בואו נדבר רגע על המושג "כרס בירה". לרוב הוא מיוחס לאנשים שנוטים לצרוך כמויות אדירות של המשקה האלכוהולי שמבוסס על דגנים, אבל חשוב להדגיש שזה לא מדויק; מומחים לתזונה מדגישים כי למרות שהמשקה מדושן בקלוריות (נע בין 100-500 קלוריות לשליש, ומשתנה בהתאם לבירה עצמה) ומפוצץ בפחמימות, הוא לא הסיבה העיקרית לכך שיש לשתיינים כרס שמנה.

השאלה שבאמת צריך לשאול היא: מה אתם אוכלים לצד הבירה שלכם? הסיבה שזו השאלה החשובה מכולן היא בגלל שהמזון שנוסף למשקה האלכוהולי משפיע בצורה ניכרת על ההופעה החיצונית שלכם. כך שאם התשובה שלכם היא פיצה, פסטה, צ'יפס, נאצ'וס או שלל מזונות מתועשים אחרים – אז יכול מאוד להיות שהם בעצם אלו שאחראים על הכרס שלכם. בסופו של דבר - הכל מתחיל ונגמר בתזונה מאוזנת.

אם אתם גברים שמעוניינים להיפטר מהכרס בירה שלכם אבל לא מעוניינים להפסיק לשתות – דעו שיש לכם אלטרנטיבות; ראשית, חשוב לנו להדגיש שאתם לא חייבים להפסיק עם הבירה. כלומר, אם פחמימות הן הבעיה שלכם, אז אתם יכולים לעצור את הצריכה שלהן במגוון דרכים – סתם לדוגמה: פשוט לעבור ללחם קל.

מתאמנים בחדר כושר? מצוין. זאת עוד דרך מצוינת לאזן את הצריכה הקלורית שלכם. לא מזמן התייחסנו לדיאטה של קונור מקגרגור, שאמר בפירוש שהוא שותה בירה, והרבה ממנה. מיה קאליפה הודיעה בעבר שאין לה שום כוונה להפסיק עם הפסטה ובגלל זה היא קורעת את עצמה בחדר כושר. אוכל הוא קלוריות וקלוריות הן אנרגיה – אם אתם צורכים את האנרגיה הזאת במלואה, אין סיבה שתהיה לכם כרס.

שיטה נוספת לאלו מכם שלא רוצים להפסיק עם האלכוהול היא פשוט להחליף משקה; שוט של וודקה מכיל בערך 64 קלוריות. כמו כן, המשקה עצמו חריף יותר כך שתוכלו "לתפוס ראש" מהר יותר. כל עוד אתם לא מערבבים את זה עם משקאות אחרים (נניח מיץ תפוזים שמפוצץ בסוכר), אתם תהיו בסדר גמור. בכל מקרה, אל תשכחו לשתות באחריות ובזהירות.

בשורה התחתונה, וכמו שכבר ציינו מקודם, הכל מתחיל ונגמר בתזונה מאוזנת. זה שיש לכם כרס בירה לא אומר בהכרח שאתם צריכים להפסיק לשתות אלכוהול. יכול להיות שאתם פשוט צריכים להפחית עם מאכלים אחרים ולהשקיע יותר זמן בחדר כושר.

(מקור)