בעשור האחרון הזקן הגברי חווה קאמבק על סטרואידים. בחוגים מסוימים נקבעה הנורמה שזיפים זה לא מספיק גברי, חלק לגמרי זה חשוף מדי ואם אתה לא נראה כמו קארל מארקס, כנראה שיש לך משהו להסתיר. גם תעשיית הטיפוח לא התעלמה מהטרנד ומציעה שלל שמנים, קרמים, חמאות ומסרקים ליער שבין הצוואר לאף. אבל למה גם ביער הזה יש קרחות?

מי שהתבונן פעם בצמיחה של שיער פנים יודע שיש בדיוק שני סוגים מרכזיים של צמיחה – מלאה או מפוזרת. אם תרצו, מלאת טלאים. לפי ג'ון לוקט, מומחה לטיפוח גברי, הסיבה להבדלים היא הורמונלית. "הצמיחה תלויה באנדרוגנים, תרכובות שאחראיות על המאפיינים הגבריים", הוא אומר בכתבה למגזין GQ, ונותן טיפים להתמודדות.

המוכר ביותר מבין אותם אנדרוגנים, הוא כמובן הטסטוסטרון. החומר שאחראי על המעבר מילדות לבגרות, על המתח בשרירים ועל ייצוב היצר המיני משמש גם כ"מזון" לזקן. צמיחה לא אחידה משמעותה רגישות נמוכה יותר לטסטוסטרון (ולא דווקא רמות נמוכות שלו). מתחת לעור הפנים שלנו ישנם קולטנים שתפקידם להפעיל את מטריצת השיער ולגרום לצמיחה. המקומות החלקים, הם אלה בהם הקולטנים לא התעוררו.

via GIPHY

אז מה אפשר לעשות? העצה הראשונה של לוקט היא פשוט לתת לזקן לגדול פרא למשך כמה שבועות. הגילוח המתמיד לא רק משאיר אתכם חלקים מבחוץ, אלא מעכב את תנועת ההורמונים ולא מאפשר לקולטנים לפתח רגישות. זה יהיה מגרד, לא נעים ואולי ייראה קצת מוזר – אבל לעולם לא תדעו לאן הזיפים שלכם יכולים להגיע, אם לא תתנו להם לפרוש כנפיים.

אם הראש שלכם אוטומטית שואל מה לגבי תרופות ותוספים, לא כדאי לפתח ציפיות. המחקרים סביב מוצרים קיימים לא הוכיחו בצורה חד משמעית שיש בהם תועלת להצמחת שיער, וכל ניסיון כזה יכול לעלות לכם בכסף ובתסכול. לוקט מוסיף שהחומר הפעיל בתוצרים המוכרים הוא ביוטין, חומר שקיים גם בביצים, בגזר ובחלב. לפי לוקט, "עדיף כבר להתרכז בתזונה בריאה שתקדם צמיחת שיער אופטימלית". או לצאת מזה ופשוט להתגלח.