ישנם לא מעט מיתוסים ואגדות אורבניות בכל הקשור לסקס ולכולם יש מכנה משותף אחד – לרוב מדובר בערימה של קשקושים. אנחנו חיים בתקופה שבה הוכחות מדעיות ודעות של מומחים הולכים לאיבוד בין כל העובדות האלטרנטיביות והפייק ניוז, וזה קורה לצערנו גם עם דברים שקשורים ליחסי מין. על כן, הגיע הזמן לעשות קצת סדר בבלאגן.

שרה לינדברג, כתבת של אתר האינטרנט This is Insider, פנתה לשורה של מומחים וביקשה מהם לתת את דעתם על כמה מהמיתוסים הכי מופרכים בנוגע לסקס. הנה כמה מן הממצאים המפתיעים של המחקר שלה:

 

סקס בגידה (צילום: Shutterstock)
אורגזמה זה נהדר, אבל זאת לא אינדיקציה היחידה לאינטימיות|צילום: Shutterstock

1. "כל האורגזמות מרגישות אותו הדבר"

בולשיט. אומנם כל האורגזמות שוות, אבל יש אורגזמות ששוות יותר. קייט סקאליסי, יועצת לענייני מין, טוענת שאורגזמות נעות על ספקטרום שבין "לחישה חלשה" ועד "בלתי ניתנות להכלה", והיא מסבירה: "לא כל התחושות מרגישות אותו הדבר כל הזמן. ישנם המון גורמים בגוף האדם שמשפיעים על האורגזמה שלכם – מעונג ועד כאבים מסוימים. זה הכל תלוי באופן שבו אתם מעבדים את התחושות הללו בזמן מגע מיני".

2. "הפעולות שלכם בזמן סקס קובעות את איכות חיי המין שלכם"

שקר גס. תתפלאו לדעת, אבל חיי המין שלכם לא תלויים אך ורק לאקט עצמו – אלא למכלול של דברים מסביב. למעשה, סקאליסי טוענת כי "רוב הדברים שקובעים את איכות חיי המין שלכם בכלל לא קשורים לסקס". לטענתה של יועצת המין, לגורמים מסוימים כמו קונטקסט, מתח ומשיכה מינית, יש השפעה ישירה על טיב חיי המין שלכם. "אם תפחיתו את הגורמים בחייכם שמדכאים לכם את החשק, אז באופן כללי אתם תוכלו ליהנות יותר מיחסי מין", מספרת סקאליסי, "סקס טוב נגזר מחופשיות. תתענגו על החופש".

3. "אם יש גירוי, אז לא צריך חומרי סיכה"

טעות. חומרי סיכה הם לא האויב. תוציאו את המחשבה הזאת מהראש שלכם ותכניסו לובריקציה לחדר השינה. ד"ר אווה קאדל, סקסולוגית קלינית, מספרת שהרבה אנשים שפונים אליה סבורים כי הסיכוך באיבר המין של האישה תלוי ברמות הגירוי שלה – אך זה לא נכון בהכרח נכון: "ישנם מגוון של גורמים שיכולים להשפיע על הסיכוך כולל המחזור החודשי, היריון, תחלואה, גיל המעבר או תרופות מסוימות. זה לא בושה להשתמש בעזרים תוך כדי יחסי המין", אומרת ד"ר קאדל.

via GIPHY

4. "גבר חייב להגיע לאורגזמה בשביל לחוות אינטימיות"

לא נכון. אורגזמה זה נהדר, אבל זאת לא אינדיקציה היחידה לאינטימיות. ד"ר כריסטינה רומרו-בוש, סקסולוגית קלינית, טוענת שרבים מבין הגברים שמטופלים אצלה חושבים שמגע מיני חייב בהכרח להסתיים באורגזמה שלהם, וזה לא ממש נכון. "גברים צריכים לדעת מתי להאט את הקצב בשביל ליהנות מהתהליך", היא מספרת, "זה אולי ישמע לכם בלתי מתקבל על הדעת, אבל אתם לא חייבים לגמור בשביל שיחסי מין יהיו משביעי רצון".

5. "איבר מין גדול = יחסי מין איכותיים"

אז זהו, שלא. מדובר ככל הנראה במיתוס הכי גדול שקשור לחדר השינה – ואולי גם באחד התסביכים הכי מוכרים בתחום. "חלק מהאזורים הרגישים ביותר בנרתיק נמצאים בעומק של סנטימטרים ספורים מהפתח", מספרת ד"ר רומרו-בוש, "במילים אחרות, גם איבר מין קטן יחסית יכול לעשות את העבודה".

דבר נוסף שחשוב לציין (בפעם המאה אלף) הוא שגירוי מיני לאו דווקא נגזר מחדירה. "סקס טוב מושפע מאיכות המשחק המקדים, מגירוי של אזורי התאווה ויצירת קשר רגשי עם הפרטנר שלך", מספרת הסקסולוגית ומוסיפה, "זאת הסיבה שחשוב לגבש אינטימיות בין בני הזוג" – אבל אל תאמינו לדוקטור, אלא למומחית אמיתית.