גירודים שמופיעים באזור האשכים יכולים להיות תופעה לא סימפטית במיוחד. ברוב המקרים, מן הסתם תרצו לגרד את האזור, אבל זה כמובן עלול רק להחמיר את המצב. אז לפני שאתם מסתערים על האזור עם יד בלתי מזוינת, כדאי לכם לרדת לעומק הבעיה בשבמכנסיים ולהבין ממה נובעת הבעיה.
רופאי עור מצביעים על מספר גורמים שיכולים לגרום לכם לגרד כאילו אין מחר. חלקם יכולים להיות תמימים למדי (כמו אבקת כביסה חדשה), אבל מקרים אחרים עלולים להיות חמורים יותר (כמו אינפקציות למיניהן).
הנה 6 סיבות אפשריות לגירוד הבלתי פוסק:
1. פטרייה
לפטריות יש נטייה להתפתח באזורים לחים שלא חשופים לקרני השמש. על כן, אזורי המפשעה והירכיים הן מיקום קלאסי להתפתחותן. גרד כתוצאה מפטרייה תלווה בדרך כלל בפריחה באזור הנגוע.
חשוב לציין שיש מגוון של פטריות ולכן ישנן גם פריחות שונות. אם לדוגמא הפריחה שהופיעה התפתחה כתוצאה מחשיפה לקנדידה (האחראית בין היתר לפטרייה וגינלית), אז הפריחה תהיה לחה ותיראה מבריקה. פטריות נוספות יכולות לגרום ליובש בעור וגם להתפשט לאזור הירכיים.
2. שפשפת
אם זה השבוע הראשון שלכם על פני כדור הארץ ומעולם לא התמודדתם עם שפשפת, אז התופעה מתרחשת כאשר העור מתחכך עם עצמו באזורים מסוימים בגוף – לרוב בבית השחי והירכיים. שפשפת יכולה להיגרם ממגוון סיבות, אך לרוב היא מתפתחת לאחר אימוני כושר כאלו ואחרים.
השפשוף יכול לפצוע את שכבת העור העליונה ולחשוף אותה לדלקות שונות. שפשפת בדרך כלל תהיה מלווה באדמומיות וגירוי של האזור – לרוב גרד ותחושת שריפה בעור.
3. דרמטיטיס
אם לא שמעתם על דרמטיטיס, אז זה כנראה בגלל שאתם מכירים אותה בשמה העממי: אקזמה. מדובר במחלת עור נפוצה למדי שמתפתחת כתוצאה מתגובה אלרגית של העור לדברים שונים – מאבקת כביסה חדשה ועד לגילוח באזור עם עור רגיש (נגיד, שק האשכים).
תסמינים שכיחים של אקזמה יכולים להיות פריחה, גירוי, חטטים, שלפוחיות ולפעמים גם נפיחות בעור. במקרים קיצוניים, שכבת העור העליונה יכולה לפתח פצעים עם נוזל שקוף או צהבהב. יאמי.
4. כיני ערווה
הו כן, המנדבושקעס. אם מצאתם את עצמכם מתגרדים באזור החלציים וראיתם חרקים קטנים ואפורים מטיילים לכם בין בין שערות הערווה, אז כנראה שהמקום הפך לבית חם בשביל הפרזיטים הקטנים.
דרך טובה לאבחן כיני ערווה היא לבדוק את שורש השערות שלכם שם למטה. אם מצאתם שם כדוריות לבנות או צהובות, אז אלו הביצים שלהן. הסקפטיים ביניכם מוזמנים גם להעיף מבט עם זכוכית מגדלת ולראות את הכינה במלוא הדרה – היא תיראה כמו סרטן קטן.
5. הרפס
גרד יכול להיות הסימן הראשון להתפתחות של מחלת מין, למשל HHV-2 – או הרפס. הווירוס מועבר כתוצאה מחשיפה לאזור נגוע בזמן יחסי מין, בין אם זה הפה או הפות. ההתפרצות תתחיל עם גרד וכלל הנראה תתפתח לתחושה של צריבה בעור. מאוחר יותר, יתפתחו באזור שלפוחיות ואז פצעים כואבים – אבל חכו, זה לא הסוף.
הבעיה הגדולה ביותר עם הרפס היא העובדה שברגע שנחשפת אז הפכת לנשא. כלומר, גם אם ההתפרצות תעבור אתה תחווה אותה שנית בשלב כזה או אחר בחייך. אגב, 1 מכל 10 אנשים בישראל נושא את הווירוס שתוקף את מערכת הרבייה – אז אתם בחברה טובה.
6. יבלות מין
קונדילומה, או יבלות מין, הן סימפטום שכיח של ווירוס הפפילומה. הן יהיו רכות למגע, בעלות צבע אפור ויזכירו לרוב מראה של כרובית – כלומר, כרובית דוחה. לפעמים בזמן התפרצות "תזכו" לראות גם מספר 'כרוביות' כאלה.
יבלות יכולות להוביל לתחושה של גרד באזור הנגוע. מעבר לזה, אין לה ממש תסמינים אחרים – היא לרוב סימפטום של בעיה גדולה יותר, של ווירוס הפפילומה. בדומה להרפס, ברגע שנדבקת בנגיף אז הפכת לנשא. כלומר, היבלות יכולות להתפתח שוב ואתה יכול להדביק אנשים אחרים.