים לאחד הארגונים היציבים והעוצמתיים בישראל, יחד עם ארגון במגזר הערבי כמו 'קארג'ה' ו'אלקאדר' מהמשולש. הם ניצלו עד תום את העובדה שמרבית ראשי ארגוני הפשיעה היהודים בכלא והשתלטו על טריטוריות שלהם. קבלנים נאלצים לשלם לג'רושים פרוטקשן, אחרת הם לא יוכלו לבנות בניינים".

בני המשפחה מסוכסכים מזה שנים רבות עם ארגון קארג'ה - סכסוך שגבה מחיר דמים יקר של עשרות בני אדם שנרצחו. בשנים האחרונות הוכרזה הפסקת אש בין החמולות ולא נרשמו תקריות חריגות. כמו כן, במשך שנים רבות ארגון ג'רושי היה בקשר טוב עם יצחק אברג'ל ועם חייליו ובין הארגונים היה שיתוף פעולה פורה.

לפני כארבע שנים, מספר בכירים בארגון הביעו את הסכמתם להניח את נשקם ולנטוש את דרך הפשע, כולל החלטתו של עלי ג'רושי להפוך לבורר ומרצה מבוקש בתחום. במשטרה לא האמינו ואלה טוענים שהארגון וחייליו עדיין עוסקים בתחום הפשיעה החמורה.

על פי החשד, מי שעומד בראש הארגון כיום הוא מילאד ג'רושי, שנעצר כמה פעמים בשנים האחרונות על ידי המשטרה ושוחרר לאחר שלא הצליחו להוכיח את מעורבותו במקרי פשיעה חמורים.

תחקיר:
מזייפים כספים|צילום: חטיבת דוברות המשטרה

ארגון ג'רושי מוערך בכ-200 מיליון שקל וייתכן שהוא שווה אף יותר. חלק מבכיריו נוסעים במכונית ב.מ.וו מפוארות ובעבר גם עם ג'יפים ממוגנים.

"פוחדים להתעסק איתם. הם אלימים וחשדניים, קשה מאוד להחדיר לתוכם עדי מדינה או עבריינים שיסכימו להפליל את צמרת הארגון", סיכם גורם במשטרה. "כל מבצע בשכונה של ג'רושי מאלצת אותנו להפעיל לא פחות ממאה שוטרים כולל לוחמי מג"ב, יס"מ ויחידות מיוחדות כדי להתגבר על ההתנגדויות של חברי האירגון".